بعد از ماهها انتظار و فشار اقتصادی به ایران برای بازگشت امریکا به برجام و لغو تحریمهای جمهوری اسلامی ایران که با توقف فروش نفت، بحرانی جدی برای زندگی در جمهوری اسلامی ایجاد کرده و فشار فراوانی را به مردم تحمیل کرده است، روسای هیاتهای عضو برجام چهارشنبه شب، آخرین نشست دورهی اخیر خود را در وین تشکیل دادند و به ارزیابی آخرین وضعیت گفتگوها پرداختند.
بر اساس اخباری که در این خصوص منتشر شده است، همه هیاتها از پیشرفتهای صورت گرفته تا این مرحله ابراز خشنودی کرده و تاکید کردند تمامی این کشورها عزم جدی برای پیگیری روند گفتگوها در روزهای آتی را دارند. در عین حال این هیاتها بر ضرورت یافتن راهحلهایی برای موضوعاتی که هنوز حل و فصل نشدهاند، تاکید کردند.
انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در همین راستا اعلام کرده است که در دور بعدی گفتوگوها توافق حاصل خواهد شد. در همین حال وی تاکید کرده است روسای هیاتها باید به مدت چند روز برای رایزنی و مشورت به پایتختهای خود بازگردند و پس از آن مذاکرات ظرف روزهای آتی مجددا از سر گرفته شود. وی با بیان اینکه توافق باید در همین دور از مذاکرات حاصل میشد، اظهار داشت اطمینان دارد در دور بعد سرانجام توافق حاصل خواهد شد و ایالات متحده و ایران را به برجام باز خواهند گشت. وی ابراز امیدواری کرد هیاتها با ایدههای جدید و تازه برگردند و پرونده مذاکرات را ببندند. عراقچی رییس هیات ایرانی نیز گفت وقت تصمیمهای سخت رسیده است و احتمال داد که دور بعد دور نهایی باشد . وی گفت امریکا هم باید تصمیمهای سخت بگیرد . وی گفت همه برای مذاکره نهایی به پایتختهای خود باز میگردند .
گرچه در سطح بینالمللی و حتی داخلی گفتگوهای وین به عنوان یک راهکار سیاسی و اقتصادی دیده میشود اما به گفتهی بسیاری از تحلیلگران، گفتگوهای وین در این دوره تنها یک رفتار سیاسی و یا اقتصادی نیست و این ظرفیت بالقوه را دارد که بر روند جاری انتخابات در ایران نیز تاثیر بگذارد. که با رکود قابل توجهی روبروست .
رکود انتخاباتی در ایران که به واسطهی رد صلاحیت همهی کاندیداهای وابسته به جناحهای غیر حاکمیت ایجاد شده بود، در حال حاضر به مرحلهای رسیده است که ممکن است مذاکرات وین و نتیجه و دستاورد آن بتواند بر انتخاب مردمی که از تصمیم تقریبا قطعی برای عدم شرکت، به تردید در شرکت در انتخابات رسیده است، نیز تاثیر بگذارد و مردم را به سمت انتخاب گزینهای هدایت کند که قادر باشد بعد از این همه کارشکنی گروههای تندرو در خصوص برجام، برجام را در صورت تصویب حفظ کند و هنوز به برجام ملحق نشده زمینه برای تندروی های گروههای تندرو علیه آن فراهم شود.