ابراهیم رئیسی کاندبدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، که به نظر میرسد با عدم مشارکت مردم در انتخابات به زودی به رییس جمهور ایران تبدیل خواهد شد، به تدریج از دیدگاههای میانه خود فاصله میگیرد، و به مواضع تند قبلی خود در خصوص فرهنگ و سیاست باز میگردد.
وی دوشنبه شب در جمع نویسندگان، شاعران و ناشران با اشاره به اظهارات علی خامنهای در خصوص فرهنگ اظهار داشت دولت باید خواستههای رهبر انقلاب در مورد فرهنگ را اجرا کند.
وی افزود نکات رهبر انقلاب در خصوص فرهنگ توصیه نیست بلکه جنبه دستوری دارد و اگر دستورات ایشان اجرا نشود ناامیدی ایجاد میکند.وی همچنین بر حمایت از اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد و اظهار داشت این حمایت نباید لفظی باشد و باید منجر به عمل هم شود.
رئیسی در عین حال اظهار داشت باید اژ نظر نظریه پردازان و کسانی که صاحب نظر در دانشگاه و حوزه هستند، استفاده شود. وی افزود هر نظری بدون استفاده از نظر میدانداران انتزاعی هست.
اظهارات ضد ونقیض رییسی علاوه بر اینکه نشان می دهد وی در حوزه فرهنگ جز همان نگاه حذفی و انقلابی نگاه دیگری ندارد، نشاندهندهی رویکردی مهم در دولت اینده او هم هست.
با توجه به تاکید وی بر دستوری بودن نظرات علی خامنهای در خصوص فرهنگ، وی در عین حال تاکید دارد که که نظر میداندارانی در فرهنگ مهم است که تولیدکنندهی گفتمان مورد نظر رهبر و گفتمان انقلابی موردنظر او باشد
بسیاری از اصحاب فرهنگ، دولت رییسیرا دولت اسیب زننده به شرایط فرهنگی ونشر در کشور میدانند و تاکید دارند که مهمترین خطر از همین ناحیه از طرف دولت رییسی جامعه را تهدید میکند.
وی در ادامهی اظهاراتش بر حمایت از اهالی فرهنگ و هنر هم از وجه حقوقی، و هم از وجه مالی و هم میدان دادن به ابتکارات و خلاقیتهای آنها تاکید کرد.
رییسی همچنین خاطرنشان کرد که امید و اعتماد و سفره مردم آسیب دیده و خاطرنشان کرد که این رسالت هنرمندان است که در این عرصه تحول ایجاد کنند.
این کاندیدای ریاست جمهوری در بخش دیگری از اظهارات خود به مشکلات مالی هنرمندان اشاره کرد و افزود
اینکه برخی در حوزه هنر خوب پول در میآورند به این معنی نیست که وضع همه هنرمندان خوب است. وی افزود برخی از هنرمندان در اداره روزمره زندگیشان دچار مشکل هستند.
رئیسی همچنین با اشاره به اینکه تهیه کتاب برای برخی از خانواده ها سخت است، خاطرنشان کرد باید کتاب ارزان شود.