روحانی، در پاسخ به رهبر، عامل اصلی گرانی را تحریم دانست

بدنبال سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد اقدام دولت برای کاهش گرانیها،حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز سه شنبه دلیل گرانی‌های عمده در کشور را تحریم دانست و اظهار داشت این که گرانی کالاها زندگی و معیشت مردم را تحت فشار قرار داده است از عوارض تحریم گسترده در کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت با مشکلات و سختی‌های زیادی مواجه بوده است، اظهارداشت دولت برای اینکه روحیه مردم تضعیف نشود درباره‌ی این سختی‌هاو مشکلات حرفی نزده و گلایه ای نکره است. وی اظهار داشت کشور در زمینه‌های مختلف از حمل و نقل تا صادرات و مبادلات بانکی محروم و محصور بوده است.
روحانی افزود دشمنان و تحریم‌کننده‌ها یقین داشتند کشور بر اثر این فشارها دچار فروپاشی خواهد شد. روحانی خاطرنشان کرد با مقاومت مردم و با هدایت‌های مقام رهبری این روزهای سخت پشت سر گذاشته شدند.
حسن روحانی در حالی در خصوص تحریم‌ها و مشکلاتی که کشور از نظر تجارت و منابع مالی و تحریم با آن مواجه بوده است، به گذشته ارجاع می‌دهد که گویی هم منابع مالی ایران آزاد شده‌اند و هم اینکه تحریم ها برداشته شده‌اند.
رئیس جمهور تا کنون بارها پس از روی کارآمدن بایدن ادعا کرده است که روزهای خوب زندگی مردم فرا رسیده است و اکنون زمان آن رسیده که مردم ثمره‌ی تحمل سختی‌ها را بچشند و از شرایط مساعد فعلی بهره ببرند.
این در حالی است که طبق گفته‌ی خود مسئولان هنوز هیچ اقدامی توسط ایالات متحده امریکا در خصوص رفع تحریم‌ها انجام نشده و هیچ قدمی توسط امریکا برداشته نشده است که دال بر بهبود شرایط زندگی مردم باشد ومحدودیت‌های بانکی و مبادله‌ای جمهوری اسلامی ایران هم در حد آزادسازی برخی منابع مالی در کره جنوبی و عراق و چین بوده است و در این خصوص منابع مالی ایران هم آزاد نشده است که دولت به اتکای آنها مدعی پایان مشکلات معیشتی مردم می شود.
وی در ادامه اظهاراتش با اشاره به اینکه بسیاری از حقایق و وقایعی که در این سه سال بر دولت گذشت، هیچ کجا بیان نشده، وعده داد که این حقایق در آینده روشن خواهد شد و تاریخ گواهی خواهد داد که ملت ایران نه تنها در برابر فشار حداکثری تسلیم نشد، بلکه به خوبی از عهده اداره امور برآمد.
وی به درخواست‌ برای کوپنی شدن کالاهای ضروری در سال ۹۷ اشاره کرد و با ابراز خشنودی از این موضوع که دولت موفق شده است که سیستم توزیع کوپنی را دوباره برقرار نکند، به وفور کالاها در کشور اشاره کرد.
گرچه به اعتقاد مخالفان کوپنی کردن، یکی از اقدامات مثبت دولت در سال‌های اخیر مقاومت در مقابل کوپنی کردن اجناس بوده است، اما کسانی هم که پیشنهاد کوپنی کردن را مطرح می‌کردند، این پیشنهاد را نه در واکنش به کمبود کالاها،‌ بلکه با این هدف عنوان می‌کردند که به علت گرانی کمرشکن کالاها، امکان دسترسی مردم و طبقات محروم به کالاهای اساسی با قیمت مناسب فراهم شود.
روحانی در بخشی از اظهاراتش با بیان این موضوع که جمهوری اسلامی توانسته است بر همه‌ی محدودیت‌ها غلبه کند، با بیان این موضوع که ایران در حال رسیدن به مرحله‌ی تولید انبوه واکسن ایرانی کروناست، ابراز امیدواری کرد که در آستانه‌ی قرن جدید، ایرانی قدرتمند و رو به رفاه پیش روی مردم باشد.
اظهارات حسن روحانی در خصوص این موضوع که به زودی واکسن کرونا به مرحله‌ی تولید انبوه خواهد رسید،‌در حالی عنوان می شود که هنوز واکسیناسیون اولیه هم در ایران انجام نشده است و ایران تقریبا تنها کشور در میان کشورهای هم‌‌رده‌ی خود است که حتی قادر به تامین واکسن برای گروه‌های پرخطر خود نیز نبوده است و در حالی که در تمام این کشورها، به علت استفاده از کرونا با وجود بالا بودن میزان مرگ و میر، این کشورها به سرعت وارد مرحله‌ی نزولی مرگ و میر و ابتلا به کرونا بوده‌اند، وزیر بهداشت به مردم برای در خانه ماندن و سفر نرفتن التماس می‌کند و کشور نیز آماده ورود به پیک چهارم کرونا می‌شود.
به گفته‌ي بسیاری از تحلیل‌گران، دلیل ناتوانی مسئولان جمهوری اسلامی در مدیریت کردن بدیهی‌ترین و ساده‌ترین مسائل در شرایط بحرانی، همین تکبر و ادعاهای اغراق امیزی است که دولتمردان ایرانی در هنگام مواجهه با مشکلات دارند و این باور را دارند که همواره بهترین راه را انتخاب می‌کنند و بهترین مسیر را برای دستیابی به وضعیت عادی در پیش رو دارند. در حالی که دولتمردان دیگر کشورها به جای این تکبر که مانع از عملکرد منطقی و فروتنانه در هنگام بروز شرایط بحرانی می‌شود، تلاش می کنند تا بدون تکبر و غرور، بهترین راه‌ها را پیدا کنند و از امکانات دیگر کشورها برای بهبود شرایط ملت خود استفاده کنند.