در پی انتشار اظهارات دو تن از امامان جمعه در ایران که خواستار برخورد قهری با افراد بدحجاب شده بودند و در حالی که نگرانیها از تشدید خشونت علیه زنان در جامعه افزایش یافته بود، این دو امام جمعه با انکار اطهارات قبلی خود خاطرنشان کردند سخنان انها تحریف شده است.
نگرانی از تشدید خشونت علیه زنان در حالی شدت یافته بود که پیش از این هم توصیهی امام جمعه اصفهان برای استفاده از قهوه قهریه برای مقابله با بدحجابی، به اسیدپاشی علیه زنانمنجر شده بود.
انتشار اظهارات این دو امام جمعه واکنشهای زیادی را نیز در فضای مجازی در پی داشت. واکنشهایی که موجب شد با وجود در اختیار بودن اظهارات صریح امام جمعه در این خصوص، ویاظهارات خود را پس بگیرد و بگوید از خبر ناامن کردن فضا برای بدحجابان برداشت نادرست شده است.
طباطبایی نژاد در دیدار با مسئولان نظامی و امنیتی خواستار ناامنشدن فضا برای بدحجابان شده بود و تاکید کرده بود نیروی انتظامی باید اختیارات بیشتری برای برخورد با افراد بدون حجاب داشته باشد و در صورت مشاهدهی افراد بدون حجاب با انها برخورد فیزیکی کند.
درهمین حال ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه شهرستان بجنورد نیز در خطبههای نماز جمعه این شهر روز جمعه بدحجابی را یک ویروس خطرناک خوانده بود و تاکید کرده بود باید زندگی بدحجابان را ناامن کند.
با تشدید واکنشها در فضای مجازی علیه این اظهارات روابط عمومی دفتر امام جمعه اصفهان، در اطلاعیهای اعلام کرده است این سخنان مربوط به موردی ویژه در رفتار برخی از گروههای سازمانیافته و هنجارشکن در اصفهان و به خاطر نگرانی از برهم زدن نظم عمومی جامعه توسط عدهای اندک در شرایط بهداشتی کنونی بوده است.
دفتر یوسف طباطبایینژاد واکنش رسانهها را نادرست خوانده و تاکید کرده بود رسانهها با تقطیع صحبتهای وی، دروغپردازی و القای مطالب خودساخته، افکار عمومی را از موضوعات و مشکلات اصلی کشور منحرف کنند. خود وی نیز با تکذیب نقل قول منتسب به خود در برخی رسانهها یادآور شده است مخالف برخورد فیزیکی با بدحجابی است و معتقد است این کار باید با کار و اقدامات فرهنگی مهار شود.
این اولین بار نیست که فشار رسانهای منجر به تغییر در واکنش و اظهارات افراد شده و موجب شده تا افراد تحت فشار افکار عمومی و رسانههای مجازی اقدام به تکذیب اظهارات قبلی خود کنند.
به گفتهی تحلیلگران و ناطران بیش از انکه فضای اجتماعی به خاطر اظهارات تندروانهی برخی افراد برای عموم جامعه ناامن شود، این فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است که فضا را برای گروههای تندرو ناامن کرده است.
ضمن اینکه اظهارات این دو امام جمعه در خصوص برخورد با افراد بیحجاب در حالی عنوان شده است که خود جمهوری اسلامی هم در سطح کلان خواستار نادیده گرفتن بیحجابی عام در سطح جامعه است و گرچه بخشنامههایی در خصوص برخورد نیروی انتطامی با افراد بیحجاب در اتومبیلها صادر شده است، اما سیاست کلی جمهوری اسلامی عملا در این سالها بخاطر قدرتمند شدن زنها و عدم اعتقاد اکثریت به حجاب سعی کرده که مسئله حجاب را چندان عمده نکند و در بسیاری از مراکز سرپوشیده مثل مراکز خرید، بسیاری از افراد با وجود عدم رعایت حجاب، تذکری هم دریافت نمیکند…
بسیاری تاکید دارند که جمهوری اسلامی سالهاست تمایلی به تداوم سیاستهای پیشین در خصوص برخورد با افراد بیحجاب ندارد، اما در عین حال، به خاطر نگرانی از برخورد افراد تندرو به صراحت هم قادر به بیان این موضوع نیست که قصد دارد در سیاستهای خود در خصوص حجاب اجباری تغییری ایجاد کند.
