علی خامنهای روز پنج شنبه در دیدار تصویری با نمایندگان مجلسی که بارها در گفتگوهایش آنها را مجلس انقلابی خواند و فعالیتهای آنها را قابل قبول دانست، با اشاره به اینکه آثار انتخابات تا چند سال باقی میماند، خطاب به مردم از آنها خواست که انقلاب را متعلق به خودشان بدانند. وی همچنین از مردم خواست که از خدا کمک بخواهند که آنها را هدایت کند که به آنچه که درست است و به کسی که شایسته است رای بدهند.
خامنهای همچنین به انتقادات از شیوهی انتخابات و همچنین تاکید برخی گروههای سیاسی بر رای ندادن هم اشاره کرد و از مردم خواست به حرف کسانی که ترویج میکنند که فایدهای ندارد، و اعلام میکنند که پای صندوق رأی نروید و میگویند که خودشان هم نمیروند اعتنا نکنید. وی با بیان اینکه اینها دلسوز مردم نیستند، گفت کسی که دلسوز مردم است مردم را از رفتن پای صندوق منع نمیکند.
این اظهارات علی خامنهای در حالی عنوان میشود که بر اساس تمام نظرسنجیها، این انتخابات، با پایینترین میزان مشارکت مردمی برگزار خواهد شد
ضمن اینکه پیش از این در انتخابات مجلس هم، هم به علت محدودیت کاندیداها و هم به خاطر خشم مردم از اقدامات و برخوردهای انتظامی و تهاجمی با مردم در سال ۹۶ و ۹۸، میزان مشارکت در انتخابات مجلس در سال ۹۸ هم به حداقل رسیده بود.
حتی با وجود تایید صلاحیتها هم بسیاری از تحلیلگران میدانستند که مردم پای صندوق انتخابات ریاست جمهوری حاضر نخواهند شد و اقدام شورای نگهبان در حذف تمامی کاندیداها و تنها تایید کاندیداهای اصولگرا در واقع تیر آخر به احتمال مشارکت مردم بود.
خامنهای در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتقادات از شورای نگهبان با اشاره به اینکه شورای نگهبان بر طبق وظیفهی خودش آنچه را که باید انجام بدهد و لازم میدانسته انجام داده است، از اقدام شورای نگهبان هم حمایت کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش از کسانی که صلاحیتشان توسط شورا تایید نشده و نجیبانه با این مساله برخورد کردهاند تشکر کرد و گفت حتی بعضی از این افرا مردم را حضور در انتخابات هم تشویق کردند.
خامنهای همان حرفهای کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در خصوص روش تایید صلاحیتها را تکرار کرد و با بیان اینکه عدم احراز صلاحیت به معنای بیصلاحیتی نیست، گفت عدم احراز صلاحیت معنایش این است که شورای نگهبان نتوانسته تشخیص بدهد که این فرد صلاحیت دارد.
وی در عین حال اظهار داشت عدم احراز صلاحیت ممکن است به خاطر گزارشها بوده باشد.
خامنه ای در فراز مهمی از اظهاراتش با اشاره به اینکه برخی گفتهاند قرار است در مناظرهها دربارهی سیاست خارجی و فضای مجازی سوال پرسیده شود، به صراحت اعلام کرد که خیر. اینها مسالهی مردم نیست.
این اظهارات خامنهای در خصوص سوالات مناظره این معنای صریح را مطرح میکند که خامنهای در حال حاضر به صراحت حتی دربارهی سوالات مناظرهها هم اظهارنظر میکند و برای خود این حق را قائل شده است که سوالات را محدود کند یا تعیین کند که کاندیداها درباره چه موضوعاتی در معرض پرسش عمومی قرار بگیرند یا نگیرند. این در حالی است که خامنهای همواره مداخله خود در امور را انکار کرده و این اواخر حتی گفته بود که درباره کاندیداها هم نظری نمی دهد و اظهار نظر نمی کند.
حالا به اظهارات صریح خود او معلوم شده است که وی حتی درباره سوالات مناظرهها هم اظهار نظر میکند و ممنوعیت ایجاد میکند.
این ممنوعیت و محدودیت از طرف خامنهای از این وجه مطرح میشود که وی به خوبی از مواضع کاندیداها در خصوص فضای مجازی و سیاست خارجی آگاه است و به روشنی می داند که اظهارات کاندیداهای مورد تایید او در این خصوص تا چه حد میتواند یا به دروغ گفتن کاندیداها و یا به تخریب رسمی چهرهی کاندیداها در مقابل مردم که هم در سیاست خارجی و هم فضای مجازی با کاندیداها زاویهی قابل توجهی دارند منجر شود.