روحانی و ادعاهای موفقییت درشکل دهی به اقتصاد بدون نفت

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز دوشنبه در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت در استان‌های ایلام و بوشهر، بار دیگر به اقدام دولت برای افتتاح طرح‌های بزرگ با وجود کرونا در سال جاری اشاره کرد و با بیان این موضوع که دولت برای افتتاح طرح‌ها در روز جمعه وقت کم آورده است و مجبور شده است که در وسط هفته هم روزی را به افتتاح طرح اختصاص دهد، اظهار داشت دولت روزهای هفته را هم اضافه کرده است که برنامه‌های دولت به افتتاح برسد.
روحانی همچنین به اتکای کم اقتصاد در سال ۹۷ و ۹۸ به نفت اشاره کرد و بار دیگر به متکی بودن دولت احمدی نژاد به نفت اشاره کرد و اظهار داشت در سه سال اخیر دولت وی توانسته است که کشور را با کمترین اتکا به بودجه نفت اداره کند.
رئیس جمهور در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به اینکه تمامی فعالیت‌های اقتصادی در کشور متکی به صنعت نفت است، و تمامی فعالیت‌ها در کشور از حمل و نقل گرفته تا سایر صنایع کل برق کشور متکی به نفت و گاز و میعانات هستند، بر ضرورت رفع اتکای بودجه از نفت تاکید کرد و اظهار داشت صنعت نفت مهم‌ترین صنعت کشور است و بقیه صنایع در کشور به صنعت نفت وابسته هستند.
حسن روحانی همچنین با اشاره به اینکه بسیاری فکر می کنند که دولت فقط در سایه برجام به مردم خدمت کرده‌اند اظهار داشت گرچه برجام اقدامی بزرگ برای احقاق حقوق مردم بوده است، اما کار دولت برای احقاق حقوق مردم فقط برجام نبوده است و دولت برای بهره‌برداری بهینه از منابع مشترک نفتی و گازی نیز اقدامات مهمی انجام داده است.
رئیس جمهور برجام را کار بسیار بزرگی برای احقاق حقوق مردم خواند و اظهار داشت کار برجام آنقدر کار بزرگی بود که دنیا توطئه کرد که کمر برجام را بشکند. وی ترامپ را مجری توطئه‌های صهیونیست‌ها و ارتجاع در منطقه علیه برجام دانست و اظهار داشت این افراد و دولت‌ها سعی کردند که برجام را بشکنند.
وی به میادین مشترک نفتی بین ایران و قطر اشاره کرد و با اشاره به افزایش بهره‌برداری جمهوری اسلامی ایران از این منابع مشترک، اظهار داشت جمهوری اسلامی نه تنها توانسته است عقب ماندن خود از میادین مشترک را جبران کند، بلکه امروز مقداری هم از منابع عظیم مشترک جلوتر و بیشتر از قطر استفاده می‌کند.
اظهارات حسن روحانی در خصوص بهره‌برداری بیشتر جمهوری اسلامی از میادین مشترک با قطر، نسبت به کشور قطر در حالی عنوان می‌شود که به گفته‌ی مقام‌های رسمی در دولت در روزهای اخیر در دوسال اخیر میزان فروش نفت جمهوری اسلامی ایران به کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز هم رسیده است و علاوه بر این سال‌هاست که جمهوری اسلامی ایران به خاطر تحریم ها از تجهیزات پیشرفته پالایشگاهی و استحصال نفت برخوردار نیست که به شدت بر میزان بهره‌برداری جمهوری اسلامی ایران از میادین مشترک نفتی تاثیر می‌گذارد. ضمن اینکه توقف فروش نفت توسط ایران در دو سال اخیر به شدت بهره‌برداری ایران از منابع نفتی را محدود کرده است و مشخص نیست که حسن روحانی بنا بر چه استدلالی ادعای پیشی گرفتن جمهوری اسلامی ایران از قطر در هبره‌برداری از منابع نفتی را مطرح می‌کند.
حسن روحانی همچنین به اقدام دولت برای بازگرداندن آثار فرهنگی ایران از دیگر کشورها اشاره کرد و آن را اقدامی دیگر در راستای احقاق حقوق ملت ایران دانست و اظهار داشت که دولت وی تلاش کرده است که در دادگاه‌های بین‌المللی همه‌ی این شی‌ها را برگرداند.
این اظهارات حسن روحانی هم مانند دیگر اظهارات وی در خصوص خدماتی که در دولت برای احقاق حقوق ملت کرده است، بزرگ‌نمایی است. دولت روحانی تنها در یک دعوای حقوقی در خصوص بازگرداندن اشیای باستانی ایران موفق شده است و آن هم مربوط به اشیایی است که به عنوان غرامت اقدامات تروریستی جمهوری اسلامی ایران لیه امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها ضبط شده بود که به علت رد موضوع در دادگاه تجدید نظر، امکان تصرف این اشیا به عنوان غرامت فراهم نشد.
ضمن اینکه سازمان میراث فرهنگی یکی از بی عمل‌ترین سازمان‌ها در دولت حسن روحانی بوده است و دولت یازدهم و دوازدهم نه تنها اقدام جامعی برای حفظ میراث فرهنگی ایران در دستور کار قرار نداده است، بلکه برای اولین بار در این دولت تعدادی از مواردی که به عنوان میراث ملی و میراث جهانی ثبت شده بودند، به خاطر عدم رسیدگی و کم‌توجهی از زمره‌ی میراث خارج شدند یا آسیب‌های جدی دیده‌اند.
حسن روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش اعتراف دولت آمریکا به شکست تحریم و فشار علیه ایران، را موفقیت بزرگی دانست و اظهار داشت دنیا و آمریکا ناچار خواهد شد در برابر ملت ایران زانو بزند و تحریم‌های ظالمانه را کنار بگذارد.