علی مطهری نماینده سه دوره هشتم، نهم و دهم مجلس که سابقه حضور در لیستهای اصولگرا و اصلاح طلب را دارد که اکنون کاندیدای ریاست جمهوری شده در مصاحبه ای به ابعاد بحرانهای سیاسی کشور پرداخته است .
.وی گفت در میان کاندیداهای فعلی مطرح کسی را برتر از خودش نمی بیند که به نفع اوکنار برود .وی با توجه به ردصلاحیتش در مجلس توسط شورای نگهبان گفت دلیلی این بار برای رد صلاحیتش نمیبیند ومی گوید بنظرم درآن زمان هم شورای نگهبان اشتباه کرد.
جلسهای که با اینها داشتیم به درگیری و مجادله کشید، چون من حرفهای اینها را قبول نداشتم و در نهایت هم جلسه را ترک کردم به هر دلیلی بود آنها هم من را رد صلاحیت کردند، اما واقعا دلیلی برای رد صلاحیت خودم نمیبینم.وی میگوید اینکه فقط چند نفر بیاورند و بگویند یکی از اینها را انتخاب کنید، این انتخابات واقعی نمیشود. وی میگوید صحبت رهبری درباره مشارکت باشکوه در انتخابات میتواند باعث تجدید نظر در روش شورای نگهبان شود، چون مشارکت بالا در جایی خواهد بود که افراد مد نظر مردم در صحنه باشند
وی معتقد است ظریف بهترین وزیر خارجه است ولی برای ریاست جمهوری مناسب نیست چون در ریاست جمهوری فشارهای خارج از دولت وجود دارد و نیاز به افرادی هست که باید مقاومت بیشتری داشته باشند ضمن این که معتقدم از همه گروهها باید استفاده کرد.
وی در تحلیل دولت روحانی گفت هر چند روحانی در شرایط بسیار سختی کار را به عهده گرفت ولی مسئله سوء مدیریت هم بوده، ونقطه ضعف دیگرش این است که اجازه دخالت خارج از دولت در کارهای اجرایی داد و در مقابل آنها کوتاه آمد و اقتدار دولت را حفظ نکرد. در مجموع منهای ماجرای تلخ بنزین که فاجعه بود، معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است.
وی افزود دولت در افزایش قیمت بنزین باید این کار را چند سال پیش انجام میداد و بعد هم حداقل یک ماه با مردم صحبت میکردند حتی خود رئیس جمهور باید درباره این موضوع حرف میزد.
وی گفت وقتی شما به مردم شخصیت میدهید عکس العملها نرمتر خواهد شد. این کار انجام نشد و مردم احساس بی احترامی کردند. وی گفت برخلاف دوره قبل این باربی محابا وارد شدند و گفتند بعدها یارانه هم میدهیم که کار از کار گذشته بود.
در ادامه هم با معترضان خیلی بد برخورد شد. وی میگوید خود مسئولان گفتند 230 نفر کشته شدند که این در جمهوری اسلامی قابل قبول نیست. ضرورتی ندارد ما ظرف دو سه روز یک اعتراضی را بخوابانیم، میشد بیست روز طول بکشد، ولی کسی کشته نشود. کاربسیار غلطی دولت کرد و واقعا در این حد بود که حتی رئیس جمهور ساقط شود حداقل میخواستیم وزیر کشور را استیضاح کنیم، اما اجازه آن را هم ندادند. وی افزود این اشتباه بزرگ آثار بدی نیز داشت و حتی معتقدم ترور سردار سلیمانی بعد از این بود که آمریکا احساس کرد نظام جمهوری اسلامی پایگاه مردمی خودش را از دست داده و جرئت پیدا کرد تا چنین جنایتی را انجام دهد.
وی در مورد سیاست خارجی گفت اولا سیاست خارجی ما در هشت سال اخیر درباره کشورهای همسایه و عربی و اسلامی خوب نبوده و در حدی که باید باشد، نیست. ما باید اینها را به دوست خودمان تبدیل کنیم و نباید بترسانیم. وی در مورد رابطه با عربستان گفت ما در واقع عربستان و امارات را ترساندیم و به نوعی در دامان اسرائیل انداختیم، کارهای زشتی هم مثل حمله به سفارت عربستان داشتیم. این خیلی نقطه ضعف است که ارتباط خوبی با کشورهای اسلامی نداریم و خودمان جزیرهای درست کردیم و فقط با حزب الله و حماس کار میکنیم.وی افزود ما باید دنیای اسلام را علیه اسرائیل بسیج کنیم، زیرا آزادی فلسطین با اتحاد اسلامی به دست میآید نه این که خودمان به تنهایی این کار را انجام دهیم و تنها فشارش بر عهده مردم ما باشد.
درباره برجام نیز معتقد است که توافق درستی بوده است علیرغم مخالفتها در دوکشورظرف یکی دو ماه آینده به تدریج تحریمها برداشته میشود و دو طرف به صورت گام به گام به سمت برجام حرکت میکنند.
وی میگوید فعلا حساسیت اینها روی مسائل منطقهای هست و به نظرم برای مدتی، مسائل منطقهای را کمی کم رنگتر کنیم تا برجام پا بگیرد و محکم شود و بعدا دنبال آرمان خودمان برویم. الان فشار بر مردم زیاد است و مشکلات معیشتی باید حل شود. فعلا نیاز نیست برخی کارهای احساسی و هیجانی انجام دهیم تا تحریمها برداشته شود
مطهری اعتراف کرده که سرکوب مردم در آبان 98 نفطه عطفی در روابط حکومت و مردم شده است . هرچند بنا ملاحظاتی نگفته که مانع اصلی استیضاح وزیر کشور رهبر جمهوری اسلامی بوده که مسئولییت مقابله با معترضان نیز به عهده رهبر جمهوری اسلامی بوده است .
علاوه براین تخریب رابطه با عربستان نیز عملا مسئولیتش به عهده رهبری قرار گرفته چون هیچ اقدامی در جهت تنش زدایی و بهبود رابطه برنداشته است .