علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی روز سه شنبه در دیدار مجازی و تصویری با نماینده های تشکل های دانشجویی، انتخابات خرداد 1400 برای ریاست جمهوری را مهم ترین ابزار برای مشارکت مردم در عرصه حکمرانی دانست ضمن اینکه مشارکت بالا را مهم ترین عامل در انتخابات 28 خرداد 1400 دانست، تاکید کرد با انتخاب خوب و مطلوب، باید کسی روی کار بیاید که مؤمن، انقلابی، با کفایت، مردمی، سرشار از امید، معتقد به جوانان و توانمندیهای داخلی، و عدالتخواه و ضد فساد باشد.
علی خامنه ای با اشاره به اظهارات کسانی که از مفهوم تحول در ادبیات کشورهای غربی مخالف ایران صحبت می کنند و با اشاره به سخنان کسانی در داخل که به غرب گرایش دارند، اظهار داشت این اظهارات بر خلاف مقصود و منطق جمهوری اسلامی است، و اظهار داشت منظور این افراد از تحول، تحول در اصل و مبانی انقلاب است. وی افزود این رویکرد به تحول در واقع نفی انقلاب، و برگشت به عقب و ارتجاع محسوب میشود.
خامنه ای برای تحقق اهداف انقلاب سیاست گذاری و رفع مشکلات موجود را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه پیشرفت علمی، خودکفایی اقتصادی، اقتدار در سیاست خارجی جزو سیاست های خرد هستند، سیاست های اصلی جمهوری اسلامی را اسلامی شدن دانشگاهها و نیز سیاست تبدیل صدا و سیما به یک دانشگاه عمومی دانست و با بیان این موضوع که حرکت به سمت آرمانها مهمترین مساله انقلاب بود، موضوع اسلامی شدن دانشگاهها را از جمله مواردی دانست که باید به سمت دانشگاه اسلامی تحول پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به سخنان قبلی خود در خصوص ضرورت تشکیل دولت جوان انقلابی اشاره کرد و اظهار داشت منظور وی از دولت جوان و انقلابی دولتی نبوده است که اعضای آن در رده سنی ۳۰ تا ۳۵ سال قرار داشته باشند. وی تاکید کرد تاکید بر دولت جوان و انقلابی به معنای نادیده گرفتن صاحبان تجربه و کارآزمودگان و دنیادیدگان نیست.
خامنه ای ضمن تاکید بر اینکه دولتی باید روی کار بیاید که معتقد به توانمندیهای داخلی و امیدوار باشد، اظهار داشت فردی که معتقد است نمیتوان از لحاظ دفاعی، سیاسی، اقتصادی و تولیدی کاری در داخل انجام داد، لایق حکمرانی بر مردم نیست.
وی در بخش دیگر سخنانش با بیان این موضوع که درباره انتخاب اشخاص هیچ دخالتی نمیکند اظهار داشت وی در دورههای گذشته به افرادی که قصد کاندیداتوری داشتند، میگفته است که نه موافق است و نه و نظری ندارد. وی افزود در این دوره اعلام کرده است که همین را هم نمی گوید.
این سخنان خامنه ای در خصوص بی نظر بودن وی در انتخابات در حالی از رسانه ملی اعلام می شود و تعداد کثیری از مردم هم آن را باور می کنند، که همه می دانند علی خامنه ای نه تنها در کاندید شدن افراد بلکه حتی در انتصاب مدیران سطح دوم در شهر تهران و انتخاب وزرا نیز مداخله می کند و هیچ وزیری بدون جلب نظر مساعد وی قادر به حضور در کسوت معاونت نیست.
ضمن اینکه هنوز یک ماه از سخنان حسن خمینی در خصوص این موضوع که علی خامنه ای به وی اجازه شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را نداده، نگذشته است. وی پس از دیدار با خامنه ای اعلام کرد که رهبری به وی اعلام کرده که صلاح نیست در انتخابات شرکت کند. خمینی در همان حال بر این موضوع نیز تاکید کرد که از خامنه ای برای رسانه ای کردن عدم مجوز به وی برای شرکت در انتخابات مجوز گرفته است.