مصطفی تاج زاده فعال سیاسی اصلاح طلب که مساله شرکت یا عدم شرکت وی در انتخابات و همچنین کاندیداتوری وی ماههاست که مورد مناقشه و گفتگوی گروههای سیاسی قرار دارد، روز یکشنبه با اعلام رسمی کاندیداتوری خود اعلام کرد که با هدف نجات جمهوریت و دفاع از خون های ریخته شده در سال های اخیر تصمیم به شرکت در انتخابات و کاندیداتوری گرفته است.
اعلام کاندیداتوری از طرف تاج زاده در حالی صورت گرفته است که وی در یک گفتگوی زنده رسانهای در کلاب هاوس با تاکید بر اینکه شرایط و ساختار جمهوری اسلامی به گونه ای است که مشارکت در انتخابات را بیتاثیر کرده است، اعلام کرده بود که انتخابات شرکت نخواهد کرد.
گرچه وی به صراحت محال بودن امکان ثبت نام خود در انتخابات را اعلام نکرده بود، اما اظهارات صریح وی در خصوص شورای نگهبان و این موضوع که با شرایط فعلی امکان موفقیت رئیس جمهور وجود ندارد بر این امر صحه گذاشته بود که در این شرایط انتخابات ریاست جمهوری و شرکت در انتخابات هیچ کدام از اهداف جمهوریت را محقق نخواهد کرد. ضمن اینکه او چندی قبل نیز در توضیح درباره ی بی اثر شدن نهاد ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی پیشنهاد تلفیق ریاست جمهوری و رهبری را نیز مطرح کرده و خواستار تاسیس نظام پارلمانی شده بود.
تاج زاده کاندیداتوری خود را با بیانیهای اعلام کرده است در این بیانیه ناکارآمدی و مسئولیتگریزی حاکمان، گرانی و تورم مزمن، تبعیض و رانت و فساد فراگیر، ناهنجاریهای اجتماعی، ستیزهای پرهزینه و غیرضروری با آمریکا، تحریمهای کمرشکن و کرونا را از جمله عوامل رنج آور برای ایرانیان دانسته .و ضمن اشاره به ناتوانی حکومت در تطبیق خود با تحولات ملی و جهانی، و انباشت مشکلات و ناامیدی عمومی و سانسور و همچنین غلبه فضای امنیتی و نظامیگری بر فضای آزاد و رقابتی را از جمله معضلات مهم و جدی حکومت بر شمرده است.
وی همچنین در این بیانیه خواستار بازگشت حکومت به مردم شده و با بیان این موضوع که حکومت نیازمند آن است که دانش و توانایی بهجای سرسپردگی قرار گیرد، خود را فردی از تبار مشروطهخواهان و اصلاحگران خطاب کرده و با این عنوان ادعا کرده است که برای تغییر و برای اصلاحات ساختاری، رویکردی و رفتاری وارد عرصه ریاست جمهوری خواهد شد.
وی همچنبن گفته است اقدام او برای احیای جمهوریت است و هدف او از اعلام کاندیداتوری این است که بتواند با اقدامات خود و فراهم آوردن امکان توسعهی اقتصادی و توزیع عادلانه ثروت، گرانی، بیکاری، نابرابری و شکاف طبقاتی را مهار کند. تاج زاده در بخش دیگری از بیانیه خود دفاع از حقوق محرومان، کارگران و معلمان و همهی حقوقبگیران ثابت را هدف مهم خود برای کاندیداتوری عنوان کرده و گفته است که هدف او از کاندیداتوری این است که کاری کند نتا هر ایرانی بتواند صرفنظر از عقاید و سلایقش، از حقوق کامل شهروندی بهره برد.
تاج زاده در بخش های دیگر بیانیه انقلابی خود رفع تمام اشکال تبعیض زنان، تنش زدای از رابطه با امریکا، لغو همه تحریم ها آزادی عقیده و سبک زندگی را از دیگر اهداف و برنامه های خود برای کاندیداتوری اعلام کرده و گفته است او برای ابن کاندیدای ریاست جمهوری شده است که با تحمیل یک سبک زندگی به مردم مخالفت کند و بساط گزینشهای عقیدتی و نظام سهمیهبندی خودی/غیرخودی شهروندان را جمع کند.
وی همچنین بازگرداندن نظامیان به انجام وظایف ذاتی خود و دفاع از امنیت عمومی و ملی را از دیگر اهداف خود برای کاندیداتوری برشمرده و قانون اساسی را هدف خود از کاندیداتوری عنوان کرده است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از بیانیه خود خواستار جلب همکاری رهبر برای تغییر قانون اساسی شده و گفته است که خواستار آن است که با جلب همکاری رهبری اصلاح قانون اساسی و چندصدایی صدا و سیما فراهم شود. وی همچنین همچون روسای جمهور قبلی خواستار استقلال قوه قضائیه شده تست.
وی در بخشهای دیگری رفع تحریمها خرید واکسن رشد اقتصادی و مهار گرانی و بیکاری را از جمله اهداف قابل دسترسی عنوان کرده و گفته است این اتفاق در دوران اصلاحات امکانپذیر شده و یک بار دیگر نیز ممکن خواهد بود.
وی در ادامه این بیانیه خود را صدای بیصدایان عنوان کرده و با اشاره به اینکه صدای سرکوبشدههای دی 96 و آبان 98 و قربانیان فاجعه سقوط هواپیماست گفته است برای جلوگیری از تکرار خطاها، استفاده از فرصتها و بهرهمندی همه از منابع کشور و منافع توسعه اعلام کاندیداتوری کرده است.
اظهارات تاج زاده گرچه اظهاراتی پرشور و انقلابی هستند اما تحقق آنها نه تنها در قالب ریاست جمهوری شدنی نیست بلکه تحقق هرکدام از آنها مستلزم چشم پوشی از بخشی از قانون اساسی و بخش مهمی از اختیارات رهبری است که جمهوری اسلامی نه تنها در آن راستا حرکت نمیکند بلکه مدام درصدد است تا آن اختیارات را افزایش هم بدهد.