دولت روحانی و ادعاهای اقتصادی و بحران پیوستن به کنوانسیون پولشویی

رئیس جمهور همچنین از مشکلات ایجاد شده برای مردم به دلیل کمبود و قطعی‌های برق در روزهای اخیر، ابراز تاسف کرد و اظهار داشت در جامعه بین واقعیت‌هایی که روزانه وجود دارد و آنچه مطلوب است، فاصله وجود دارد. وی افزود باید تلاش شود در صورت امکان این فاصله را برداشته شود با کم شود.
حسن روحانی مشکلات ایجادشده برای برق را از جمله مشکلات غیرقابل پیش‌بینی دانست و اظهار داشت موارد زیادی وجود دارد که ممکن است مانند حوادث طبیعی و غیرطبیعی گاهی مسائل طبق پیش‌بینی پیش نرود.
وی در ادامه با بیان اینکه دستیابی به نتیجه مطلوب و موفقیت در حوزه‌های مختلف نیازمند سرمایه‌گذاری است، اظهار داشت بدون سرمایه و با دست خالی نمی‌توان کاری انجام داد. روحانی خاطرنشان کرد امروز باید برای مردم توضیح داده شود که مشکل چیست و چرا این امکان وجود ندارد که به اندازه کافی سرمایه وارد بازار کشور شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت در حال حاضر بین 200 تا 300 میلیارد دلار طرح آماده بزرگ در کشور برای سرمایه‌گذاری درحوزه‌های مختلف زیرساختی و توسعه‌ای از جمله آب وجود دارد که مطالعات آن صورت گرفته و حتی جانمایی آن هم انجام شده است. وی دلیل عدم انجام آنها را نبود سرمایه و سرمایه‌گذار دانست و اظهار داشت فقدان سرمایه و سرمایه‌گذار اجرای این طرح‌ها را با مشکل مواجه کرده است. رئیس جمهور با بیان این موضوع که برق کشور هم مانند دیگر دولت ها اضافه شده از نمایندگان مجلس و مسئولین قوه قضائیه خواست از بیان حرف‌های غیردقیق در این زمینه خودداری کنند.
وی تأثیر خشکسالی، افزایش گرمای هوا و افزایش تولید بخش صنعتی را در ایجاد مشکلات برقی موثر دانست و با بیان اینکه مصرف بخش صنعتی نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش یافته گفت، این افزایش به این معنی است که صنعت کشور توسعه پیدا کرده است. روحانی افزود بخاطر توسعه در این عرصه‌ها بود که جمهوری اسلامی توانسته است در جنگ اقتصادی پیروز شود.
روحانی همچنین از مردم خواست در مصرف برق صرفه‌جویی کنند و با بیان اینکه مشکل بی برقی برای مردم رنج‌آور است از مردم خواست بدانند که دولت بیش از مردم رنج می‌برد. وی خاطرنشان کرد در عین حال نباید طوری صحبت شود که گویی هیچ اقدامی در حوزه برق و نیروگاه انجام نشده است.وی اظهار داشت حدود 20 هزار مگاوات برق در این دولت به ظرفیت کشور اضافه شده است.
گرچه حسن روحانی همواره از طرح‌های بزرگ خود به عنوان مصادیقی برای توسعه‌ی اقتصادی کشور یاد کرده است، اما واقعیت این است که همین طرح‌ها هنم بر اساس نیازهای اصلی کشور سازماندهی نشده است و با وجودی که مساله برق سال‌هاست که به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در کشور مطرح است و دولت با صرف این هزینه‌های عمرانی می‌توانست بخش مناسب‌تر و اثربخش‌تری را هم به تامین برق و توسعه‌ی برق کشور اختصاص دهد، اما در عمل متناسب با نیازهای جدید ایجادشده و همچنین متناسب با شرایط کشور اقدام به توسعه امکان برق در کشور نکرده است.
سال‌هاست مردم در ایران به خاطر انرژی هسته‌ای بالاترین و سخت‌ترین فشارها را تحمل می‌کنند، و مقام‌های جمهوری اسلامی همواره دلیل تاکید و پافشاری بر انرژی هسته‌ای را تامین برق و انرژی پاک در ایران دانسته‌اند، اما این تجهیزات که ساال‌هاست مردم ایران به خاطر توسعه‌ی آن به خاطر تامین برق در فشار هستند، نتوانسته‌اند حداقلی از امکانات را برای مردم ایران تامین کند. ضمن اینکه به گفته‌ی کارشناسان و متخصصان، اختصاص همین بودجه هنگفت بر انرژِ خورشیدی می‌توانست جمهوری اسلامی را به یکی از پیشگامان در این حوزه تبدیل کند.
حسن روحانی در ادامه‌ی اظهاراتش به بلاتکلیف ماندن لوایح موسوم به اف. ای. تی. اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اشاره کرد و با اشاره به اهمیت آن برای اقتصاد کشور اظهار داشت تا این موضوع حل نشود روابط بانکی ایران با دنیا حل نخواهد شد. وی افزود اگر مساله FATF حل نشود، هیچ سرمایه‌گذاری اعم از داخلی و خارجی حاضر به سرمایه گذاری در طرح‌ها و پروژه‌ها نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد اگر کشور پول در اختیار نداشته باشد و بخاطر FATF نتواند با بانک‌های جهان رابطه برقرار کند، سرمایه کافی نخواهد داشت و نمی‌تواند طرح های بزرگ را نهایی کند.
روحانی با اشاره به اینکه FATF موضوعی مربوط به داخل کشور است، اظهار داشت در داخل کشور هم می‌توان آن را حل و فصل کرد و روابط را با بانک‌ها تغییر داد.
حسن روحانی همچنین اظهار داشت جمهوری اسلامی در جنگ اقتصادی پیروز شده است و تنها مسأله تحریم باقی مانده است که آن هم در اختیار خود جمهوری اسلامی است. وی تاکید کرد اصل موضوع رفع تحریم‌ها در اختیار جمهوری اسلامی است و همین هفته می‌تواند در این باره تصمیم بگیرد و آن را تمام کند. وی افزود می‌تواند ماه‌ها هم ادامه پیدا کند.
اظهارات حسن روحانی در واکنش به اظهارات معاون قضائی دادستان کل کشور عنوان شده بود که گفته بود برخی طوری ازFATF حرف می‌زنند که انگار اگر نباشد مردم ایران از گرسنگی می‌میرند. وی همچنین گفته بود آمریکا با FATF می‌خواهد پشت صحنه ناموس ملت ایران را ببیند.
این اظهارات به گفته‌ی تحلیل‌گران به خاطر بی‌ااطلاعی از وضعیت و اهمیت FATF عنوان میشود. به گفته کارشناسان گرچه ممکن است مردم به خاطر آن از گرسنگی نمیرند اما به خاطر عدم امضای آن از تمامی مبادلات قانونی بانکی و بازرگانی محروم می‌شوند که تفاوت زیادی با از گرسنگی مردم ندارد.