تصویر انحرافی در مورد تند روی در سیاست خارجی

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده سابق مجلس که زمانی رییس کمیسیون مجلس شورای اسلامی بوده در گفت‌وگویی ادعا کرد که مذاکرات وین به توافق خواهد انجامید این در حالیست که خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به کاندیداهای ریاست جمهوری گفت که در مورد سیاست خارجی سخن نگویند چون عملا قدرتی برای تصمیم گیری در مورد آن ندارند .فلاحت پیشه گفته که، مسائل خارج از میز مذاکره مانند درگیری های منطقه ای و نیز انتخابات در ایران بر روند مذاکرات سایه انداخته و بر روند مذاکرات تاثیرگذاشته‌اند و موجب شده از سرعت مذاکرات کاسته شود.
وی همچنین گفت که تغییر دولت نقشی در مذاکرات نخواهد داشت .وی گفت هر دولتی که در ایران روی کار بیاید دو مفهوم کلیدی را در مدیریت اجرایی کشور در عرصه داخلی و خارجی دنبال می‌کند. دولت بعدی در عرصه داخلی، توسعه و در عرصه خارجی، تنش‌زدایی را دنبال می‌کند.
وی افزود اینکه برخی‌ها بحث تندتر شدن دولت بعدی در سیاست خارجی را مطرح می‌کنند، یک موضوع انحرافی است. دولت آینده ایران از هر جریانی باشد، دید اقتصادی در داخل خواهد داشت و در سیاست خارجی به دنبال تنش نخواهد رفت. این فقط مربوط به مسائل داخلی هم نمی‌شود بلکه مجموع شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی اجازه این تنش‌ را نمی‌دهد.
وی گفت موضع‌گیری‌های شتاب‌زده و بالا بردن انتظارات، به توافق کمکی نمی‌کند بلکه موجب می‌شود طرف مقابل در حین مذاکره مسائل جدیدی را مطرح کند. خروج از این وضعیت نیازمند یک همبستگی داخلی و زبان دیپلماتیک است.وی افزود وگرنه دستیابی به همین توافقات در مذاکره نیز بسیار خوب، قابل توجه و بیشتر از انتظارات بوده است.
وی گفت مذاکرات غیرمستقیم و عدم حضور داشتن آمریکا در میز گفت‌وگوها موجب شده تا فضای رایزنی‌های کنونی با مذاکرات سال ۲۰۱۵ بسیار متفاوت باشد. در سال ۲۰۱۵ آمریکا در مذاکرات بود و نظراتش را مستقیم می‌گفت و نظرات ایران را مستقیما می‌شنید
وی افزود اگر این توافق هرچه زودتر شکل بگیرد، این هزینه‌ها کمتر می‌شود اما همین که مذاکره در سطح کارشناسی است و نه وزرای امور خارجه، موجب شده تا هم روند تصمیم‌گیری و هم روند گفت‌وگوها کند شود.
بنظر میرسد خامنه ای در صد است این پیام را منتقل کند که صرفنظر از نوع دولت، فعلا سیاست حکومت احیا برجام و انجام توافق برای ازاد کردن منابع مالی است . اصولگراها مانند قبل هم شعار علیه برجام نمی دهند چون میدانند که تنها راه بقا حکومت رفع تحریمهاست و بدون ان نمیتوانند کشور را اداره کنند . لذا تندروها نیز به تدریج شعارهای خودرا کم رنگ کرده اند .