روحانی رئیس جمهور ایران روز یکشنبه ضمن اینکه وعده داد تا دوماه و ده روز دیگر 13 میلیون ایرانی واکسینه خواهند شد، گفت پیک چهارم تمام شده است و و تلاشها برای تامین واکسن برای تمامی جمعیت همچنان ادامه دارد.
وی افزود تهیه و تامین واکسن از صندوق کوواکس و خرید و واردات واکسن طبق توافقهای انجام شده با برخی از کشورها، صورت پذیرفته است.
رئیس جمهور همچنین ضمن صدور دستور تسریع در پرداخت منابع تخصیص یافته، خواستار انجام هماهنگیهای لازم بین دستگاهها برای پیشبرد امور برای تامین فوری واکسن شد.
وی که تاکنون در تمامی سخنرانیهای خود در ماههای گذشته بر ناممکن بودن خرید واکسن و محدودیتهای فراوانی که در این رابطه وجود دارد، اشاره کرده بود در اظهارات خود در جلسه ستاد مدیریت کرونا در روز یکشنبه اظهار داشت با وجود محدودیتهای تحریمی در زمینه اختصاص منابع ارزی، و با اشاره به تلاشها و اقدامات انجامشده ابراز امیدواری کرد تامین و واردات واکسن به روال قطعی با سرعت لازم برسد و هیچ ناهماهنگی و مانعی در این مسیر وجود نداشته باشد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد اولویت سیاستی دولت، ایجاد توان تولید داخلی در امر واکسن است. اما در همان حال افزود تا رسیدن به نقطه تکافوی تامین داخلی، برای حفظ جان مردم نباید زمان را از دست داد و نیاز کشور باید از محل واردات واکسن تامین شود.
رئیس جمهور در عین حال خاطرنشان کرد روند اجرای عملیات واکسیناسیون و تزریق روزانه واکسن در سایت مربوطه ثبت خواهد شد.
دولت در حالی از تاسیس سایت ویژه برای ثبت واکسیناسیون خبر داده است که از ابتدای آغاز واکسیناسیون و از ابتدای انتشار خبر ارسال بیش از 150 هزار واکسن فایزر در ایران، بسیاری از کارشناسان و ناظران خواستار ایجاد سایتی شده بودند که روند ورود و تزریق وکسنها و منجمله واکسنهای فیزر ارسالی به ایران در آن ثبت شود، اما دولت نه تنها چنین کاری را نکرد بلکه حتی اخباری در این خصوص که این 150 هزار واکسن نصیب چه کسانی شده است، نکرد. گرچه همه مردم می دانند که این واکسنها مورد استفادهی مسئولین رده بالای حاکمیت قرار گرفته است، اما اینکه دولت و حکومت در حالی که محدودیتهای زیادی برای تزریق واکسن وجود دارد و در حالی که شخص خامنهای ورود و استفاده از واکسن فایزر را ممنوع کرده است، خودشان اولین مصرف کنندهی واکسن، آن هم بهترین واکسن موجود در جهان و نیز واکسنی باشند که رهبر انقلاب اسلامی آن را ممنوع کرده است، نشاندهندهی اوج فرصت طلبی مسئولینی میدانند که مردم دیگر کمترین اعتمادی به آنها ندارند.
روحانی در بخش دیگری از اظهارات خواستار آن شد که حمایت از خانوادههای آسیبدیده ناشی از کرونا همچنان ادامه یابد. وی با اشاره به زیانهای گستردهی اصناف مختلف به خاطر تعطیلیهای ناشی از کرونا تاکید کرد لازم است حمایتهای جامع دولت از اصناف، خانوادهها و کسب و کارهای آسیبدیده تا پایان شیوع کرونا ادامه یابد.
واقعا مشخص نیست که حسن روحانی از کدام حمایتها از اصناف صحبت میکند. کاسبان جزء در سراسر کشور به خاطر تعطیلیها با سختترین شرایط مواجه هستند و حتی توان پرداخت اجارهبهای مغازههای خود و همچنین توان پرداخت تعهدات مالی خود را ندارند و دولت تا کنون هیچ حمایتی مشخصی از آنها نکرده است و با این وصفردولت همچنان از حمایت خود از اصناف صحبت میکند.
رئیس جمهور در ادامهی اظهاراتش به شرایط سخت کشور در دوره پندمی کرونا اشاره کرد و با بیان این موضوع که مردم ایران به خاطر تحریمها نسبت به مردم دیگر مناطق جهان فشار سختتری را تحمل کردند، گفت دولت وی در سال گذشته با تمهیدات قانونی لازم، به کسبوکارها و خانوارهای آسیبدیده از کرونا و تقویت زیرساختهای بهداشت و درمان و تامین تجهیزات پزشکی پرداخته است.
به گفتهی ناظران، حتی اگر حسن روحانی درست هم بگوید و تحریمها شرایط سختی را به مردم تحمیل کرده باشند، اما بیاعتمادی بین مردم و مسئولین آنقدر افزایش یافته که مردم حتی اگر هم مشکلات بیشتر ناشی از تحریمها باشد تا ناشی از دولت، اما دولت را در مشکلات خود مقصر میدانند. در برخی از نظرسنجیهای غیررسمی که در فضای مجازی انجام شده است، 95 درصد از مردم مشکلات اقتصادی جامعه را ناشی از دولت، آقازادهها و مشکلات حکومت میدانند و تنها 5 درصد از مردم این مشکلات را ناشی از تحریمها و مشکلاتی میداند که کشورهای خارجی برای ایران ایجاد کردهاند.