رهبر جمهوری اسلامی، ادعای حماسه خواندن انتخابات وابهام در تعیین رییس قوه قضاییه

د ر حالی که آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی هنوز شخصی را برای قوه قضائیه معرفی نکرده است و ابراهیم رئیسی در حالی که رئیس جمهور آینده جمهوری اسلامی است، رئیس قوه قضائیه هم هست، و ابهام در این زمینه همچنان ادامه دارد ،وی روز دوشنبه در دیدار با رئیس و مسئولان دستگاه قضایی به مناسبت سالروز کشته شدن آیت‌الله بهشتی و دیگر همراهان او در حزب جمهوری، وی را یک شخصیت بزرگ برجسته و ممتاز دانست و با اشاره به نقش وی در تدوین قانون اساسی، تاکید کرد این موضوع باید مورد تاکید و توجه قرار گیرد.
سخنان علی خامنه ای در خصوص نقش محمد بهشتی در تدوین قانون اساسی در حالی عنوان می شود که در تدوین پیش نویس اولیه این قانون که مبنای تدوین قانون اساسی در مجلس موسسان قرار گرفت، افرادی مانند ابراهیم یزدی ، و برخی حقوقدان‌های بنام کشور من جمله کاتوزیان و لاهیجی نقش اساسی داشتند و جمهوری اسلامی در طی سال‌های گذشته هم خود انها راحذف و هم نقش آنها را از روند تدوین قانون اساسی به کلی حذف کرده است.
خامنه ای در بخش دیگری از سخنانش که برای اولین بار پس از شیوع کرونا به صورت حضوری برگزار می شد از اقدامات ابراهیم رئیسی در قوه قضائیه قدردانی کرد و با اشاره به اینکه در دو سال و نیمی که وی عهده دار مسئولیت قوه قضائیه بوده، زحمات زیادی کشیده است، اظهار داشت اقدامات ابراهیم رئیسی در قوه قضائیه مصداق همان چیزی است که وی همیشه تکرار می کند و خواستار حرکت جهادی در همه امور است.
وی حرکت جهادی را حرکتی شبانه روزی و پرتلاش و با انگیزه عنوان کرد و با بیان این که حرکت های ویس توناسه است امید مردم به قوه‌ی قضائیه را زنده و احیا کند، و مردم را به قوه‌ی قضائیه خوشبین کند، اظهار داشت بین شکایت های مردم از دستگاه قضائیه در دوسال گذشته تفاوت های زیادی ایجاد شده است.وی اظهار داشت امید بین مردم زنده شده است .
علی خامنه ای همچنین اقدامات ابراهیم رئیسی در قوه قضائیه را یک سرمایه اجتماعی عظیم دانست و آن را نشان دهنده یک سرمایه بزرگ اجتماعی دانست.
علی خامنه ای در حالی تغییرات در قوه قضائیه و رضایت نسبی مردم در انجام امور را نشان دهنده استاندارد بالای این قوه معرفی می کند که توجه ندارد که وضعیت قوه قضائیه نسبت به قبل بهبود کرده و باعث افزایش رضایتمندی مردم شده است نه اینکه این قوه از نظر استانداردهای عدالت جویانه در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
خامنه ای در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به انتخابات و در حالی که کمتر از 48 درصد در انتخابات شرکت کرده بودند و ابراهیم رئیسی با رای سی درصدی واجدین شرایط رای گیری انتخاب شد، انتخابات 1400 را حماسه نامید و با اشاره به اینکه افراد زیادی هستند که نامه می نویسند و در فضای مجازی حرف هایی می زنند و اقدامات انجام می دهند که عظمت انتخابات را انکار کنند، این اقدامات را بی فایده خواند و تلاش ها را بیهوده دانست و اظهار داشت تحلیلگران به خوبی می دانند که در این انتخابات چه اتفاقی رخ داده است.
وی این موضوع را که در ایران تمام دستگاه های تبلیغاتی علیه برگزاری انتخابات بسیج می شوند، در دنیا بی سابقه خواند و اظهار دداست در هیچ کجای دنیا معمول نیست که تمام دستگاه های تبلیغاتی فعال شوند که در انتخابات شرکت نکنید.
علی خامنه ای توجه ندارد که گرچه ممکن است ممانعت از شرکت در انتخابات در دنیا معمول نباشد، اما در عین حال هیچ کشوری هم در دنیا نظارت استصوابی ندارد و با حذف تمام گزینه های احتمالی برای تصدی ریاست جمهوری و محدود کردن نامزدهای انتخاباتی به یک فرد، امکان شرکت در انتخابات را از مردم سلب نمی کند.
وی رادیوهای امریکا و انگلیس و بعضی از کشورهای مرتجع و روسیاه را عامل این تبلیغات دانست و اظهار داشت عناصر فاسدی که زیر پرچم امریکا و انگلیس قرار دارند از مدت ها قبل تلاش های زیادی کردند که مردم را از انتخابات دور کنند.
وی همچنین با بیان این موضوع که قبل از آن میزان مشارکت مردم را به مشکلات معیشتی مرتبط کرده بودند، مساله عدم احراز صلاحیت ها را یک بهانه دانست که به این بهانه جلوی مشارکت مردم را گرفته اند.
خامنه ای در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که خود وی نیز با برخی نظرات شورای نگهبان موافق نیست این افراد را افراد متشرعی دانست که بر طبق وظیفه دینی خود عمل می کنند.
وی عدم احراز صلاحیت داوطلبان را یکی از بهانه ها برای شرکت در انتخابات دانست و اظهار داشت شورای نگهبان افراد طبق قانون عمل می کنند و بر اساس وظیفه دینی خود اقدام می کنند.هر چند وی ممکن است با ارا انها موافق نباشد
خامنه ای همچنین مساله معیشت را هم مساله دیگری دانست که برای جلوگیری از حضور مردم در پای صندوق مورد استفاده قرار گرفته است و اظهار داشت که با این اقدامات امیدوار بودند که مردم بین 20 تا 25 درصد در پای صندوق حاضر شوند.
وی دلیل شرکت نکردن مردم در انتخابات را به کرونا مربوط دانست و با محاسبه کسانی که به خاطر کرونا در انتخابات شرکت نکرده اند، میزان مشارکت مردم در انتخابات را 60 درصد دانست و آن را مشارکت حوبی عنوان کرد.
علی خامنه ای آرای سفید و باطله را هم یکی از دلایل علاقمندی مردم به نظام دانست و اظهار داشت کسی که رای سفید به صندوق می اندازد در واقع نظام را قبول دارد اما گزینه مورد نظر خود را در بین گزینه ها نمی بیند و به همین دلیل رای سفید به صندوق می اندازد. وی دیگر تحلیلها در خصوص ارای باطله و ارای سفید را تحلیل های غلط و بی پایه دانست.
جمهوری اسلامی تاکنون همواره میزان مشارکت مردم در انتخابات را حتی زمانی که مردم به گزینه ای متفاوت با گزینه مورد نظر نظام رای داده است، به نفع خود مصادره کرده است اما این اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی است که نه تنها مشارکت مردم در انتخابات را به عنوان رای به نظام مصادره می کند، بلکه حتی آرای سفید و نیز عدم مشارکت مردم در انتخابات را هم به نام خود مصادره می کند و افرادی را که در خانه مانده و در انتخابات شرکت نکرده اند را هم جز شرکت کننده ها حساب کرده و با آنها که در خانه بوده اند و مشارکت نکرده‌اند، شرکت کننده های در انتخابات را 60 درصد عنوان می کند.