در حالی که هنوز یک روز از هنرنمایی جدید سپاه در خصوص رونمایی از سامانهی از راه دور شناسایی کرونا به نام کرونایاب مستعان نگذشته است، دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش روز پنجشنبه اعلام کرد سپاه به فکر ساخت زیردریایی هستهای است. وی در عین حال اشارهی آیتالله خامنهای بر فعالیتهای صلحامیز جمهوری اسلامی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت مواضع جمهوری اسلامی در خصوص عدم استفاده از انرژی اتمی کاملا شفاف و مشخص است.
وی تاکید کرد نیروی دریایی ارتش توانایی ساخت زیردربایی هستهای را دارد و این اقدام را در راستای تقویت قدرت دفاعی خود انجام میدهد.
خانزادی تاکید کرد صلح بدون آمادگی دفاعی بیمعنی است. وی با استناد به معاهدات بینالمللی یادآور شد بر اساس هیچکدام از تعهدات بینالمللی نمیتوان مانع از این شد که کشوری انرژی صلحآمیز هستهای نداشته باشد. وی اظهار داشت بدون وجود آمادگی دفاعی، صلح تحکیم و تثبیت نمیشود. خانزادی وجود تجهیزات نظامی را تضمینکنندهی صلح دانست و گفت نیروهای مسلح ایران در تلاش هستند تا با استفاده از تجهیزات نظامی امنیت را به نفع خود و جهان برقرارکند.
وی با اشاره به اینکه سوخت ناو هواپیمابر امریکایی نیز انرژی هستهای است بر نیار جمهوری اسلامی به انرژی هستهای تاکید کرد و گفت تنها پیشران هستهای است که موجب شده تا ناو امریکایی بتواند برای مدتی طولانی در دریا حضور داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی به زیردریایی هستهای نیاز دارد اظهار داشت زیردریایی هستهای امکان هدفیابی اهداف دور دست را فراهم میکند و چنین زیردریاییای میتواند در محلی که برای دشمن قابل تصور نیست به آن حمله کند. خانزادی تاکید کرد با همین هدف، برنامهی توسعه زیردریایی هستهای در دستور کار نیروی دریایی قرار دارد.
این اقدامات برای توسعهی نظامی و تسلیحاتی توسط ایران در حالی صورت میپذیرد که به نظر میرسد تحرکات نظامی متقابل ایران و امریکا همچنان در خلیج فارس ادامه دارد.
سنتکام فرماندهی مرکزی امریکا در منطقه روز پنجشنبه در بیانیهای مدعی شده است یازده شناور نظامی ایرانی با نزدیک شدن به شش کشتی جنگی آمریکایی برای آنها مزاحمت ایجاد کردهاند.
ایران گفته است این اقدام در واکنش به گشتزنی مشکوک شناورهای امریکایی صورت گرفته است. اما در همان حال آمریکاییها ادعا کردهاند کشتیهایشان در حال انجام عملیات در آبهای بینالمللی خلیج فارس بودهاند و شناورهای ایرانی از نزدیکی دماغه و انتهای کشتیهای آمریکایی عبور کردهاند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به این اظهارات امریکاییها، در تویتی نوشت به نظر می رسد که نیروی دریایی آمریکا نمی تواند راهش را در آبهای ما پیدا کند. شاید به این دلیل که اسم آن را نمی دانند. خلیج فارس دو هزار سال پیش از آنکه ایالات متحده وجود داشته باشد به همین نام خوانده می شد. یا شاید نمی دانند 7000 مایل دورتر از خانه خود، اطراف خانه ما چه می کنند.
گرچه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی همواره اقدامات نظامی خود را صلحآمیز و در دفاع از صلح عنوان کردهاند، اما اقدامات نظامی ایران از طرف دیگر کشورها همواره تحریکآمیز تلقی شده و تاکید شده است این اقدمات که جمهوری اسلامی آنها را برای تثبیت صلح ضرروی میداند، اقداماتی هستند که صلح جهانی را به مخاطره انداخته است.
