حسن روحانی رئیس جمهور ایران، روز یک شنبه بار دیگر در ادامهی اظهارات یک ماه اخیر پس از روی کارآمدن جو بایدن با اشاره به اینکه قیمت فعلی ارز با واقعیت اقتصاد کشور سازگار نیست،گفت قیمت ارز رو به کاهش خواهد بود. وی که این اظهارات را در جلسه روز یکشنبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بیان میکرد، با اشاره به اینکه دغدغه دولت کاهش و رفع فشارهای معیشتی در زندگی مردم است، به تلاشهای دولت در سه سال گذشته برای مقابله، مبارزه و خنثیسازی تحریمها در جنگ اقتصادی اشاره کرد وبا بیان اینکه این اقدامات با هدف ایجاد قحطی و ناامنی اقتصادی انجام شده است، گفت با وجود ان تلاشها دولت توانست با تامین کالاهای ضروری هدف دشمن را خنثی کند. وی در عین حال یاداور شد که به علت تحمیل هزینه اضافی بر روابط بانکی و تجاری از سوی تحریم کنندگان، کشور و اقتصاد ایران دچار نوسانات ناخواسته قیمتها شده است که عوارض آن بر معیشت مردم فشار وارد کرده است.
حسن روحانی در ادامه به فضای جدید به وجود آمده در فضای بینالمللی اشاره کرد و اظهار داشت در این مرحله نباید اجازه داد تا سختیها و فشارها بر زندگی مردم و معیشت آنها ادامه یابد. وی تاکید کرد باید برای ثبات قمت کالاها، قیمتها به تعادل برسد.
حسن روحانی به اقدامات و تلاشهای دولت برای نزدیک کردن قیمت ارز به قیمت واقعی آن اشاره کرد و اظهار داشت قیمت فعلی ارز به هیچ وجه به نفع اقتصاد کشور نیست. وی تاکید کرد اخلال تحریمها در مراودات بانکی و ارزی کشور و سودجویی کاسبان تحریم، موجب تشدید عوارض جنگ اقتصادی شده است. روحانی در عین حال خاطرنشان کرد این فضا در حال کم رنگ شدن است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش به تلاشهای دولت برای ایجاد اجماع و هماهنگی با همه دستگاهها و بخشهای مختلف کشور اشاره کرد و اظهار داشت دولت با این اقدامات در تلاش است تا با کاستن عوارض غیراقتصادی موثر بر فضای اقتصادی کشور و بازار سرمایه و نیز تلاش برای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده، بتواند سریعتر قیمت ارز را به قیمت واقعی آن نزدیک کند.
حسن روحانی اظهار داشت با توجه به شرایط جدیدی که در روند مذاکرات با کشورهایی که منابع ارزی ایران را با فشار آمریکا مسدود کردهاند ایجاد شده، روند کاهشی نرخ ارز آغاز خواهد شد.
این اولین بار نیست که حسن روحانی با اشاره به اینکه قیمت ارز در ایران واقعی نیست، بر کاهش قیمت ارز به خاطر ایجاد شرایط جدید سیاسی در جهان به خاطر روی کارآمدن جو بایدن تاکید میکند. این در حالی است که گرچه با روی کارامدن جو بایدن ارز در ایران یک کاهش ۳۰ درصدی را تجربه کرد، اما ثابت بودن قیمت ارز در ماه اخیر و نوسانهای جزئی آن، بیشتر نشاندهندهی این امر است که بازار تا زمانی که ثبات اقتصادی و سیاسی در ایران ایجاد نشود، که با شرایط فعلی بعید است که به زودی اتفاق بیفتد، کاهش محسوسی را در نرخ ارز تجربه نخواهد کرد. به گفتهی تحلیلگران، گرچه آزادشدن منابع ارزی ایران تاثیر قابل توجهی بر حوزهی ارزی خواهد داشت، اما تجربهی سیاسی و اقتصادی در ایران همواره نشان داده است که تغییرات اساسی در تعامل سیاسی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران گرچه تاثیر محسوسی بر قیمت ارز در ایران خواهد داشت، اما فعالان بازار در این حوزه معمولا به بهانههای متعدد سیاسی و اجتماعی از کاهش محسوس قیمت ارز جلوگیری میکنند.