تمام بحثهای دولتی در ایران در زمینه موضع گیری در زمینه قطع برق متمرکز شده است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور روز چهارشنبه با اشاره به اینکه امکان افزایش تولید برق وجود ندارد، به فاصله بین تولید و مصرف اشاره کرد و اظهار داشت مهمترین کاری که وزارت نیرو باید انجام دهد مدیریت این فاصله است.
وی که این اظهارات را در حاشیه جلسه هیات دولت و در پاسخ به سوال خبرنگاران عنوان میکرد، درباره ماموریت رییس جمهور به او برای بررسی قطعی مکرر برق، اظهار داشت نتیجه جلسه با مسئولان وزارت نیرو به آثار آن بستگی دارد. وی افزود اگر وضع بهتر شود به این معنی است که در این جلسات تصمیماتی گرفته شده که باعث این نتیجه شده است.وی افزود وزیر نیرو در این باره توضیح خواهد داد که چرا چنین مشکلی به وجود آمده است.وی تاکید کرد برق از آن موضوعاتی است که به زندگی همه مردم ارتباط دارد و مردم هم در این زمینه حساسیت دارند و به همین دلیل باید به طور کامل برای مردم توضیح داده شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تمام نیروگاهها با تمام ظرفیت در حال تولید برق هستند، اظهار داشت افزایش تولید برق تقریباً غیرممکن است.وی وضعیت سدها را عامل دیگری دانست که بر وضعیت برق در کشور تاثیر گذاشته است. جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه پیشبینی میشود در پاییز هم وضعیت بارندگی خوب نباشد، اظهار داشت باید با دقت به آب شرب مردم توجه کرد که با مشکل روبرو نشود.
جهانگیری خاطرنشان کرد دولتها باید به حجم تولید و سقف آن توجه داشته باشد. وی خاطرنشان کرد مصرف در حال افزایش است.معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به ماموریت وزارت نیرو در خصوص مدیریت فاصلهی تولید و مصرف برق، اظهار داشت وزارت نیرو باید تلاش کند تا با اعمال مدیریت در جاهای مختلف آثار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن را به حداقل برساند.
جمهوری اسلامی سال هاست که به جای پیشبینی دقیق از مشکلات پیش رو برنامه ریزی برای آنها دست به دامن طبیعت شده و با تسلیم در مقابل مشکلاتی که طبیعت برای کشور ایجاد می کند دلیل بسیاری از مشکلات را مسائل طبیعی عنوان می کند.
این در حالی است که در تمام این سال ها با توجه به افزایش گسترده استفاده از برق بد کشور و افزایش جمعیت و فراوانی تجهیزات برقی در اقصی نقاط کشور و دور افتادهترین روستاها باید زیرساختهای لازم برای تامین برق در کشور فراهم میشد اما دولت بدون توجه به این شرایط و بدون پیش بینی و برنامه ریزی دقیق در این خصوص اقدام کرده و با وجود گسترش امکانات در کشور و دسترسی های گسترده به وسایل و تجهیزات برقی که حتی در دور افتاده ترین روستاها صورت گرفته چنین وضعیتی کاملا قابل پیش بینی بود اما دولت اقدامی در این خصوص نکرده است.
به گفته تحلیلگران اینکه امکانات برق در کشور در همین حد است و از بالاترین ظرفیت استفاده می شود و امکان توسعه آن وجود ندارد، بیش از هرچیز نشاندهنده آن است که دولت برنامههای خود را بر اساس بیشبینی وضعیت آتی کشور تنظیم و تدوین نمیکند.