جبهه سیاسی جناحهای چپ و میانه جديداً نهادى با نام نهاداجماع ساز اصلاح طلبان تاسیس کردند که در انتخابات ریاست جمهوری به وحدت تشکیلاتی انها کمک برساند . در عین حال انها مانند راه رفتن در تاریکی گام برمیدارند و هنوز انها نمیدانند که در صورت رد صلاحیت نیروهایشان در انتخابات ریاست جمهوری چه خواهند کرد آیا بازهم به سمت ائتلاف حرکت خواهند كرد یا نامزدی براى انتخابات نخواهند داد. فیض الله عرب سرخی ، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و معاون سابق وزارت بازرگانی در دولت خاتمی در يك گفتگوى مطبوعاتى به بررسى و تحليل نقش اصلاح طلبان و میز کاندیداتوری سید حسن خمینی و محمد خاتمی پرداخته است وى در خصوص اينكه تا چه اندازه نگاه اصلاح طلبان به انتخابات واقعی است واينكه اصلا اصلاح طلبان ارتباطی با توده جامعه دارند و از خواسته های آنها باخبرند گفت: انتظارات مردم و جامعه واقعی است اما تبدیل شدن این انتظارات به برنامه ممکن است با توانمندی یک کشور سازگار نباشد ؛ بنابراین در چنین شرایطی مناسب ترین برنامه و کاندیدا باید بیشترین تماس را با خواست مردم داشته باشد . ولی تصور اینکه ما بتوانیم به شکل واقعی برنامه ای داشته باشیم که تمام خواست و انتظارات جامعه در آن محقق شود ، هیچ وقت اتفاق نمی افتد وی همچنین گفت که برنامه ای که بتواند مناسب ترین اولویت بندی را در این مطالبه ارائه دهد ، برنامه واقعی است . تلاش اصلاح طلبان در زمينه تهیه چنین برنامه ای است اما اینکه چقدر موفق شوند باید در صحنه عمل دیده شود
وى در خصوص حمایتش از کاندیداتوری خاتمی و سید حسن خمینی گفت من به این دو گزینه به عنوان دو نمونه اشاره کرده ام چون ممکن است شرایط برای آنها نیز مهیا نباشد . اما به نظر من این دو شخص کاندیداهای مناسبی هستند ؛ وی گفت آقای خاتمی که نیازی به توضیح ندارد ؛ فردی است که سطوح مختلف مدیریتی در کشور را تجربه کرده و اتفاقا جزء مدیرانی است که وقتی در مقام ارزیابی او می نشینید ، عملکرد قابل قبول و قابل دفاعی داشته است . من شخصا چون همراه و در کار اجرا و مسئولیت های آقای خاتمی در سالهای 61تا 84بوده ام ، از ظرفیت و توانایی های ایشان باخبرم .از نظر مقبولیت اجتماعی نیز نسبت به دیگر اشخاص ، موقعیت بهتری دارد و می تواند کاندیدای مطلوبی از نگاه من و عمده دوستان اصلاح طلب باشد . درباره سیدحسن خمینی قصه متفاوت است . ایشان فاقد تجربه اجرائی کلان در سطح حکومت هستند اما او به لحاظ ظرفیت فکری و عقبه اجتماعی و سیاسی ای که دارد و حمایت گسترده ای که می تواند از جانب نیروهای توانمند از ایشان صورت بگیرد و همچنین با ملاحظه توان بسیج کننده ای که در جامعه دارد ، می تواند در نبود آقای خاتمی یکی از چهره های مثبت و مؤثر در انتخابات باشد اما اگر فکر کنیم که تمام ویژگی های مطلوب در نظر ما در یک نفر جمع شود ، امری قطعی نیست و سخت می شود چنین شخصی را انتخاب کرد . حتی آقای خاتمی که من درباره ایشان مثبت فکر می کنم ، برخی از نیروهای جامعه نگاه دیگری به ایشان دارند ؛ بنابراین ما باید در مجموع بتوانیم به نامزدی برسیم که از نظر فکری به اصلاح طلبان نزدیک باشد و از نظر توانمندی های کلی و ظرفیت اجماع سازی بتواند بخش مهمی از نیروها و مردم را در سطح كشور داشته باشد .
.وى در خصوص کاندیدای مطلوب اصلاح طلبان كه اگر رد صلاحیت شوند یا در انتخابات شکست بخورند ، صحنه سیاسی برای آنها به چه شکل خواهد شد گفت :این دو وجه متفاوت دارد ؛ یکی اینکه کاندیدای اصلاح طلبان شکست بخورد و دیگر اینکه کاندیدای آنها رد صلاحیت شود . شکست در انتخابات یک وجه محتمل است . وقتی در انتخابات شرکت می کنید ، ممکن است پیروز شوید یا شکست بخورید ، این مردم هستند که داور این مسابقه هستند . حق طبیعی مردم است که یک نامزد و برنامه ای را که به نظر من مناسب تر است ، انتخاب نکنند و کسی نمی تواند به گزینش آنها اعتراض داشته باشد . اما رد صلاحیت امری است که به نظر ما قابل قبول نیست ؛ بنابراین اگر نامزد جریان اصلاح طلب رد صلاحیت شود و سپس اصلاح طلبان بگویند به علت نداشتن کاندیدا ورد صلاحیت در انتخابات شرکت نمی کنیم ، منطقی است و یک نیروی سیاسی محق است این واکنش را داشته باشد اما اینکه در صورت رد صلاحیت اصلاح طلبان چه تصمیمی خواهند گرفت ، باید منتظر ماند و امیدوار بود به اینکه رد صلاحیتی صورت نگیرد و شورای نگهبان منصفانه برخورد کند .
سید حسن خمینی هفته گذشته در دیدار با جوانان بنظر میرسد امکان حضور در انتخابات خود را کلید زده است .هرچند این امر بستگی به تحولات اینده خواهد داشت . زیرا ممکن است وی را تهدید کنند که از حضور در انتخابات صرفنظر کنند . حضور و ثبت نام دونفری سید حسن خمینی و محمد خاتمی هم میتواند نظام جمهوری اسلامی را در رد صلاحییت هردو دچار مشکل سازد هر چند بعید است که خاتمی حاضر به ثبت نام شود .