معاون سپاه قدس و ادعای تنش زدایی در سیاست خارجی

رستم قاسمی معاون اقتصادی سپاه قدس، روز پنج شنبه در یک نشست خبری در کرمانشاه، با اشاره به اینکه مذاکرات مربوط به برجام که به تفاهم‌نامه‌ی برجام منجر شد، توسط حاکمیت و دولت انجام شده ودر نهایت تصمیم حاکمیت بوده است. وی همچنین مذاکرات برجام را درست و منطقی توصیف کرد و گفت این مذاکرات به جامعه جهانی نشان داد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش‌زدایی است.
وی همچنین امریکا را به خاطر خروج یک طرفه از برجام متهم کرد و در عین حال اظهار داشت از نظر اقتصادی کشور باید به چنان قدرتی برسد که در موضع قدرت قرار داشته باشد و در شرایط قدرت با آنها مذاکره کند.
گروه‌های اصولگرا در جمهوری اسلامی همواره دولت را به خاطر حضور در گفتگوهای برجامی متهم کرده و بارها عنوان کرده‌اند که دولت به خاطر امتیازاتی که داده است شرایط را برای جمهوری اسلامی و ایران دشوار کرده است. همچنین پس از توافق برجام در سال ۱۳۹۶، در اظهارات منتقدان نسبت به دولت، دولت به خودباختگی در مقابل امریکا متهم شد و بارها تلویحا عنوان می‌کردند که دولت برجام را خودسرانه و با وجود مخالفتت نظام به سرانجام رسانده است. اظهارات ضد و نقیض و ضد و نقیض گویی‌های علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز یک عامل تشدید کننده در این خصوص بود که دولت خودسرانه و با وجود مخالفت شخص خامنه‌ای اقدام به گفتگوهای برجامی کرده است.
اظهارات صریح و تکرار صریح محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و سرپرست تیم مذاکرات برجامی تنها عاملی بود که اکنون پس از سپری شدن چندسال موضوع را برای همه‌ی گروه‌های سیاسی به امری بدیهی تبدیل کرده است که برجام نه تصمیم دولت یا تیم ظریف، بلکه تصمیم حاکمیت بوده است و دولت و تیم وزارت امور خارجه تنها مجری خواسته حاکمیت بوده‌اند و نه در مقابل آن.
حالا به گفته‌ی بسیاری از تحلیل‌گران در پایان دولت و در حالی که طی سال‌های گذشته بیشترین کارشکنی‌ها علیه برجام صورت گرفته است و به نظر می‌رسد که جناح اصولگرا خود را برای حضور در پاستور نهاد ریاست جمهوری آماده می‌کنند، و به خوبی می دانند که احیای برجام تا چه حد می‌تواند شرایط اقتصادی را بهبود بخشد و کارامدی گروه سیاسی وابسته به آنها را به رخ مردم بکشاند، تازه شروع به گفتگو درباره مزایای برجام کرده و از کارشکنی و عهدشکنی‌های امریکا صحبت می‌کنند. قاسمی همچنین ازتنش زدایی سخن میگوید انهم کسیکه در دولت احمدی نژاد وزیر بود و ان دولت کارش افزایش تنش بود . قاسمی البته تصمیم به حضور در انتخابات ریاست جمهوری نیز گرفته است .
قاسمی در ادامه ی اظهارات مسئولیت احیای برجام را به عهده‌ی تیم جدید دولت بایدن در کاخ سفید قرار داد و با بیان این موضوع که دولت امریکا عهدشکنی کرده است اظهار داشت شرایط جدید در برجام به تصمیم دولت جدید در امریکا بستگی دارد که شرایط را برای احیای برجام فراهم سازد.
وی در عین حال و در حالی که بسیاری از اصولگراها تلویحا خواستار کاهش مشارکت مردمی هستند، از رسانه‌ها خواست فضای انتخابات را به سمت مشارکت حداکثری سوق دهند و تاکید کرد حضور حداکثری مردم با هر دید گروهی و جناحی اولویت اول انتخابات مهم سال آینده است.
وی اظهار داشت برای تحقق مشارکت حداکثری مردم، باید اعتمادسازی و امیدآفرینی توسط مسئولان فراهم شود.
قاسمی همچنین این موضوع را که چه کسی در انتخابات پیروز می‌شود در مرحله دوم اهمیت دانست و تاکید کرد اصل اولیه و ضروری ایجاد زمینه لازم و اعتمادآفرینی برای حضور در پای صندوق‌های اخذ رای است.
مسئولان نزدیک انتخابات که می شود از ظرورت ایجاد اعتماد در بین مردم صحبت و بر آن تاکید می‌کنند، اما با وجود سپری شدن ۴ دهه از انقلاب اسلامی و با وجود تاکید فراوان کارشناسان و متخصصان علوم اجتماعی، هنوز متوجه این امر نشده‌اند که اعتماد سازی و اعتمادآفرینی طی یک ماه و دو ماه فراهم نمی‌شود، و ایجاد اعتماد در بین مردم فرایندی است که طی سال‌ها شکل می‌گیرد و اقدامات میان مدت و بلندمدت دولت‌ها و حاکمیت است که اعتماد مردم را نسبت به حاکمیت ضعیف می‌کند یا بهبود می‌بخشد و هیچ نظام سیاسی طی دوماه قبل از برگزاری انتخابات قادر به اعتماد سازی نیست که مسئولان جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر با هدف افزایش مشارکت مردم در انتخابات و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات بالاتفاق بر آن تاکید دارند.