در ادامه تلاش ها در وین برای ادامه مذاکرات و رفع تحریم ها که جمهوری اسلامی ایران آن را به عنوان شرط اصلی برای بازگشت به تعهدات برجام و بازگشت به تعهدات پادمانی و اجرای پروتکل الحاقی عنوان کرده است، حسن روحانی رئیس جمهور روز پنج شنبه اعلام کرد طرفهای مقابل در وین حضور پیدا کرده اند و پذیرفته اند که باید همه تحریمهای اصلی برداشته شود.
وی اظهار داشت که توافق های لازم برای برداشتن تحریم ها در حوزه نفت، پتروشیمی، کشتیرانی، بیمه، بانک مرکزی و بانک ها صورت گرفته و غربی ها پذیرفته اند که این تحریم ها را بردارند. وی خاطرنشان کرد دولت ایران در حال گفتگو درباره سایر موارد و رسیدن به توافق نهایی است. هر چند در این میان پرستیوی،که توسط اصولگرایان اداره می شود گفت که آمریکا قصد لغو یکجای تحریمهای موضوعی نفتی، بانکی، مالی، انرژی را ندارد و قصد دارد در مدت زمانی طولانی و طی مراحل متعدد و گام به گام، اقدام به توقف موقت برخی تحریمها آن هم در بازههای زمانی 120روزه و 180روزه کند.
این شبکه گفته از جمله تحریمهایی که آمریکا هنوز لغو آنها را نپذیرفته است که در صورت عدم لغو، ایران هیچ سود اقتصادی از برجام نخواهد برد، و دستورات اجرایی 12959 و 13599 و 13876 و 13949 رئیس جمهور آمریکا و قوانین کاتسا، ISA و ویزا و قانون میهنپرستی پاتریوت بخش 311 و UTurn دلار لغو نخواهد شد .
.این شبکه همچنین مدعی شده که قصد آمریکا در مرحله فعلی صرفاً بازگشت به برجام و امکان استفاده از مکانیزم بازگشت تحریمهای بینالمللی موسوم به مکانیسم ماشه است.
برخی گزارش های حاکی از این است که گفتگوها و توافق های اصلی در حوزه تحریم های ارزی و بانکی انجام شده و تحریم ها در این حوزه ها رفع شده، اما جمهوری اسلامی خواستار رفع تحریم نهادهای شبه نظامی جمهوری اسلامی من جمله سپاه پاسداران، و همچنین رفع تحریم اشخاصی مانند ابراهیم رئیسی نیز شده است.
این اظهارات به روشنی حاکی از این است که اظهارات محمدجواد ظریف در خصوص غلبه میدان بر دیپلماسی تا چه حد صحیح است و همانگونه که وی عنوان کرده بود نه تنها میدان بر دیپلماسی حاکم است، بلکه دیپلماسی در خدمت میدان و ناگزیر است تا از منافع مردم و دیپلماسی برای پیشبرد اهداف میدانی و تامین خواست میدان صرفنظر کند و اهداف میدان را پیش ببرد.