همتی و پاسخ به انتقادات منتقدان در مورد سیاستهای بانکی و ادعای حضور برای حفظ آخرین مقام ریاست جمهوری

عبدالناصر همتی که به گفته‌ی خودش به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کرده است، روز شنبه در یک نشست مجازی در کلاب‌هاوس، دیدگاه‌های خود درباره‌ی مسائل مختلف کشوررا بیان کرد و با تاکید براینکه خود را برای یک ریاست جمهوری یک دوره‌ای آماده کرده است، انتخاب یک رئیس جمهور اقتصادی را ضرورت انتخابات ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت در شرایط جدید اقتصادی در کشور تنها یک رئیس جمهور اقتصاددان می‌تواند راهگشا باشد.
وی در ادامه‌ی اظهاراتش، مشکلات کشور در سه‌دهه‌ی اخیر را بسیار زیاد عنوان کرد و ضمن تاکید بر اینکه اعتقاد به اقتصاد دولتی ندارد، وظیفه‌ی دولت را تهدیه‌ی کالاهای عمومی دانست و ضمن تاکید بر تلاش خود برای کوچک کردن دولت، گفت نقش دولت سرمایه گذاری در زیر ساخت‌ها است.
همتی در بخش دیگری از اظهاراتش ضمن تاکید بر ضرورت الحاق جمهوری اسلامی ایران به FATF، آن را از ملزومات اداره کشور دانست و گفت در دوره‌ی اخیر به عنوان رئیس کل بانک مرکزی کمترین نظر را در این باره داده است.
همتی در خصوص FATF گرچه اظهارات درستی را بیان می‌کند اما فراموش کرده است که مخالف FATF، نه دولت بلکه نهادهای کلان تصمیم‌گیر مانند مجلس و شورای نگهبان هستند که تمام تلاش‌های دولت و وزارت امور خارجه برای اجرای FATF را بی‌نتیجه کرده‌اند و وی حتی اگر رئیس دولت هم باشد، نخواهد توانست با مخالفان FATF رودررو شود مگر اینکه به گفته‌ی بسیاری از تحلیل‌گران و ناظران، خود گروه‌های تندرو و مخالفت با FATF، تصمیم‌گیرنده‌ی نهایی و اجرایی در این خصوص باشند که برای منافع خود آن را تصویب و تایید کنند.
همتی در ادامه‌ی اظهاراتش در انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت روحانی با بیان این موضوع که روحانی یک رئیس جمهور غیر اقتصادی بود، اظهار داشت کسی باید در جایگاه ریاست جمهوری باشد که بتواند اقتصاد را تجزیه و تحلیل کند.
وی در عین حال تاکید کرد که خود او هم تنها بر اقتصاد متمرکز نیست. گرچه به گفته‌ی بسیاری از تحلیل‌گران، گفتگوی کلاب‌هاوسی همتی و قرار گرفتن وی در معرض سوالات گوناگون نشان داد که وی اطلاعات چندان روشن و شفافی دیگر مسائل و مشکلات کشور ندارد و با وجود تاکید بر چندوجهی بودن، وی حتی اطلاعات شفافی در خصوص مسائل مهم کشور نداشت و جز درباره‌ی مسائل اقتصادی درباره هیچ کدام از مسائل مهم کشور نتوانست نظری دهد یا اعلام موضعی کند یا حتی چالش‌های را که ایران در این خصوص با آن مواجه است بیان کند.
در عین حال برخی ناظران اشاره می‌کنند که با وجود تاکید فروان همتی بر اینکه دولت وی یک دولت اقتصادی است، وی همچنان نتوانسته است حتی تیم اقتصادی خود را معرفی کند.
در عین حال با وجود تکنوکرات بودن همتی این انتظار می‌رفت که وی بتواند در کنار یک تیم حرفه‌ای و قوی، توانایی خود برای اداره کشور را نشان دهد، که این کار را هم نکرده است و هنوز هیچ تیم تخصصی برای اداره‌ و برنامه‌ریزی بخش‌های مختلف کشور و حوزه‌های مختلف پیشنهاد نداده است.
همتی در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به شکستن قهر مردم، از رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلبان و دیگر کاندیداها ابراز تاسف کرد و در همان حال ابراز امیدواری کرد که اصلاح‌طلبان از وی حمایت کنند. وی دلیل حمایت اصلاح‌طلبان از خود را دفاع از جمهوریت عنوان کرد و اظهار داشت وی تصمیم به ورود به صحنه گرفته تا جمهوریت را نجات دهد و مانع از این شود که حسن روحانی آخرین رئیس جمهور ایران باشد.
اظهارات عبدالناصر همتی در خصوص جمهوریت در حالی عنوان می شود که این در واقع نگرانی بسیاری از گروه‌های منتقد حاکمیت است که با انتقاد از اقدام خامنه‌ای، اقدام وی را کودتا علیه جمهوریت نظام عنوان می‌کنند. اما به گفته‌ی بسیاری از ناظران بیان این اظهارات از طرف شخصی مانند همتی که در اظهارات خود بارها به مقام معظم رهبری و تایید اقدامات وی توسط رهبری اشاره می‌کند و فرمانبرداری خود از علی خامنه‌ای را یکی از افتخارات خود عنوان کرده است، چندان منطقی و صادقانه به نظر نمی رسد.