بحثها درباره اجرای طرح صیانت که نتیجه آن محدودیت دسترسی عموم مردم به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است، همچنان ادامه دارد. در حالیکه کشور با مسئله امنیت بهداشتی و مرگ هزارن نفر براثر کورونا روبروست .
در حالی که تلاشها برای رسیدگی مجدد طرح صیانت در مجلس با موفقیت نسبی مواجه شده و تلاش شده است تا زمینهی توقف این طرح که نتیجهای جز فشار بیشتر به مردم ندارد، فراهم شود، مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و از شاگردان مصباح یزدی ، دلیل اجرای طرح صیانت را دفاع از کسب و کارهای مجازی عنوان کرده و گفته است هدف از اجرای این طرح حمایت مالی از کاربران فضای مجازی است. وی با بیان این موضوع که هزینه فیلترینگ به کاربران فضای مجازی و دارندگان کسب و کار مجازی بار مالی تحمیل میکند، گفته است استفاده از دیگر پلتفرم ها به جز تلگرام که تنها با فیلترشکن قابل دسترسی است، موجب کاهش هزینههای اینترنت کاربران خواهد شد.
آقاتهرانی همچنین تاکید کرده است که استفاده از پلتفرمهای خارجی در صورتی محدود خواهد شد که فضای مناسب به عنوان جایگزین پلتفرمهای خارجی با همان کیفیت به لحاظ پهنای باند و سرعت فراهم شود. وی همچنین تاکید کرده است شرایط پلتفرم جدید باید به گونهای باشد که مردم آن را بپذیرند، و در این صورت است که استفاده از پلتفرمهای خارجی محدود خواهد شد.
وی تاکید کرد مجلس در تلاش است تا هزینه استفاده از اینترنت را برای کاربران به یک سوم کاهش دهد و شرایطی فراهم شود که استفاده از اینترنت برای مردم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
وی در عین حال یادآور شده است که مجلس به دنبال ایجاد شرایطی است که اگر به دنبال اعمال تحریمها فعالیت کاربران در هر کدام از پلتفرمهای خارجی محدود شد جایگزین مناسبی برای آن وجود داشته باشد. آقامحمدی همچنین خاطرنشان کرده است که مجلس در تلاش است تا پلتفرمهایی فعال باقی بمانند که در ایران دفتر داشته باشند تا مجلس بتواند از حقوق کاربران ایرانی دفاع کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرده است که فضای مجازی به گونهای ساماندهی خواهد شد که به هیچ کسب و کار فعال در این فضا آسیبی وارد نشود.
در همان حال تلاش ها برای توقف بررسی اجرای این طرح توسط برخی از نمایندگان مجلس همچنان ادامه دارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با لغو رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در کمیسیون به جای صحن علنی، موافقت نکردند. پیش از این نمایندگان مجلس برنامه بررسی طرح صیانت را به جای بررسی در صحن، در دستور کار کمیسیون قرار داده بودند، که با مصوبه روز سه شنبه و رای نمایندگان، این طرح از دستور کار کمیسیون خارج و در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گرفت.
نمایندگان مجلس در حالی به لغو بررسی طرح صیانت رای منفی دادند که صبح همان روز در جلسه غیرعلنی با لغو بررسی طرح در کمیسیون موافقت کرده بودند.
این دومین بار است که نمایندگان به طرحی رای منفی می دهند، در حالی که قبل از آن به همان طرح، رای مثبت داده بودند.
گرچه کارشناسان تاکید دارند که طرح صیانت هم مانند دیگر طرحهای محدودکنندهی جمهوری اسلامی، حتی طرحهایی که در راستای محدود کردن فضای مجازی توسط جمهوری اسلامی ارائه شده شکست خواهد خورد، اما اعمال محدودیت در فضای مجازی بر خلاف آنچه که آقامحمدی نماینده پایداری تاکید کرده است، به افزایش بیشتر هزینههای تمام شده اینترنت مردم منجر خواهد شد و مشکلات مردمی را که برای انجام روزمره، روز به روز بیشتر به فضای مجازی وابسته هستند، همچنان افزایش خواهد داد.