بر خلاف گزارشها و مستندات از بازداشت های گسترده و نظارت از اقلیت ها در ایالت شین جیانگ در غرب چین، له یو چِن، معاون وزیر خارجه چین در گفتگویی با خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به تحریم آمریکا علیه شش شرکت در شین جیانگ چین گفت: برخی از کشورهای آمریکایی و اروپایی با ادعای وجود کار اجباری و حتی نژاد کشی در شین جیانگ، شرکت های مشغول به فعالیت در این منطقه را تحریم می کنند اما در حقیقت کار اجباری چیزی است که آمریکایی ها بیشتر عامل آن بوده اند. کار اجباری یکی از پایه های نظام برده داری است که کشورهای آمریکایی و اروپایی صدها سال در چارچوب آن به خرید و فروش و ظلم و تبعیض علیه بردگان سیاه پوست پرداختند.وی افزود در آن سال ها، بردگان سیاه پوست وادار به کار اجباری می شدند و بدون داشتن آزادی و یا هیچ یک از دیگر حقوق مشروع خود، حتی نمی توانستند از حاصل کارشان بهره مند شوند اما امروز در چین کارگران و زحمتکشان اهل شین جیانگ کاملاً آزاد هستند و به دلخواه خود با هر شرکتی که بخواهند قرارداد می بندند و علاوه بر برخورداری از تمام حقوق مشروع یک کارگر، از ثمرات و دسترنج کار خود نیز بهره مند می شوند. وی گفت دفتر نمایندگی انجمن توسعه بهتر پنبه سوئیس در شانگهای با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که در بررسی های این انجمن هیچ موردی از کار اجباری در شین جیانگ مشاهده نشده است.
وی گفت آنان همیشه خود را مدافع حقوق بشر شین جیانگ و مخالف کار اجباری می خوانند اما نتیجه تحریم همین افراد برای شین جیانگ، از بین رفتن حقوق بشر، گسترش بیکاری اجباری وفقر اجباری در این منطقه بوده است. قصد واقعی آنان حمایت از حقوق بشر نیست بلکه به دنبال بر هم زدن ثبات شین جیانگ و مانع شدن از پیشرفت چین هستند.
وی در ادامه افزود: درهای شین جیانگ به روی جهان باز است و همه می توانند به این منطقه سفر کنند. ارزیابی تمام دوستان خارجی که تا کنون به شین جیانگ سفر کرده اند از سیاست دولت چین برای مدیریت شین جیانگ عالی بوده و همه نیز این موضوع را می دانند. ما به اقدامات مثبت خود در شین جیانگ اطمینان کامل داریم و بدون هیچ هراسی از همه مردم جهان دعوت می کنیم که با سفر به شین جیانگ نیتجه این اقدامات را از نزدیک و به چشم خود ببینند.