زهرا شجاعی دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب دریک نشست مجازی این تشکل اصلاحطلب،به برخی سوالات در مورد تشکلهای زنان اصلاح طلبان و نیز نحوه ورود انتخابات ریاست جمهوری پاسخ داد
وی درباره نامزد اصیل یا ائتلافی نیابتی اصلاحطلبان برای نامزدی انتخابات ریاستجمهوری گفت هنوز به موضوع مصادیق در انتخابات ورود نکرده ایم و مصوبه ای نداشتیم اما معتقد هستم که دیگر سراغ نامزد نیابتی و ائتلافی نخواهیم رفت. وی افزود دیدگاه آقای خاتمی هم این است که از نامزد اصلاح طلب توانمند که ما توان دفاع از او را داشته باشیم و او هم توان انجام کار را داشته باشد مورد حمایت قرار میگیرد. در غیراین صورت با ارائه برنامه، نظام و دولت آینده را یاری خواهیم کرد.شجاعی درباره نامزدی زنان هم گفت اینکه از سوی سخنگوی شورای نگهبان اعلام شد که زنان هم میتوانند در انتخابات به عنوان نامزد شرکت کنند؛ باید موضوع و مانع اصلی را از پیش پا برداشته شود. یعنی شورای نگهبان از اصل 115قانون اساسی و کلمه رجال سیاسی تفسیر صریح و روشن خود را ارائه داده و اعلام کند که کلمه رجال دلالت بر جنس خاصی نمیکند؛ چنان چه در ادبیات دینی ما هم همینگونه است.
وی افزود اگر این تفسیر صورت گیرد و اعلام شود میتوان به بیشتر صداقت مطرح کنندگان پی ببریم.زیرا با برطرف شدن این مانع، اقبال عمومی در فضای داخلی و حتی جامعه جهانی برای نامزدی زنان وجود دارد. حتی میتوان به پیروزی او هم امید داشت زیرا هم استعداد و هم مصادیق آن وجود دارد.
شجاعی همچنین در پاسخ به اینکه اگر اصلاح طلبان، اختیارات ریاست جمهوری را کافی نمیدانند، چرا برای رسیدن به آن در تلاش هستند، گفت: در سازوکار تدوین قوانین، ریاست جمهوری اختیارات کم اما مسوولیت و پاسخگویی زیادی دارد. در صحنه عمل دستگاههای دخالت کننده در اداره کشور به شکل گوناگون اجازه تصمیمگیری جامع و کامل را به رییس جمهوری نمیدهند.وی همچنین اصلاح اساسی را اصلاح ساختارها و قانون عنوان کرد وگفت اینکه اصلاح طلبان به مساله ریاست جمهوری می پردازند به دلیل جاه و قدرت نیست. اصلاح طلبان قدرت را ابزاری برای خدمت به جامعه و حفظ جمهوریت نظام میدانند. بنابراین به آن به عنوان جاذبه نگاه نمیکنند بلکه ورود به آن را وسیله ای برای بهبود اوضاع کشور میدانند. آنها انگیزه کسب قدرت ندارند و ریاست جمهوری را طعمه نمیبینند. بنابراین کنار کشیدن و انفعال را نمیپذیرند پس فعالیت میکنند.
شجاعی در مورد عملکرد دولت روحانی گفت حمایت اصلاحطلبان از دولت به معنای ائتلاف نیست. حمایت از دولت بهترین روحانی اقدامی بود که در آن دوران میتوانستیم انجام دهیم و اگر این حمایت را انجام نمی دادیم؛ گزینه دیگری برای نجات کشور و بهبود وضعیت وجود نداشت. وی همچنین در مورد نهاد جدید اجماع ساز اصلاح طلبان گفت
در نهاد اجماع ساز، سازوکاری تعیین شد تا رییس دولت اصلاحات در انتخاب شخصیتهای حقیقی مستقیما دخالت نکند و کارگروهی تعیین شد. پنج نفر از سوی شورای هماهنگی، چهارنفر از سوی رییس دولت اصلاحات این افراد را انتخاب کردند. این کارگروه ابتدا از خود احزاب برای معرفی نیرو کمک خواست تا افراد اولیه از خود احزاب باشد.
آنچه در این شوراها مطرح شده این است که اگر انتخاباتی آزاد، عادلانه و رقابتی و نامزدی که بتواند اصلاح طلبان را نمایندگی کند؛ داشته باشیم؛ طبیعتا در انتخابات شرکت خواهیم کرد. اما اگر چنین امکانی فراهم نشده و نامزد مورد قبول اصلاح طلبان نباشد به روش های دیگری مانند ارائه برنامه در انتخابات فعال خواهد بود.