چالش انتخابات و شورای نگهبان مستاصل

در حالیکه انتخابات هنوز نتوانسته مانند سالهای قبل فضای سیاسی کشور را درگیرکند و بحران کورونا و نیز چالشهای اقتصادی کشور گسترش یافته است . هنوز شورای نگهبان لیست نهایی کاندیداها را اعلام نکرده است . و گفته که روز سه شنبه آن را اعلام خواهد کرد . اکنون سرنوشت انتخابات در دست گروهی قرار گرفته که خود صلاحییت نسبی برای این کار را حتی در حوزه خود ندارند و همه را معطل تصمیم خود نگاهداشته اند و عملا امکان تبلیغات را در فضای کنونی از افراد گرفته اند . در حالی که گمانه‌زنی‌ها در خصوص کاندیداها و اسامی نهایی این کاندیداها همچنان ادامه دارد شایعه شده که امکان دارد صلاحیییت علی لاریجانی بخاطر تحصیل دخترش در امریکا مردود شود . همچنین گفته شده که گفته اند پرونده جهانگیری هم مردود شود . عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده است که اسامی نهایی کاندیداها هنوز مشخص نیست و جلسه نهادیی در روز سه شنبه برای تصمیم گیری نهایی درباره کاندیداها برگزار خواهد شد.
وی در عین حال تبلیغات داوطلبان پیش از اعلام اسامی نهایی نامزدها را خلاف قانون عنوان کرده است.
شورای نگهبان اکنون به در گاهی برای کنترل انتخابات تبدیل شده است جناحههای اصولگرا عمدتا روی رییسی شرط بندی کرده اند که کاندیدای نهاد رهبری است که هنوز از سمت خود در قوه قضاییه استعفا نداده است . در این میان مشکا کورونا نیز همچنان پا برجاست . حسن روحانی نیز در سخنانی روز شنبه گفت باید کاری کنیم که در ایام انتخابات زمانی که یک هفته به انتخابات مانده، یک شرایط آرامی از لحاظ کرونا داشته باشیم. والا اگر پروتکلها هفته‌های اولیه خرداد مراعات نشود با یک پیک جدید مواجه خواهیم شد و معنی ان این است که نمی‌توانیم یک انتخابات مطلوب و انتخاباتی که باشکوه باشد داشته باشیم. مردم را می‌ترسانیم و به هر حال مردم وقتی ببینند موج شیوع اوج گرفته، موج جدید و این ویروس دومرتبه اوج گرفته، برای مردم برای حضور در انتخابات دچار مشکل می‌شود.
وی افزود بنابراین انتخابات سنگینی داریم. حفظ جان مردم مسئولیت اصلی ماست، و انتخابات با مشارکت حداکثری هم مسئولیت دوم ماست که باید هر دو را در کنار هم قرار دهیم. یعنی هم جان مردم حفظ شود و هم انتخابات ما شکوهمند باشد و این در صورتی است که بتوانیم در هفته‌های اولیه خرداد کاملا مراقبت کنیم و بیشتر بتوانیم در این ایام روی تخلفات حساس باشیم
وی گفت مشکل‌ترین دوران، دوران تبلیغات انتخاباتی است. البته برای روز انتخابات هم باید فاصله‌ها را مراعات کنیم، زمان را بیشتر کنیم. امروز تصمیم مهمی در جلسه اتخاذ شد برای اینکه زمان را کمی برای ساعات انتخابات توسعه دهیم.وی افزود وزارت کشور از پیش تصمیم گرفته صندوق‌ها را هم اضافه کند و افزایش دهد و اپلیکیشنی که شعبه ‌یاب است، سریع در اختیار مردم قرار بگیرد وی گفت وزارت کشور هر کجا اگر ببیند ازدحامی است فوری باید صندوق سیار را به آنجا برساند.
وی گفت در جلسه مصوب شد که اجتماعات در فضای سربسته نباید داشته باشیم. اگر در شهری هزار، یا 2 هزار نفر می‌خواهند اجتماعی داشته باشند در فضای سربسته نمی‌شود. ضمن اینکه می‌خواهیم شور انتخاباتی باشد، ولی اگر جمعیتی هست حتما باید یک فضای بزرگ و باز پیدا کنیم وی گفت امروز تبلیغات عمدتاً باید از طریق صدا و سیما و فضای مجازی باشد. لذا در مصوبه ما از صدا و سیما خواسته شده و هم از وزارت ارتباطات خواسته شده و هم از اپراتورها خواسته شده که همه باید به وظیفه خود عمل کنند و فضای بازتر و بیشتری را در اختیار نامزدها قرار دهند که آنها بتوانند برنامه‌ها و نظرات‌شان را از طریق فضای مجازی اعلام کنند. بنظر کارشناسان گسترش صندوق سیار از مواردی است که میتواند مهندسی انتخابات و تقلب در ان را افزایش دهد و این موردی بود که در سال 88 نیز مطرح بود و محل اصلی تقلبها همان صندوقهای سیار بوده است . علاوه براین هنوز وزارت ارتباطات نتوانسته اپراتور تلفن های همراه را به رعایت آزادسازی اپلیکیشن کلاب هاوس وادار سازد و سپاه به عنوان یک نیروی خود مختار در این زمینه عمل میکند .