رهبر جمهوری اسلامی و تاکید بر تداوم غنی سازی و داشتن صدای واحد در حکومت

درست در روزهایی که اختلاف بین دو نهاد مجلس و ریاست جمهوری به حداکثر رسیده است و نمایندگان مجلس دستور جلب رئیس جمهور را صادر کرده و در تلاش هستند تا به دلیل عدم اجرای قانون هسته‌ای مجلس وی را تحت تعقیب قضایی قرار دهند، خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی به بهانه رفع اختلافات بین مجلس و ریاست جمهوری، و ضمن اشاره تلویحی به اینکه دولت اقدامات لازم را انجام داده است، اما در عین به مجلس هم برای برخورد قضایی با دولت چراغ سبز داد.
وی در اظهاراتش ادبیات روزهای اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد ایران را ادبیاتی مستکبرانه، طلبکارانه و غیر منصفانه دانست و نتیجه به کار بردن چنین ادبیاتی را منفورتر شدن این کشورها نزد ملت ایران دانست. وی علاوه بر تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی از مواضع منطقی خود در موضوع هسته‌ای کوتاه نخواهد آمد، اظهار داشت جمهوری اسلامی بر اساس مصلحت و نیاز کشور تا آنجا که لازم باشد، حتی تا غنی سازی ۶۰ درصد پیش خواهد رفت.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی مصمم به کسب توانایی‌های هسته‌ای متناسب با نیازهای کشور است، اظهار داشت حد غنی‌سازی ایران 20 درصد نخواهد بود و خامنه‌ای تاکید کرد جمهوری اسلامی تا هرجا که لازم و نیاز کشور باشد اقدام خواهد کرد و اظهار داشت برای پیشران هسته‌ای یا کارهای دیگر ممکن است غنی‌سازی را به 60 درصد هم برسانیم.
وی در عین حال یادآور شد که غربی‌ها به خوبی می دانند که جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.
خامنه‌ای یادآور شد غربی‌ها موضوع سلاح هسته‌ای را بهانه کرده‌اند وگرنه آنها حتی با دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح‌های متعارف هم مخالفند. وی دلیل این امر را گرفتن مؤلفه‌های قدرت از ایران عنوان کرد.
رهبر جمهوری اسلامی انرژی سالم، پایدار و تمیز و ارزان انرژی هسته‌ای را یکی از مهم‌ترین منابع انرژی در آینده نه چندان دور دانست و ضمن بیان این موضوع که نیاز کشور به غنی‌سازی یک امر مسلم است، اظهار داشت نمی‌تواندغنی‌سازی را در زمانی که به آن نیاز وجود دارد شروع کرد، بلکه باید از امروز برای نیاز آن زمان آماده شد.خامنه ای همچنین با اشاره به نیاز مبرم کشورها به انرژی هسته‌ای در آینده اظهار داشت غربی‌ها می‌خواهند در روزی که ایران به انرژی هسته‌ای نیاز پیدا می‌کند، محتاج آنها باشد. وی افزود غربی‌ها می‌خواهند این نیاز ایران را وسیله‌ای برای تحمیل، زورگویی و باج‌خواهی‌های خود قرار دهند.
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در قضیه هسته‌ای هم همانند سایر قضایا عقب‌نشینی نخواهد کرد، اظهار داشت ایران در مسیر آنچه که مصلحت و نیاز امروز و فردای کشور است، با قدرت پیش خواهد رفت.
خامنه‌ای در بخش دیگری از اظهاراتش ضمن حمایت تلویحی از دولت، با بیان این موضوع که هنگام خروج امریکا از برجام، دستور قران این است که فرد مقابل هم باید تعهد را رها کند، اظهار داشت با وجود خروج امریکا از برجام دولت تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد. وی در عین حال خاطرنشان کرد مواردی هم که دولت تعهدات خود را کاهش داده است، در صورت عمل کردن آنها به وظایف‌شان قابل برگشت است.
وی نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را یک دلقک صهیونیستی بین‌المللی خواند و با اشاره به سخنان او که گفته است اجازه نمی‌دهد که جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، اظهار داشت اگر جمهوری اسلامی تصمیم به دستیابی به سلاح هسته‌ای داشت، او و بزرگ‌تر از او هم نمی‌توانستند مانع شوند.
خامنه‌ای مانع اصلی و مهم برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی را فکر و مبانی اسلامی دانست و گفت اسلام و جمهوری اسلامی ساخت هر سلاحی اعم از هسته‌ای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی می‌شود، ممنوع می‌داند.
سیاست یکی به نعل و یکی به میخ رهبر همچنان ادامه دارد و گرچه اظهارات وی در این خصوص که جمهوری اسلامی در صورت نیاز تا غنی سازی ۶۰ درصدی هم انجام خواهد داد، به گفته‌ی تحلیل‌گران بیشتر یک رجزخوانی سیاسی برای تهدید ایالات متحده و کشورهای اروپایی در خصوص اصرار جمهوری اسلامی بر تداوم غنی سازی بالای بیست درصد است،‌ اما در همان حال بهانه‌ی لازم برای برخورد تند با دولت را در اختیار مجلس که مترصد فرصتی برای در هم کوبیدن دولت و جلوگیری از انجام هرگونه توافقی بین ایران و کشورهای اروپایی و امریکاست، خواهد داد.
اظهارات علی خامنه‌ای در این خصوص که پس از خروج امریکا از برجام جمهوری اسلامی هم طبق دستور قران باید از توافق هسته‌ای خارج می‌شد در حالی عنوان می‌شود که این توافق توافقی بین ایران و امریکا نبوده است که با خروج امریکا از برجام جمهوری اسلامی هم از آن خارج شود.
خامنه‌ای در بخش دیگری از اظهاراتش در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، به اختلاف نظر بین مجلس و دولت درباره اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها اشاره کرد و از مجلس و دولت خواست تا اختلاف‌نظر خود را حل کنند که نشان‌دهنده دوصدایی نباشد. وی با بیان این موضوع که دولت خود را موظف می‌داند به این قانون خوب عمل کند، از دوطرف خواست با هم همکاری کنند.
وی همچنین به استقبال دولت از قانون مصوب مجلس برای کاهش تعهدات برجامی اشاره کرد و با اشاره به اینکه دولت در همان روز اول اقداماتی را انجام داده است، ابراز امیدواری کرد که روز سه شنبه نیز یک مورد دیگر از این قانون انجام شود. خامنه‌ای در عین حال تاکید کرد اختلاف نظرهای بین مجلس و دولت در این خصوص قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند. وی افزود نباید اختلاف‌ها رها و یا تشدید شود که نشان‌دهنده دوصدایی باشد.
رهبر جمهوری اسلامی قانون مصوب مجلس را یک قانون خوب خواند و تاکید کرد باید به این قانون به دقت عمل شود.
اظهارات خامنه‌ای در خصوص ارزان بودن انرژی هسته‌ای در حالی عنوان می‌شود که علاوه بر آنکه اقدامات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تاکنون بیش از یک هزار میلیارد دلار برای مردم ایران هزینه ایجاد کرده است، به گفته‌ی بسیاری از کارشناسان و متخصصان انرژی پاک، جمهوری اسلامی با مبالغی بسیار کمتر از این مقدار می توانست بر اساس شرایط اقلیمی ایران برای تامین انرژی خورشیدی که انرژی سالم‌تری هم نسبت به انرژی هسته‌ای هست سرمایه‌گذاری کند و سال‌ها چنین هزینه گزافی را چه از نظر سیاسی و روانی و چه از نظر اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران تحمیل نکند.