پاسخ ظریف به وزیر خارجه امریکا: دولت بایدن و تداوم سیاستهای ترامپ

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ، در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در این خصوص که امریکا تمایلی به آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران ندارد، این اظهارات را ادامه ِ سیاست حداکثری دولت ترامپ دانسته است و گفته است این اظهارات کاخ سفید ادامه‌ی همان سیاست‌های قبلی دولت ترامپ است. وی تنها راه پیش روی دو کشور را تعهد، اقدام و نشست دانسته و گفته است امریکا با وجود ادعاهای خود در این خصوص که دیپلماسی را ترجیح می‌دهد, همان راه پیشین را ادامه می‌دهد.
اظهارات ظریف در واکنش به سخنان آنتونی بلیکن صورت می‌گیرد که گفته است آمریکا تا زمانی که ایران به پایبندی به تعهدات هسته‌ای خود بازنگردد، با آزادسازی پول‎های بلوکه شده و تحت تحریم ایران در بانک‌های کره جنوبی موافقت نخواهد کرد.
این واکنش‌ها در حالی صورت می گیرد که بر خلاف انتظارات مسئولین جمهوری اسلامی ایران، آزادسازی منابع جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی نیز با چالشی جدی مواجه شده است.همتی رییس کل بانک مرکزی نیز با اشاره به توقف آزادسازی منابع ارزی جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی گفته است توافق برای پرداخت منابع ایران ابتدا توسط خود کره ای‌ها انجام شد، اما بعد به ان عمل نکرده‌اند.
وی در عین حل گفته است قبل از شروع گفتگوها از آنها سوال کرده که آیا اجازه لازم را از آمریکاییها گرفته‌اند یا نه.
در عین حال همتی اظهار داشته است که بانک مرکزی ، برنامه خود را برای تامین نیازهای ارزی کشور، بدون توجه به منابع مسدود شده خود در کره جنوبی و سایر کشورها تنظیم کرده است.
ظریف مشخص نمیکند که اقدامات تندروانه ای که در حوزه هسته ای انجام گرفته مانند غنی سازی بیست درصدی ونیز حمله به مکانهای متعق به امریکا در عراق وحملات حوثی های یمن این روزها در حال انجام است امریکا را برای دادن امتیاز دهی به ایران دچار تردید کرده است . مضافا جمهوری اسلامی با نفی مذاکره عملا امکانات رشد سوتفاهمها را افزایش داده است . در نهایت دیپلمات ها و نیز کارشناسان بر این باورند که آقای روحانی و جواد ظریف وزیر خارجه ایران، می خواهند با به جریان انداختن گفتگوهای هسته ای، گشایشی در تحریم ها بوجود آورند پیش از آنکه در ساختار قدرت ایران دچار تغییر شود و یک دولت تندروتر را بر سر کار بیاید .اکنون حتی برداشتن گام های کوچک در مسیر همگرایی، دشوار شده است.
به رغم این بن بست،ناظران سیاسی می گویند که گفتگوهای غیررسمی می تواند در هفته های آینده آغاز شود. در آنصورت، انتظار می رود که آمریکا و ایران برای برداشتن گام های همزمان در مسیر بازگشت به پایبندی شان به برجام توافق کنند.