انتخاب یک رادیکال تندرو به عنوان شهردار تهران

به گفته بسیاری از تحلیلگران شرایط در کل ایران به شکل نگران‌کننده‌ای در حال دور شدن از مسیر عقلانیت و توسعه است.
پس از آنکه رئیسی به عنوان رئیس جمهور و محسنی اژه‌ای به عنوان رئیس قوه مجریه ریاست دو قوه کشور را در اختیار گرفته و به نظر می‌رسد که شرایط را از نظر اجتماعی و سیاسی و فرهنگی برای بسیاری از مردم دشوار خواهند کرد، حالا انتخاب شهردار تهران نیز به این نگرانی‌ها افزوده شده است.
برخی اخبار حاکی از آن است که شورای شهر تهران با دوازده رای، علیرضا زاکانی، کاندیدایی که دایما در حال تهدید بود و بی‌اخلاق ترین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم لقب گرفته بود را به شهرداری تهران انتخاب کردند .
اخبار مربوط به رای بالای زاکانی در حالی منتشر شده است که هنوز شورای ششم رسما کار خود را شروع نکرده و هنوز برای انتخاب شهردار تهران جلسه رسمی نداشته است. با این وصف اخبار منتشرشده حاکی از آن است که اقدامات برای انتخاب شهردار تهران در جلسه انجام شده و شهردار تهران انتخاب شده است.
عجله شورای شهر برای انتخاب شهردار به گفته ی تحلیلگران اقدامی تامل برانگیز است. تاکنون هیچگاه شورای شهر قبل از تشکیل جلسات و آغاز رسمی فعالیت اقدام به برگزاری انتخابات تعیین شهردار نکرده است. به نظر میرسد که این سرعت و عجله آن است که اعضای شورای شهر بتوانند فرد موردنظر خود را زودتر به عنوان شهردار تهران معرفی کنند و امکان و احتمال انتخاب هر فرد دیگری را از بین ببرند.
در همین حال مهدی چمران که خود او نیز در جلسه غیر رسمی شورای شهر تهران به ریاست شورا انتخاب شده است، اعلام کرده است که شهردار شهر تهران هنوز انتخاب نشده است. وی احتمال معرفی شهردار تهران در روز تحلیف رئیس جمهور در روز پنج شنبه را نیز رد کرده و گفته است روز یکشنبه هفته آینده شهردار تهران انتخاب خواهد شد.
رقیب علیرضا زاکانی، مازیار حسینی معاون سابق شهردار تهران و رئیس سابق سازمان پیشگیری و مدیریت شهر تهران است که برخی کارشناسان تاکید دارند، به علت سوابق اجرایی و عمرانی مثبت وی در هر دو حوزه، وی گزینه مناسب‌تری برای شهرداری تهران است، اما به نظر می‌رسد که شورای شهر تهران تمایلی به حضور افراد متخصص در حوزه مدیریت شهری ندارد و بیشتر درصدد است تا فردی را در جایگاه شهردار تهران قرار دهد که بتواند زمینه‌ساز بهره برداری های صنفی و اقتصادی و عمرانی در شهرداری باشد، تا فردی از نظر سیاسی بی‌طرف که کمتر هم امکان بهره‌برداری سیاسی و اقتصادی اعضای شورا را فراهم خواهد ساخت. جالب ان است که مهدی چمران ریییس شورا نیز مخالف ذاکانی بوده است .