بهزاد نبوی و کودتا خواندن حکومت نظامیان

بدنبال تبلیغات گسترده در مورد حضور نظامیان در انتخابات سال 1400سال اینده ریاست جمهوری بهزاد نبوی وزیر سابق صنایع و نیز نماینده مجلس ششم که معمولا لحن محافظه کاری در سیاست دارد از حضور نظامیان در سیاست انتقاد کرده و آن را کودتا نامیده است .
این در حالیست که بسیاری معتقدند انتخابات ریاست جمهوری مانند انتخابات مجلس میتواند با مشارکت کم برگزار شود و این میتواند شانس این جریان را افزایش دهد تاکنون 6 تن از نظامیان با لباس نظامی و یا سابقه نظامی گری برای انتخابات آتی ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده اند بهزاد نبوی درمصاحبه ای در این باره گفت کاندیدا شدن یک فرد نظامی که طبق قانون اساسی اگر نامزد ریاست جمهوری شود، باید از سمت نظامی خود استعفا دهد و یا کاندیداتوری یک نظامی سابق را بلااشکال می دانم.ولی آنچه اشکال دارد این است که یک فرد نظامی در ارتباط با یک تشکیلات نظامی یا از طرف یک نیروی نظامی در حالی که ارتباط غیر رسمی خود را با چنین نیروهایی دارد و با برنامه ریزی آنها نامزد شده است، کاندیدای ریاست جمهوری شود، ولو استعفای تشریفاتی داده باشد. این به معنای حاکم کردن آن نهاد نظامی بر سرنوشت کشور و ملت است. با رئیس جمهور شدن چنین فردی عملا آن نهاد نظامی اداره کننده کشور خواهد شد.وی افزود این نوع نامزدی عملا نوعی کودتای نظامی به روش مسالمت آمیز خواهد بود. بدین معنا که نظامیان دیگر تانک و زره پوش در خیابان ها نمی ریزند و به ظاهر یک نهاد نظامی از طریق صندوق رای اداره کشور را بر عهده می گیرد و این مسأله برای کشور و ملت و نظام خطرناک است. این جریان معتقد است دروصیت نامه ایت الله خمینی صریحا گفته شده که نظامیان در حوزه سیاست و سیاست بازی ورود نکنند.
در این میان محسن رفیق دوست از فرماندهان پیشین سپاه نیز در گفتگویی با مطبوعات گفته است الان دلار ۲۶ هزار تومان شده است شاید اگر یک نظامی بیاید و با قدرت بتواند به مرکب عنان گسیخته سرکش افسار بزند بتواند مردم را از این وضع نجات دهد.
تصویر حاکمییت نظامیان در موقعییت کنونی میتواند عملا کشور را به سمت استبداد بیشتر و نیز افزایش در گیریهای خشونت بار منجر شود و به همین دلیل عده زیادی از فعالین سیاسی معتقدند باید تمام تلاشها معطوف به عدم حضور نظامیان در قدرت شود .