میزان خسارات بمب‌های سنگرشکن به مراکز اتمی ایران مشخص نیست

کارشناسان “آژانس کاهش تهدیدات دفاعی” آمریکا (DTRA) روز پنجشنبه ۱۹ تیر برابر با ۹ ژوئیه اعلام کردند که در انتظار داده‌هایی درباره ابعاد دقیق حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران هستند.

کارشناسان این نهاد وابسته به وزارت دفاع آمریکا گفتند که “میزان خسارات بمب‌های سنگرشکن در تاسیسات هسته‌ای ایران هنوز مشخص نیست”.

بر اساس اعلام آژانس سازنده بمب‌های سنگرشکن، “در حال حاضر جزئیاتی در دست نیست که مشخص کند آیا بمب‌های یادشده در جریان حمله به تاسیسات اتمی ایران به عمق مورد نظر خود نفوذ کرده‌اند یا نه.”

ایالات متحده در بامداد یک‌شنبه ۲۲ ژوئن برابر با اول تیر در حمایت از حملات اسرائیل، تأسیسات کلیدی اتمی جمهوری اسلامی را بمباران کرد.

در حمله‌ آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران که با نام عملیات “چکش نیمه‌شب” شناخته می‌شود ۱۲۵ فروند هواپیمای نظامی شرکت داشتند.

محور اصلی این حمله را هفت بمب‌افکن رادارگریز “بی-۲” تشکیل می‌دادند که بنا به گفته مقامات نظامی آمریکا حامل ۱۴ بمب‌ سنگرشکن و نفوذکننده به اعماق زمین با وزنی بالغ بر ۱۳ هزار کیلوگرم بوده‌اند.

از سوی دیگر هم‌زمان یک زیردریایی آمریکایی نیز حدود ۳۰ موشک کروز تاماهاک به تاسیسات هسته‌ای ایران شلیک کرد.

پس از بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران بحث‌های زیادی درباره میزان خسارات وارده به این تاسیسات آغاز شد.

شبکه سی‌ان‌ان پس از این حمله با استناد به سه منبع آگاه که گزارش سازمان اطلاعات نظامی آمریکا (DIA) را دیده‌اند، گزارش داد که این حملات احتمالاً تنها در این حد موفق شده که برنامه هسته‌ای ایران را چند ماه عقب بیاندازد.

ساعاتی پس از این حمله، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با شور بسیار اعلام کرد که حملات این کشور علیه ایران منجر به نابودی “کامل” سه سایت هسته‌ای در فردو، نطنز و اصفهان شده است.

با این حال، دن کین، رئیس ستاد نیروهای مسلح آمریکا از اظهار نظر قطعی در مورد میزان خسارات وارده خودداری کرد و گفت که “ارزیابی دقیق و کامل از این حمله نیاز به زمان دارد.”

مقامات حکومت ایران نیز اغلب در اظهارنظرهای خود، تأثیر حملات هوایی آمریکا بر تأسیسات هسته‌ای ایران را کم‌اهمیت جلوه داده‌اند.