روحانی و ادعاهایی در مورد نظام بهداشتی کشور

روحانی روز یکشنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، در پی ارائه گزارش وزیر بهداشت در خصوص روند تکمیل پروژه‌های بیمارستانی در کشور و اقدامات انجام‌شده برای تجهیز 13 هزار تخت بیمارستانی، از اقدامات دولت خود برای آماده‌سازی و تجهیز بیمارستان‌ها خبر داد و اظهار داشت دولت در کنار تلاش‌هایی که برای مبارزه با کرونا انجام داده است، اقداماتی نیز برای آماده‌سازی و تجهیز بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی انجام داده است. وی همچنین اظهار داشت دولت در کنار این اقدامات اقدام به تقویت زیرساخت‌های نظام سلامت نیز کرده است.
وی ضمن اشاره به اینکه توسعه در نظام سلامت فقط به ساخت بیمارستان و تجهیز نیازهای بیمارستان‌ها محدود نمی‌شود، در عین حال ساخت و تجهیز بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی را یک اولویت فوری و جدی دانست و با بیان اینکه این اقدامات در دولت تدبیر و امید شتاب زیادی گرفته است، خاطرنشان کرد گسترش عدالت در تامین نیازهای بهداشتی و درمانی مردم در تمام نقاط کشور دغدغه اصلی دولت بوده است. وی افزود با تلاش‌‌های کارکنان حوزه سلامت برای ارتقای نظام بهداشت و درمان کشور، اقشار مختلف مردم در دورترین نقاط کشور به خدمات درمانی دسترسی پیدا کرده‌اند.
در بخش دیگری از گزارش ارائه شده توسط وزیر بهداشت، ضمن اشاره به توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان به ویژه در مناطق محروم، تاکید شده است که تلاش‌ها و اقداماتی برای رسیدن به استانداردهای بین‌المللی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، تعداد تخت‌هایی که در دولت یازدهم به تخت‌های بیمارستانی اضافه شده است، 50 درصد کل ظرفیت تخت‌هایی بوده است که در سال‌های پس از انقلاب ایجاد شده است.
دولت روحانی و‌ همچنین وزارت بهداشت در یک‌سال اخیر بارها تلاش کرده‌اند تا وضعیت سلامت و‌نظام‌ درمانی در ایران را دارای حداقل مشکلات نشان دهند. نمکی در توصیف نکات مثبت نظام درمانی در ایران تا جایی پیش رفته است که گاهی به ویژه در مقابله با کرونا ایران را با کیفیت‌ترین کشور در این خصوص معرفی کرده است.
این در حالی که ایران حتی از ارائه‌ی اماری در خصوص چگونگی واکسیناسیون در ایران نیز ناتوان بوده است و‌با وجود تاکیدات گسترده‌ی کارشناسان در مورد ضرورت شفافبت نظام درمانی در خصوص واکسیناسیون و‌ افراد دریافت‌کننده، هنوز حتی حداقل اطلاعات در این خصوص در اختیار مردم قرار نگرفته است.
گرچه به کفته‌ی ناظران توسعه‌ی اتوماسیون سیستم درمانی در ایران امکان مانیتورینگ شبکه‌ای استفاده‌کننده‌های سیستم‌درمانی را ایجاد کرده است، اما بسیاری همین امکانات را هم از جمله دستاوردهای وزارت قبلی و قبل از نمکی می‌دانند، که به چگونگی مدیریت شخص دکتر هاشمی وزیر بهداشت سابق جمهوری اسلامی مربوط می‌شود و‌ بخشی از روند طبیعی بهبود نظام درمانی در ایزان نیست.