بیانیه میرحسین موسوی، ‌خاتمی و مسئله انتخابات

در حالی که فضای انتخابات در کمتر از یک‌هفته مانده به انتخابات، هنوز از شور و هیجان کافی برای برگزاری انتخابات برخوردار نیست و بسیاری از افراد مردد هنوز به نتیجه شرکت در انتخابات نرسیده‌اند و‌ افراد تحریم‌کننده هم‌همچنان بر عدم مشارکت در انتخابات پافشاری می‌کنند، مهندس میرحسین موسوی با انتشار بیانیه‌ای اظهار داشت در کنار مردمی خواهد ایستاد که تسلیم تصمیمات پشت پرده نخواهند شد.
میرحسین موسوی در بیانیه خود تاکید کرده است وی در کنار کسانی خواهد ایستاد که از انتخابات های تحقیرآمیز و مهندسی شده به جان آمده اند و تسلیم تصمیمات پشت پرده، دزدکی و پنهانی نمی‌شوند.
موسوی در این بیانیه همچنین خاطرنشان کرده است در صورت تداوم بدعت نظارت استصوابی، عنوان جمهوری اسلامی در زمانی نه چندان دور بی‌معنا خواهد شد
وی گفته است ضمن احترام به همه هموطنان، در شرایط ناپایدار و پر ابهام فعلی، وی نیز کنار مردم خواهد ایستاد.
وی همچنین در این بیانیه کوتاه هشدار داده است که به زودی محکومیت تصمیمات دزدکی و‌ پنهانی موضوع بحث‌های خانه و بازار و فضای مجازی در سراسر کشور خواهد شد.
بسیاری بیانیه مهندس موسوی را دعوت به تحریم‌ انتخابات دانسته‌اند، اما در عین حال برخی دیگر با اشاره به اظهارات موسوی در خصوص تسلیم‌ نشدن در مقابل بازی‌های پشت پرده تاکید دارند که وی مردم را به انتخابات فرا خوانده است. بهر حال ابهامها در مورد مواضع موسوی به مباحثی در این زمینه دامن زده است .
در همان حال بیانیه‌ای از محمد خاتمی رهبر اصلاحات نیز منتشر شده که در ان مردم را به شور و ‌امید فرا خوانده و‌ ابراز امیدواری کرده است در فضایی که جامعه نیاز به نشاط و امید و اشتیاق به شرکت در عرصه سرنوشت دارد، همه تشکل‌ها و احزاب و جریان‌های سیاسی و ملی بتوانند مسئولیت خود را نسبت به میهن و مردم به درستی بشناسند.
گرچه بسیاری بیانیه‌ی خاتمی را دعوت به مشارکت دانستند و‌ اظهار داشتند که این بیانیه به معنی دعوت وی از احزاب سیاسی برای دعوت به مشارکت مردم است، محمدعلی ابطحی با انتشار توضیحی اظهار داشت این بیانیه مربوط به دو ‌هفته قبل است و‌ ربطی به بیانیه اخیر مهندس موسوی ندارد.
به گفته‌ی ابطحی افراد این نامه را تاریخ جدید زده و‌قرائت کرده‌اند
این در حالی است که هم‌نامه و هم‌تاریخ به دستخط خاتمی است و‌ تاریخ بیانیه هم‌ توسط خود وی نوشته شده است و مربوط به افتتاح تشکل جوانان ایران اسلامی بوده است
دوگانگی در داخل جبهه اصلاحات، به نظر می‌رسد که تا فشار برای خاتمی برای موضع‌گیری علیه انتخابات پیش رفته است.
گروه‌هایی در داخل جبهه همچنان بر ضرورت عدم مشارکت بر انتخابات پافشاری می‌کنند و از تمام‌ توان خود برای جلوگیری از افزایش مشارکت استفاده کرده‌اند. تصمیمی که به کفته‌ی برخی از تحلیلگران با بسته‌تر شدن فضای سیاسی کشور، موجب پشیمانی اصلاح‌طلبان و‌ ناامیدی و‌ روگردانی بیشتر مردم از اصلاح‌طلبان خواهد شد. این در حالیست که گروهی معتقدند که خاتمی باید صریحا از یک کاندیدا حمایت کند تا سبد رای همتی تغییر جدی پیدا کند .