جهانگیری وانتقاد از آتش زنند گان برجام

گفتگوهای رفت وبرگشتی مقام‌های دولت جمهوری اسلامی با جریانهای درون ساختار حکومت ،همچنان ادامه دارد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور روز سه شنبه ضمن انتقاد از کسانی که از دولت به خاطر انتقاد از برجام انتقاد می‌کردند، اظهار داشت دولت کسانی را که برجام را در مجلس آتش زدند فراموش نکرده است. وی با بیان این موضوع که این افراد با آتش زدن برجام می‌خواستند به دولت فشار بیاورند که از برجام خارج شود، اظهار داشت دولت، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه همه فشارها و تهمت‌ها را تحمل کردند تا از برجام خارج نشوند و از برجام محافظت کنند. وی برجام را ابزاری دانست که توانسته است عاملی برای مهار فشارهای ترامپ باشد.
جهانگیری همچنین به دشمنان جمهوری اسلامی اشاره کرد و با بیان این موضوع که جمهوری اسلامی دشمنان قسم خورده‌ای مانند اسرائیل دارد که مایل نیستند ایران در منطقه قدرتمند شود، اظهار داشت دولت، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه همه فشارها و تهمت‌ها را تحمل کردند و از برجام خارج نشدند تا با کمک همین برجام مانع از انجام کار جدی علیه ایران بشوند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با انتقاد از بی‌عملی روسیه و چین و اتحادیه‌ی اروپا، اظهار داشت برای جمهوری اسلامی تا این حد ثابت نشده بود که این کشورها با وجود تکرار این موضوع که همه با هم می‌گویند طرفدار برجام هستند، اما یک قدم هم نمی‌توانند بردارند. وی افزود این کشورها حتی یک قدم از نظر عملیاتی و اقتصادی بر خلاف جهت برجام بر نداشتند، اما با این وجود مدام تکرار می‌کردند که جمهوری اسلامی ایران نباید برجام را بر هم بزند.
جهانگیری بعلاوه بار دیگر خاطرنشان کرد امریکا به نقطه‌ای رسیده‌ که رسما اعلام کرده است فشار حداکثری شکست خورده است. وی افزود همان کشورهایی که به برجام بد می‌گفتند همه می‌گویند باید به برجام باز گشت. معاون اول رئیس جمهور در عین حال اظهار داشت در حال حاضر در داخل و خارج و مخالف و موافق، همه‌ی کسانی که قبلا به برجام بد می‌گفتند، الان همه می‌گویند باید به برجام بازگشت. جهانگیری افزود امروز همه کسانی که دولت را بخاطر برجام سرزنش می‌کردند، چشم انتظار بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی هستند.
سخنان جهانگیری نشانگر این است که ایران فقط از طریق مذاکره مستقیم با امریکا مشکلش را حل کند و هر راه دیگری عملا به بن بست خواهد رسید . علاوه براین این سخنان در حالی عنوان می‌شود که جناح تندروی مقابل دولت، بارها عنوان کرده است که مشکلات اقتصادی کشور ناشی از سومدیریت در داخل و‌به طور خاص دولت است و‌ تحریم‌ها نقش کم‌اهمیتی در شرایط فعلی کشور دارند و با همین رویکرد همچنان به مخالفت خود و‌ کارشکنی‌ها برای مقابله با تلاش دولت برای بازگشت به برجام ادامه می‌دهند.
گرچه تاکید گروه‌های سیاسی دولت بر بازگشت امریکا به برجام پس از لغو تحریم‌ها حاکی از تمایل این جناح برای رفع تحریم‌ها و‌ مذاکره با امریکا هم هست.. گرچه به گفته‌ی تحلیلگران تلاش آنها در این حوزه متمرکز است که بتوانند به نحوی زمان انجام مذاکرات را تا تشکیل دولت جدید که تصور می‌کنند دولت انقلابی خواهد بود، تمدید کنند تا بتوانند با استفاده از مزایای اقتصادی ناشی از لغو تحریم‌ها، ناکارامدی دولت روحانی را بار دیگر مورد استفاده‌ی تبلیغاتی برای سومدیریت گروه‌های سیاسی اعتدال‌گرا قرار دهند.