در حالی که کمبود واکسن در ایران و نقص واکسیناسیون در ایران به طرز گسترده ای همچنان ادامه دارد و بسیاری از مردم هنوز واکسینه نشدهاند، و در همان حال انتقادها از عملکرد سعید نمکی وزیر بهداشت در خصوص شیوه مقابله با کرونا ادامه دارد، مینو محرز مسئول تیم ساخت واکسن برکت و عضو پیشین ستاد مقابله با کرونا، روز پنج شنبه با اشاره به اینکه دو ماه قبل وزیر بهداشت کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا را منحل کرده است، با ابراز تاسف از کسانی که در خصوص ساخت واکسن ایران کرونا حاشیه درست میکنند ابراز تاسف کرد و از افراد خواست بیش از این درباره واکسن های ایرانی حاشیه درست نکنند و مردم را نگران نکنند.
این اظهارات مینو محرز در حالی عنوان شده است که برخی از از بین رفتن حدود یک میلیون و دویست هزار واکسن برکت خبر داده و گفته بودند که این واکسنها در خط تولید از بین رفتهاند. در عین حال برخی از اخبار نیز حاکی از توقف خط تولید واکسن در ایران بود.
محرز این اظهارات را نادرست خواند و اظهار داشت علت تاخیر در ساخت واکسن برکت در ایران عدم دریافت مواد اولیه ساخت واکسن بوده است. محرز خاطرنشان کرد ایران به علت تحریمهای امریکا ایران نتوانسته از کشورهای اروپایی مواد اولیه برای واکسن را وارد کند. وی همچنین تاکید کرد هیچ واکسنی در خط تولید واکسن برکت از بین نرفته و دور ریخته نشده است.
مساله عدم دریافت مواد اولیه برای ساخت واکسن مهم ترین چالشی است که پیش بینی می شد که جمهوری اسلامی با آن در ساخت واکسن مواجه شود. بسیاری از اعتراضها بر خلاف اظهارات مینو محرز در همین خصوص است. گفته می شود که جمهوری اسلامی در صدد دریافت مواد اولیه ساخت واکسن از چین بوده است اما چین به علت دریافت یکی از مواد اصلی واکسن از امریکا قادر به صادرات مجدد آن به جمهوری اسلامی ایران نیست و امریکا چنین مجوزی را برای صادرات این ماده اولیه به سایر کشورها من جمله ایران ندارد.
اظهارات محرز در خصوص انحلال کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز در حالی عنوان میشود که کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت با انتقاد از اظهارات انتقادیی مینو محرز در خصوص ساخت واکسن کرونا گفته بود وی هیچ سمتی در ستاد ملی کرونا و کمیته های وابسته به این ستاد ندارد. وی گفته بود مسئولیت اظهارات محرز با خود اوست.
مینو محرز در بخش دیگری از اظهاراتش ساخت بقیه واکسن ها در ایران را نیز نتیجه بخش دانست و با اشاره به اینکه دیگر واکسن ها هم مراحل بالینی خود را می گذرانند ابراز امیدواری کرد که این واکسین ها بتواند واکسیناسیون را در ایران عمومی کنند و از میزان مرگ و میر در ایران بکاهند.
وی که مسئول آزمایش های بالینی واکسن کروناست، اظهار داشت واکسن های فخرا و نورا هم که توسط سپاه پاسداران و بنیاد دکتر فخرزاده ساخته می شوند مراحل بالینی خود را می گذارند. وی در عین حال خاطرنشان کرد واکسن رازی هنوز به جایی نرسیده و اظهار داشت واکسن ساخت انستیتو پاستور هم به علت خودداری کوبا از ارسال واکسن به ایران متوقف شده است.
در ایران واکسیناسیون افراد بالای 60 سال آغاز شده است و بسیاری ابراز امیدواری می کنند که به زودی افراد بالای 40 سال در ایران واکسینه شوند. در عین حال بسیاری با بدبینی عنوان می کنند که جمهوری اسلامی روند واکسیناسیون را به کندی انجام می دهد تا اصل واکسیناسیون در دوره رئیسی انجام شود و به عنوان امتیازی برای دولت وی به شمار رود .در این میان در فضای اجتماعی عده ای به نقد سیاست عدم ورو واکسن پرداختند . یکی از نویسندگان خطاب به مسئولان وزارت بهداشت و مسئولین ستاد اجرایی که مانع ورود واکسن شدند نوشت . خیلی ها فوت کردند چون جلوی واردات واکسن را گرفته بودید و به دروغ میگفتی امروز فردا واکسن داخلی می اید . اما می دانستی نه ژل داری و نه امکانات پر کردن . هرکسی مرده خونش گردن توست .