سخنگوی دولت و ادعای کاهش قیمت‌ها

در شرایطی که وضعیت اقتصادی مردم روز به روز سخت‌تر می‌شود و بی‌ثباتی اقتصادی در کشور امکان هرگونه برنامه‌ریزی و آرامش روانی را از مردم سلب کرده است،‌ علی ربیعی سخنگوی دولت از عملیاتی شدن حداقل چهار طرح مهم برای کمک به معیشت مردم در بودجه سال جاری خبر داد و گفت این طرح‌ها برای کمک به معیشت مردم در دولت دنبال می‌شود و اجرای آنها در قالب بودجه ۱۴۰۰ عملیاتی شده است.
ربیعی در ادامه‌ی اظهاراتش ضمن اشاره به تلاش دولت برای سیاست‌گذاری با هدف کم کردن فشار بر زندگی مردم، از اقدام دولت برای کنترل قیمت‌ها خبر داد و گفت دولت اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی برای کمک به دهک‌های پایین جمعیت انجام داده است. وی تاکید کرد در جلسات ستاد اقتصادی، دولت به کمک به معیشت مردم توجه دارد.
ربیعی همچنین وعده داد که برنامه‌های دولت برای بهبود وضعیت معیشت مردم در یکی دو هفته جاری عملیاتی شود.
سخنگوی دولت همچنین برای اثبات این موضوع که دولت نگران وضعیت معیشت مردم است تاکید کرد اعضای دولت رنج و درد مردم را احساس می‌کنند. وی گفت امیدوار است دولت بتواند این مشکلات را کمتر کند. وی همچنین در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با تاکید رهبری برای رصد و کنترل قیمت‌ها و برنامه دولت در این زمینه اظهار کرد: خوشبختانه در چند جلسه اخیر ستاد اقتصادی دولت، این موضوع در دستور جلسه بود. بعضی از افزایش قیمت‌ها به دلیل این است که نتوانستیم ارز را به موقع وارد کنیم کالاها دیر وارد کشور شدند و با تمهیدات انجام شده، استفاده از ارز صادراتی و تهاتر، نهاده‌هایی که روی قیمت مرغ و تخم مرغ تاثیر داشت، مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود با تصمیمی که در مورد گمرک گرفته شد و با ارزهای غیرنیمایی و تمهیدات بانک مرکزی، گشایشی در این زمینه صورت گرفت که بر روی قیمت‌ها تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته بسیاری از تحلیل‌گران این خود دولت است که چنین وصعیت نابسامان اقتصادی را به ملت ایران‌تحمیل کردا است و با وجود اقدام دولت برای دستکاری در قیمت‌ها و استفاده از چنین موقعیتی برای تامین مالی برای خود، دیگر جایی برای دلسوزی دولت برای وضعیت معیشت مردم که خود مسبب آن بوده است وجود ندارد.
وی همچنین با توجه به سفر روز گذشته اش به سیستان و بلوچستان به ظرفیت، توانایی بالای سیستان و بلوچستان برای توسعه حمل‌ونقل، خدمات مولد، کشاورزی و صنایع جانبی، معادن، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و یادآور شد که باید در این زمینه‌ها سرمایه‌گذاری درستی انجام شود.
این ادعا که باید از ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان برای بهبود وضعیت زندگی مردم استان و بهبود شرایط در استان استفاده کرد از ابتدای انقلاب اسلامی توسط رهبران جمهوری اسلامی مورد تاکید قرار گرفته و لزوم انجام‌ آن بارها تکرار شده است؛ اما دولت‌های جمهوری اسلامی هیچگوه تلاش خود را انطور که لازم است معطوف بهبود وضعیت زندگی در سیستان و بلوچستان نکرده و به دلایل سیاسی از بهبود معیشت این مردم دست کشیده و در عوض به تکرار این موصوع که وضعیت مردم‌ باید بهبود یابد، اکتفا کرده‌اند.