علی ربیعی سخنگوی دولت در سخنانی روز سه شنبه درجمع خبرنکاران از نامه معاون اول رییس جمهور با رهبر پرده برداشت .، وی گفت نامه جهانگیری به رهبر هم به موضوع ارز و هم کلیات بودجه اختصاص داشت و پاسخ ایشان زمینه همکاریهای خوبی را فراهم کرد.
ربیعی گفت در این نامه به موضوعات مختلف اشاره شده است. برای مثال با اشاره به تغییراتی که کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه ایجاد کرده، تاکید شده است این تغییرات به معیشت مردم لطمه نزند.وی افزود جهانگیری درباره نرخ ارز هم اعلام کرده بود که دولت موافق و معتقد به تک نرخی بودن ارز در این شرایط نیست و گفته تک نرخی بودن ارز در شرایط فعلی ه حذف آن موجب کمبود کالا و تورم و گرانی و تاثیر بر افزایش سایر قیمتها میشود. خوشبختانه پاسخی هم که داده شده این بود که توجه جدی به این مساله شود و این پاسخ زمینه همکاریهای خوبی را هم فراهم کرده است وی گفت دربودجه جدید در مجموع 13هزار میلیارد تومان نسبت به لایحه اول افزایش داشته ایم و نسبت به مصوبه تلفیق 350 هزارمیلیارد تومان کاهش داشته ایم و این موضوع با توافق وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شده است. در بخش فروش نفت نیزهمان رقم 2.3 میلیون بشکه در روز و درآمد نفتی همان 199هزار میلیارد تومان است. البته موضوع مالیات با توجه به کشش مالیات و فشاری که به جامعه میآید، با نظر وزارت اقتصاد به نحوی تنظیم میشود که عدد بیشتر نشود تا به تولید و خدمات لطمه وارد نشود سخنگوی دولت در مورد تخلف در توزیع ارزدولتی گفتمثل هر سیاست درست دیگر، امکان تخلف یا اجرای ناقص وجود دارد که باید با جدیت، به آن پرداخت ولی قطعا، راه و چاره کار، پناه بردن به سیاست غلط و فشار به معیشت مردم، نیست.
.ربیعی همچنان در مورد تعلیق پروتکل الحاقی از سوی ایران گفت ایران عضو پادمان است و براساس تعهدات پادمانی بخش عمدهای از نظارتها یعنی نظارتهایی که در چارچوب پروتکلهای الحاقی نیستند، همچنان باقی خواهد ماند. بنابراین توقف اجرای داوطلبانه پروتکل به معنای قطع همکاری با آژانس نیست.وی افزود روشن است که این اقدام برخلاف میل باطنی ما و به دلیل تعلل آمریکا در لغو تحریمها و انجام تعهدات درخصوص قطعنامه 2231شورای امنیت سازمان ملل بود.وی افزود امیدواریم سه کشور اروپایی و آمریکا از فرصت کوتاه باقی مانده استفاده کنند و اجازه ندهند تا دستیابی به راه حلهای دیپلماتیک در رسیدگی به این اختلاف غیرضروری بغرنجتر شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به ورود ویروس کرونای انگلیسی و احتمال شروع پیک چهارم کرونا در کشور آیا قرنطینه سراسری در دستور کار دولت، هست گفت آنچه که گفته شد در صورت عدم مراعات و شکست شدن پروتکلهای زنجیره ای که به زحمت شکسته شده، است. اگر این پروتکلها را رعایت نکنیم منجر به موج چهارم خواهد شد بنابراین بسته به عملکرد همه ما ایرانیان دارد.
وی گفت قرنطینه سراسری در قاموس اپیدمی و همه گیری هایی که به طول می انجامد خیلی موضوعیت ندارد. اما اگر منظور اعمال محدودیت باشد با توجه به شرایط انجام خواهد شد و برای کل کشور هم نمیتوانیم یک نسخه واحد و همزمان بتوانیم بپچیم.وی تاکید کرد تلاش ما این است که در این مدت مرزها را بیشتر رصد و از ورود موارد غیرقانونی به مرزها جلوگیری کنیم، .
از سخنان سخنگوی دولت مشخص است که دوباره تصمیم گیری حتی در حوزه اقتصاد نیز به نظر رهبر جمهوری اسلامی گره خورده است و برای انکه مجلس که تابع رهبر است بجای کار تخصصی و علمی در مورد بودجه نظرش عوض شود با نامه نگاری با رهبر موضوع دنبال شده است . یعنی فقط سیاست خارجی و مسائل امنیت داخلی نیست که حرف رهبر باید حل کننده منازعات باشد بلکه در حوزه اقتصاد خامنهای میخواهد نشان دهد که دولت نمی تواند نظرات و نیازهای وی را نادیده بگیرد .