آمادگی عربستان برای گفتگو با ایران و واکنش ظریف

به گزارش رویترز روز چهارشنبه فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان که برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس حضور دارد، در مصاحبه ای گفت که عربستان آماده گفت و‌گو با ایران است و این مسئله به ایران بستگی دارد وی افزودایران بایستی بپذیرد که شرط هر گفت‌وگویی این است که نمی‌تواند از طریق خشونت برنامه‌های منطقه‌ای خودش را پیش ببرد وی افزود: کشورهای زیادی برای گفت وگوی بین ما با ایران پیشنهاد میانجی گری دادند. ما خوشحالیم که منطقه از تنش و درگیری با ایران خودداری کرده است.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران،نیز طی تویتی در واکنش نوشت که درهای ایران همچنان برای گفت‌وگو با همسایگانش باز است و ما برای مشارکت در هر اقدام مکملی در راستای منافع منطقه آماده‌ایم و از هر اقدامی که امید را به ملت‌ها بازگرداند و ثبات و شکوفایی همراه داشته باشد، استقبال می‌کنیم.در این میان محمود واعظی رئیس دفتر ریاست جمهوری نیزدر حاشیه جلسه هفتگی هیات دولت گفت که ایران امیدوار است روابط با عربستان سعودی را بهبود ببخشد.وی افزود عربستان یک کشور اسلامی است. در گذشته روابط خوبی با ریاض داشتیم، اکنون نیز معتقدیم که به نفع منطقه است که دولت و ملت دو کشور مشکلات خود را با یکدیگر حل کنند.واعظی در زمینه قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور نیز گفت: هیچ وقت بحث این نبوده که میان ایران و عربستان پیامی تبادل نشود و ارتباطی نداشته باشیم.
بنظر میرسد که دو کشور متوجه شدند که تنش زدایی در روابط دو کشور منافع بیشاری برای انها به همراه دارد. وافزایش تنش میتواند کل منطقه را با بحران همراه سازد