علیرغم انکه از جنبه خبری این دور مذاکرات برجام کمترین درز خبری را به همراه دارد ، در این میان در مورد موفقیت و رسیدن به نتایج قطعی همچنان ابهام وجود دارد. روز پنجشنبه مذاکرات وین در دو سطح رؤسای هیأتها و کارشناسان ادامه پیدا کرد. در همین چارچوب، علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی در دو دیدار دوجانبه با انریکه مورا هماهنگ کننده گفتوگوها و میخائیل اولیانوف رئیس هیأت مذاکرهکننده روسیه بحث و رایزنی کرد. وی همچنین با مذاکره کنندگان ارشد سه کشور اروپایی رایزنی کرد . جلساتی نیز در سطوح کارشناسی برگزار شد برگزارشد. همچنین میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین، از گفتوگوی برجامی خود با همتایانش از سه کشور اروپایی خبر داد وی گفت با همتایان تروئیکای اروپایی در مذاکرات وین بر سر برجام دیدار کردم. تروئیکای اروپایی کمکهای مفیدی به به روند مذاکرات میکند. این مرتبه در کنار دیگر مسائل، درخصوص ایدههای اجرای توافق آتی از جمله ترتیب اقداماتی که باید در این پروسه انجام شوند، صحبت کردیم.
در این میان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در گفتگویی خروج از برجام توسط دولت ترامپ را یکی از بدترین تصمیمهای سیاست خارجی در تاریخ آمریکا دانست وهشدار داد که فقط چند هفته تا تصمیم گیری در مورد ادامه مذاکرات باقی مانده است . وی گفت ما هنوز باور داریم اگر بتوانیم در هفتههای آینده و نه در ماههای آینده به برجام برگردیم، این بهترین اقدام برای امنیت ما و همچنین امنیت شریکان و متحدانمان در منطقه خواهد بود. اما وقت بسیار بسیار کوتاه است اما اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم گزینهها و گامهای دیگر را با هماهنگی کشورهای ذیربط بررسی میکنیم. وی تاکید کرد ایران دارد به نقطهای که بتواند در مدت زمانی بسیار بسیار کوتاه مواد شکافتپذیر لازم برای ساخت یک بمب هستهای را تولید کند. همزمان، آنها دارند پیشرویهایی از لحاظ برنامه هستهای انجام میدهند که به عقب برگرداندن آنها دشواریهای فزایندهای خواهد داشت، چون آنها دارند چیزهای جدید یاد میگیرند و کارهای جدید انجام میدهند.
در همین حال منابع دیپلماتیک اروپایی گفته اند ایران و ایالات متحده با وجود آن که در گفتوگوهای دیپلماتیک درباره احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ در حال پیشرفت هستند، اخیراً درگیر تشدید چنبره تهدیدها و هشدارها شدهاند. تهدیدات علیه مقامات امریکایی در سالگرد ترور سردار سلیمانی و نیز حمله موشکی به سفارت امریکا در بغداد از جمله این موضوعات است که میتواند روندمذاکراتی را تخریب کند .
در این میان روزنامه امریکایی نیویورک تایمز گزارش داد با این که ایرانیها در اغاز مذاکرات دور جدید گفتند که تنها بازگشت به توافق اولیه را دنبال خواهند کرد و در ابتدا خواستار لغو تمامی تحریمهای اعمال شده توسط ترامپ و تضمین عدم خروج رئیسجمهور آینده آمریکا از توافق شدند، اما تهران با پیشروی مذاکرات در وین، این خواستهها را ملایم کرده است. جمهوری اسلامی علیرغم شعارهایی که در ابتدا سر داده است در چنبره مشکلات اقتصادی گرفتار شده و نتوانسته به حل و فصل انها بپردازد.
غول مشکلات اقتصادی هر روز چهره خود را در جمهوری اسلامی بیشتر به نمایش میگذارد . و هر روز بیش از گذشته مشخص میشود که روحانیون ونظامیان اقتصاد و آینده کشور را در پای پروژه فاجعه آمیز غنی سازی قربانی کردند .
