رهبر جمهوری اسلامی ، تعیین نوع رییس جمهور، حمله به آزادی فضای مجازی و رد مذاکره با آمریکا

خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که معمولا سخنان مهم خود را در روز اول فروردین بیان میکند. امسال هم در سخنانی که نشانی از تغییرو اوضاع و احوال نداشت و بیشترحاوی شعارهای بدون پشتوانه بود برای ملت خصوصیات رییس جمهوررا تعیین کرد، آزازادی اینترنت آنتقاد کرد وبا شرایط غیر ممکنی که تعیین کرد عملا مذاکرات را به قفل شدن نزدیک کرد
خامنه ای در مورد انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۴۰۰را بسیار مهم برشمرد و گفت دشمنان برای ناامید کردن مردم از حضور در انتخابات تلاش می کنند وی انتقاداتی را که روسای جمهور پیشین در موردمحدود بودن اختیارات رییس جمهور را رد کرد وگفت جایگاه ریاست جمهوری، مهمترین و مؤثرترین مدیریت کشور است و طرح برخی مسائل همچون اینکه رئیس‌جمهور اختیاراتی ندارد یا تدارکاتچی است، خلاف واقع و از روی بی‌مسئولیتی یا بی‌اطلاعی یا غرض‌ورزی است.وی گفت ریاست جمهوری پُرمشغله‌ترین و پُرمسئولیت‌ترین مدیریت کشور است، و تقریباً همه مراکز مدیریتی و اکثر امکانات حکومتی در اختیار رییس جمهور است و مدیریت‌ها دربخش‌هایی مثل قضایی و نظامی در قبال ریاست جمهوری، ناچیز است.این درحالیست که حداقل در حوزه اقتصادی نیمی از اقتصاد کشوردر اختیار نهادهای متعلق به رهبر از جمله ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان و آستان قدس رضوی است و دولت هم نه کنترلی بر مدیریت انها و نحوه هزینه کرد انها ندارد . همچنین در حوزه اطلاعاتی نیز سازمان اطلاعات سپاه پاسداران عملا کنترل امنیت که مهمترین موضوع مهم یک دولت است را در اختیار گرفتند .همچنین درسیاست خارجی نیز همه چیز در خدمت دستورات رهبر است . ونیز کارشکنیهای که نهادهای انقلابی که در کار دولت میکنند همه گواه این ادعا است که دولت اختیارات محدودی دارد. وی همچنین سعی کرد مشخصات منفی و مثبت رییس جمهور را برای مردم تعیین کند و گفت جامعه به فرد اطو کشیده برای اداره امورنیاز ندارد که بنظر میرسید هدفش نشانه گرفتن ظریف به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری باشد وی همچنین خصوصیات فرد مورد نظرش را گفت بی انکه نامش راببرد وی گفت رییس جمهور باید مشکلات اصلی کشور را بداند و برای آنها برنامه و راه‌حلِ ولو اجمالی داشته باشد. اقتصاد کشور و مسائل مهم آن مانند رشد تولید ملی، رشد سرمایه گذاری، تقویت پول ملی و مسئله تورم، موضوع امنیت کشور، آسیب‌های اجتماعی، نحوه مواجهه با سیاست های پیچیده دنیا و مسئله بسیار مهم فرهنگ را بشناسد.وی گفت رییس‌جمهور مطلوب باید با کفایت، با ایمان، عدالت‌خواه و ضد فساد، دارای عملکرد انقلابی و جهادی، معتقد به توانمندی‌های داخلی، معتقد به جوانان به‌عنوان پیشران حرکت عمومی کشور و امیدوار به آینده باشد.وی گفت اگر چنین فردی بر سر کار بیاید، کشور را به نقطه مطلوب خواهد رساند و مردم باید فردی با این خصوصیات را پیدا کنند که البته پیدا کردن آن شاید برای آحاد مردم آسان نباشد و باید به افراد مطلع و مورد اطمینان مراجعه کنند. این در حالیست که چنین فردی وجود خارجی ندارد و رییس جمهور محبوب و فساد ستیز رهبر جمهوری اسلامی یعنی محمود احمدی نژاد بزرگترین فاجعه اقتصادی و سیاسی را درکشور رقم زد .
وی بدون توجه به حکومت، عدم شرکت در انتخابات نیز به تبلیغات دشمنان نسبت داد وی همچنین با اشاره به سوء‌استفاده و منفی‌بافی واستفاده حداکثری از فضای مجازی برای دلسرد کردن مردم و همچنین از رونق انداختن انتخابات، از نحوه مدیریت فضای مجازی در کشور انتقاد کرد و گفت همه کشورهای دنیا، برفضای مجازی اِعمال مدیریت می‌کنند اما در کشور ما، برخی به رها بودن فضای مجازی افتخار می‌کنند درحالی‌که این شیوه به هیچ‌وجه افتخار ندارد.وی گفت مردم باید از فضای مجازی که وسیله آزادی است، استفاده کنند اما این فضا را نباید در اختیار دشمن قرار داد. او گفت این فضا ول و رهاست . این درحالیست که فیلترینگ در فضای مجازی سطح بسیار بالایی دارد و ایران در میان کشورها یکی از بالاترین نرخهای فیلترینگ اینترنت را دارد. بنظر میرسد بعد از این سخنان احتمال افزایش سانسور اینترنت افزایش یابد . وی در مورد تحریمها و برجام نیز گفت ایران عجله ای برای رفع تحریمها ندارد که نقطه مقابل سخنان دولت است که میگوید بدنبال رفع تحریمهاست .خامنه ای سیاست اعلامی ایران درباره برجام و تعامل با طرفهای برجامی را تخطی‌ناپذیر و مورد اتفاق همه خواند و گفت آمریکا باید همه تحریم‌ها را لغو کند، بعد ایران راستی‌آزمایی خواهد کرد و در صورت لغو واقعی تحریم‌ها، بدون هیچ مشکلی به تعهدات برجامی خود بازخواهیم گشت.وی افزود قول آمریکایی‌ها معتبر نیست که بخواهند تحریم‌ها را روی کاغذ بردارند بلکه باید در عمل تحریم‌ها را بردارند و جمهوری اسلامی آن را راستی‌آزمایی کند.
وی با اشاره به اظهارات برخی مسئولان آمریکایی مبنی بر لزوم تغییر برجام به علت تغییر شرایط گفت بله، شرایط نسبت به سال ۹۴ تغییر کرده اما این تغییر به نفع ایران بوده نه آمریکا. وی گفت بنابراین در صورت تغییر، برجام باید به نفع ایران تغییر کند. وی گفت برخی می‌گویند نباید فرصت‌سوزی کرد. این حرف درست است اما عجله هم نباید کرد. وی گفت بعنوان نمونه، در قضیه برجام عجله شد و در حالی که ما همه تعهدات خود را انجام دادیم، طرف‌های مقابل، تعهداتِ روی کاغذِ خود را انجام ندادند.وی افزودصبر و حوصله ایران زیاد است و اگر آنها سیاست اعلامی ما را قبول کردند، کار درست می‌شود و اگر هم قبول نکردند شرایط به همین شکل ادامه خواهد یافت. این در حالیست که تحریمها برخلاف صحبت رهبر موقعییت اقتصادی مردم را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است و در عمل حتی با عدم توانایی دولت در تامین واکسن کورونا مردم را با مشکل امنیت بهداشتی و مواجه شدن با مرگ عزیزانشان شده اند مواجه ساخته است . خامنه ای با قفل کردن مذاکرات شرایط را برای حل مسئله بسیار دشوار ساخته است .