عباس آخوندی و رابطه مستقیم رفع موانع تولید اقتصادی با ارتباط موثر بین‌المللی

عباس آخوندی وزیر سابق دولت روحانی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب که به واسطه‌ی اختلافات با دولت حسن روحانی استعفا داده بود در یک گفتگوی رسانه‌ای مشکلات موجود در کشور را عامدانه و غیرتصادفی خواند و با بیان این موضوع که ذی‌نفعانی وجود دارند که شرایط موجود به نفع آنهاست تنها راه حل ایران و حل مشکلات را انتخابات ۱۴۰۰ دانست و اظهار داشت مشکلاتی که در حال حاضر در کشور وجود دارد از جمله فساد‌های مالی، بدهی بانکی، کیفیت پایین تولیدات داخلی و عدم روابط بین‌المللی در تولید و تجارت ذینعفعانی دارند که تنها راه مقابله با آنها از طریق انتخابات ۱۴۰۰ تحقق پیدا می‌کند.
وی که به نظر می‌رسد می‌خواهد تنها راه غلبه بر مشکلات موجود را تشکیل دولت اصلاح‌طلب در کشور نشان دهد، توضیحی در این باره نداد که دولت اصلاح‌طلب چگونه می‎‌تواند بر این ذینفعان که در همه‌ی دولت‌ها حضور داشته‌‍اند و به ویژه در شانزده سال اخیر به بزرگ‌ترین طبقه پنهان اقتصادی و سیاسی و تاثیرگذار در کشور تبدیل شده‌اند که مانع از تمامی اقداماتی می‌شوند که مسیر توسعه را در کشور تسهیل می‌کنند چگونه می‌خواهد غلبه کند.
آخوندی که به نظر می‌رسد با این اظهارات احتمالا تصمیم به حضور در صحنه‌ی انتخابات در کشور را نیز دارد و تصور می‌کند که به واسطه‌ی اصلاح‌طلب بودن شانس زیادی نیز هم برای اجماع اصلاح‌طلبان و هم برای پیروزی در انتخابات دارد، رفع موانع تولید را که شعار علی خامنه‌ای رهبر ایران در سال جاری بود تنها با رفع موانع تولید در سطح بین‌المللی امکان‌پذیر دانست و اظهار داشت تولید در یک محیط بسته که هیچ کسی امکان رقابت و رفت و آمد ندارد اتفاق نمی‌افتد. وی تولید بدون تجارت و رقابت بین‌المللی را بی‌معنی دانست و اظهار داشت تولید بدون امکان مبادله روان مالی با تمام جهان بی‌معنی است.
قبل از آخوندی حسن روحانی رئیس جمهور هم رفع موانع تولید را مترادف با رفع موانع تولید در سطح بین‌المللی دانسته بود اما این اظهارات و داوری‌ها و تحلیل‌ها در حالی توسط سیاسیون در ایران عنوان می‌شود که علی خامنه‌ای رهبر ایران یکی از دلایل مشکلات اقتصادی در کشور را نگاه به بیرون برای توسعه‌ی اقتصادی می‌داند و همواره تاکید دارد که راه پیشرفت اقتصادی تمرکز بر داخل بدون تمرکز بر تعاملات بین‌المللی است.
آخوندی همچنین دلیل گرفتاری در صنعت خودرو را نیمه انحصاری بودن صنعت خودرو در کشور دانست و اظهار داشت تنها دلیل ماندگاری این صنعت در کشور بستن درهای مبادله اقتصادی در کشور بوده است که موجب شده است که ملت ایران مجبور باشند خودرویی با کیفیت پایین و قیمت بالا تهیه کنند. وی همچنین رفع موانع تولید را به معنی رفع مشکلات بین الملل، حل مسئله FATF و رقابت آزاد دانست و تحقق این موضوعات را در تحقق تولید مهم دانست .
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که جریان سیاسی مسلط برعکس این اظهارات، رشد تولید را در حذف بازار رقابت و بسته بودن درهای مبادله با بیرون می‌داند و تلویحا تاکید دارد که در صورت قطع واردات و انحصاری کردن تولید در کشور و حذف کالاهای رقابتی است که می‌توان موجب توسعه‌ی تولید در کشور شد و در واقع مردم را مجبور کرد که فقط کالای داخلی مصرف کنند.
وی اظهار داشت مفهوم اقتصاد مقاومتی این نیست که در داخل تولید می‌شود اما همین کالا در مواجهه با دنیا توان رقابت نداشته باشد. وی این نوع اقتصاد را اقتصاد گلخانه‌ای دانست و اظهار داشت اقتصاد مقاومتی یعنی مقابل تحولات مختلف جهان ایستادگی شود.
گرچه از نظر فنی و تخصصی اظهارات عباس آخوندی اظهارات درستی است، اما نه علی خامنه‌ای و نه جریان مسلط در اداره کشور در جمهوری اسلامی که خود وی هم شرایط موجود در کشور را دستاورد آنها دانست، معتقد به این رویکرد نیست و آن را وابستگی به خارج و وادادگی در مقابل خارج عنوان می‌کند.