صالحی، تاکید بر حرام بودن بمب اتمی و بازگشت نخست آمریکا به برجام

صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت و گویی با یک شبکه تلویزیونی امریکا در مورد افزایش بحران در حوزه هسته ای و درگیری با آژانس بین المللی گفت این موضوع، یک مساله فنی بود که سیاسی شد. بنابراین، مجبوریم که برای حل آن هم از ابزار سیاسی استفاده کنیم.وی درباره محدودیت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم گفت ما نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بر ایران را محدود نکردیم، تنها بخشی از تعهدات داوطللبانه خود مطابق برجام یعنی پروتکل الحاقی را کنار گذاشتیم.وی گفت دوربین‌های نظارتی آژانس همچنان موجود هستند و در حال ضبط هر آنچیزی هستند که می‌خواهند اما آژانس تا سه ماه، قادر به دسترسی به اطلاعات آن نیست. اگر برجام بازگردد، این اطلاعات به آنها تحویل داده خواهد شد.
صالحی درباره شفافیت برنامه هسته‌ای ایران و معدوم شدن اطلاعات دوربین‌های نظارتی آژانس بین‌المللی انرژیِ اتمی در صورتی که طرف‌های دیگر در مهلت سه ماهه نتوانند به تعهدات برجامی بازگردند وی در مورد اختلاف نظر با امریکا در مورد بازگشت به برجام گفت حل این مساله خیلی آسان است. به برجام بازگردند و اجازه ندهند این اتفاق بیفتد. وی گفت کسی که نخست خارج شده باید بازگردد

صالحی در مورد شبهاتی که بعد از سخنان وزیر اطلاعات در مورد تغییر فتوای رهبر و رفتن ایران به سمت ساخت بمب اتمی ایجاد شده بود گفت فتوای رهبر انقلاب در حرمت بمب اتم، حرف نهایی ایران است. وی در مورد اینسوال که باتوجه به اینکه نقش بازدارندگی بمب اتمی چرا ایران در مقابل تهدید خارجی از ان استفاده نمیکند . هرکسی می‌تواند درباره ذهنیت و آرزوهای خود صحبت کند اما در مقام عمل، ما باید آنچه را که فتوا می‌گوید عمل کنیم. و حرف نهایی را رهبر انقلاب زده است. ایشان فتوایی صادر کرده‌اند که نه تنها حکم مذهبی است بلکه قابل بحث هم نیست. هیچ جایی برای بحث در این زمینه وجود ندارد. وی گفت ممکن است شاید کسانی در حکومت باشند که داشتن بمب اتمی را راه حل بدانند ولی تصمیم گیرنده رهبر هستند .
وی در مورد تفاوت میان موشک برد بالا و بمب اتمی گفت موشک بالستیک با برد بالا برای اهداف خاصی استفاده می‌شود که می‌خواهید هدف قرار دهید اما بمب اتم همانگونه که در هیروشیما و ناکازاکی استفاده شد، به ۲۰۰ هزار نفر آسیب رساند و در یک ثانیه پودر شدند.
علیرغم صحبتهای صالحی مواضع وزیر اطلاعات حساب شده بود و عملا تهدیدی برای غرب بود که اگر تحریمها برداشته نشود ایران به سمت ساخت بمب خواهد رفت .