پایان تلاش‌ها و ابهامات برای شرکت ظریف به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری

با انکه واکنش‌ها و گمانه‌زنی‌ها در خصوص حضور محمدجواد ظریف در انتخابات ریاست جمهوری همچنان ادامه داشت که در نهایت امروز با صدور بیانیه ای امدن خود در انتخابات مورد نفی قرار داد .
محمد جواد ظریف در بیانیه ای ضمن تشکر از افرادی که از او خواستار حضور در انتخابات شده بودند گفت که دلیل نیامدنش به دلیل مصلحت‌اندیشی و عافیت‌طلبی شخصی نبوده و اعلام کرد که در ارزیابی که انجام داده است با توجه به دلواپسی‌هایی که در این هشت سال و بویژه از نوروز امسال به قیمت تخریب انسجام و خودباوری ملی و امید و اعتماد مردم به نمایش گذاشته‌شد به خیر و صلاح مُلک و ملت نیست.
وی همچنین تاکید کرده که رای دادن در انتخابات امر مهمی است و رأی‌ندادن یک انتخاب است و می افزاید که نتیجه آن تنها و تنها به پیروزی اقلیت می‌انجامد. وی ابراز امیدواری کرده که مردم در آزمون ملی انتخابات ،آینده‌ای شکوفاتر، همدل‌تر، آرام‌تر، پرامیدتر و سرافرازتر را برگزینند .
وی همچنین گفته سفرهایش در اجرای وظایف وزیر امور خارجه است و هیچ ارتباطی به گفت‌وگوهای وین ندارد وی همچنین از مخالفان دلواپس خود خواسته است که اکنون از نامزدی‌ وی آسوده خاطر شدند به اولویت خودشان که کسب قدرت داخلی است بپردازند و اجازه دهند او به انجام مذاکرات که پاسداری از منافع ملی و رهانیدن مردم از تحریم‌های آمریکاست متمرکز شود .
بیانیه ظریف در حالی صادرشد که به نظر می رسید فشارها بر ظریف برای شرکت در انتخابات افزایش یافته بود. جبهه اصلاح طلبان در حالی که به خوبی آگاه بودند که گزینه های مورد نظر جبهه اصلاحات از فیلتر شورای نگهبان رد نخواهد شد، ظریف را همچنان تنها گزینه ای می‌داند که می‌تواند علاوه بر آنکه بی رمقی مردم برای شرکت در انتخابات را تا حدودی خنثی کند، اما در همان حال، گزینه مناسبی از طرف جبهه اصلاحات را هم به پاستور بفرستد.
علی شکوری راد دبیر کل حزب اتحاد ملت روز سه شنبه انتشار تصاویری از دیدار خود با محمدجواد ظریف اعلام کرده بود که برای تسلیم برنامه حزب اتحاد ملت به کاندیداهای ریاست جمهوری با محمدجواد ظریف دیدار کرده و از طرف حزب از وی خواسته است تا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری کاندید شود.
شکوری راد در ادامه خاطرنشان کرده بود که محمدجواد ظریف ضمن رد کاندیداتوری خود، پاسخ نهایی را منوط به دیدار با حسن خمینی و محمد خاتمی دانسته است.گرچه اخبار بعدی حاکی از این بود که وی پس از دیدار با خاتمی و خمینی هم تصمیم فعلی خود در خصوص مشارکت در انتخابات را اعلام کرده و بر عدم شرکت در انتخابات تاکید کرده است.
با این وصف، اصرارها برای متقاعد کردن ظریف برای شرکت در انتخابات همچنان ادامه دارد. برخی فعالان سیاسی با انتشار یادداشت هایی اعلام کرده اند که حضو محمدجواد ظریف آخرین امید به مشارکت عمومی در انتخابات و آخرین امید برای قرار دادن جمهوریت در مسیر خود است، اما به نظر نمی رسد که امکان چنین امری محقق شود. محمدجواد ظریف تاکنون بارها بر عدم شرکت خود در ریاست جمهوری تاکید کرده و به گفته ناظران پرنسیب اجتماعی و سیاسی وی، این اجازه را به وی نمی دهد که اظهارات و قول های قبلی خود را زیر پا بگذارد و در کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.
ناظران تاکید داشتند که اگر محمدجواد ظریف در انتخابات شرکت نکند، در صورت حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات، وی شانس پیروزی خواهد داشت .