در حالی که گزارشها از وین حاکی از این است که مذااکرات بین طرف های مذاکرهکنندهی برنامهی هستهای ایران به نقطهی مثبتی رسیده است، و عباس عراقچی با اعلام این موضوع که طرفین برای تدوین یک متن توافق آماده می شوند، برخی گزارشها در داخل ایران نشاندهندهی این است که مخالفان برجام همچنان به مخالفتهای خود نسبت به برجام ادامه میدهند. گرچه اظهارات صریح خامنهای درحمایت از تیم مذاکرهکنندهی هستهای امکان مخالفت صریح با برجام را از گروههای مخالف دولت سلب کرده است.این گفتگوها که بیشتر حول رفع تحریم و توقف فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی متمرکز بوده است، عمدتا بر پایهی رایزنیهای فنی، و با حضور هیات ایرانی و گروه 4+1 انجام شده است.ضمن اینکه عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده تاکید کرده است تفاهم جدیدی بین کشورها در حال شکل گیری است.
گرچه مقامهای ایرانی پیش از این بارها گفته بودند هیچ توافق جدیدی صورت نخواهد پذیرفت و برای بازگشت امریکا به برجام این کشور تنها باید تحریم های را لغو کند اما به نظر می رسد که کشورها در تلاش هستند تا از طریق توافقهای جدیدی امکان تفاهم بین کشورهای 4+1 و ایران را فراهم سازند.
برخی کارشناسان در ایران اعتقاد دارند که نگارش متن مشترک موجب سرعت بخشیدن به احبابی برجام خواهد شد.
همچنین برخی کارشناسان تاکید دارند که طرفین مختلف آن عموما در حال آزمودن یکدیگر و استفاده از ابزار متفاوت برای افزایش قدرت چانهزنی خود هستند.
گرچه کارشناسان انکار می کنند که چالش های اخیر من جمله حمله به سایت نطنز از جمله چالش هایی است که ممکن است مذاکرات تحت تاثیر قرار دهند.
با این وصف و با موجود این مشکلات روند مذاکرات و تلاش برای تدوین متن جدیدی از توافق به گفته کارشناسان نشان دهنده این است که امریکا و ایران با وجود چالش های سخت سیاسی بیشتر تمایل دارند که روند مذاکرات در مسیر مثبتی قرار گیرند تا اینکه این چالش ها مانعی بر سر راه توسعه مذاکرات باشند.
به گفته کارشناسان تدوین متن موجب خواهد شد که توافق از جهت مذاکرات شفاهی درج شده و به سمت یک توافق منطقی و شفاف حرکت کند.ضمن اینکه بنا بر تاکید آیت الله خامنه ای مبنی بر اینکه مذاکرات فرسایشی نشود به گفته کارشناسان تدوین متن مشترک مانعی در مقابل فرسایشی شدن مذاکرات هم خواهد بود.
در همان حال غریب ابادی نماینده دائم ایران در آژانس هم ضمن بیان این موضوع که آنچه در وین در حال پیگیری و گفتوگو است، ایجاد یک تصویر واضح و شفاف در خصوص لغو تحریمها است، گفته است شناسایی و فهرست کردن اقدامات لغو تحریمی، برای شفاف سازی و سنجیدن جدیت آمریکا در ادعای خود برای بازگشت و پایبندی کامل به برجام لازم است.
غریب آبادی همچنین تاکید کرده است که هیأت مذاکره کننده در وین نتایج گفتوگوها را به طور منظم به مقامات عالی نظام جهت بررسی و اخذ تصمیمات لازم، گزارش میکند. با این حال با وجود صداهای مخالف در پایتختهای دو کشور ممکن است امکان توافق نهایی را دچار محدودیت جدی کند .