روحانی، تاکید دیر هنگام و بی مصرف بر اهمییت و استقلال مقام ریاست جمهوری

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه در سخنانی چند ماه مانده به پایان ریاست جمهوریش بر استقلال و مسئول بودن مقام ریاست جمهوری در اجرای قانون اساسی سخن گفت که بیشتر سخنانی نمایشی بود بی انکه در هفت سال و نیم گذشته بخواهد بر این اصل پای فشرد و یا بخواهد برای انها هزینه ای بپردازد .
روحانی با اشاره به اصل ۱۱۳ قانون اساسی و بیان این موضوع که هیچ قوه‌ای نمی‌تواند در امر قوای دیگر دخالت کند، این اصل را کاملا روشن و از بدیهیات دانست و اظهار داشت این قانون کاملا روشن بیان کرده است که رییس جمهور مسوول اجرای قانون است نه ناظر.
وی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، روحانی با تاکید بر اصل ۱۱۳ که رئیس جمهور را مجری قانون اساسی معرفی می‌کند، اظهار داشت به عنوان رئیس جمهور بار سنگنیی به دوش خود احساس می‌کند.
روحانی اظهار داشت هر کجای قانون اساسی صدمه ببیند این رییس جمهور است که باید فریاد بزند و از همه توان خود برای احیای آن استفاده کند.
حسن روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه این اصل کاملا روشن است و نیازی به تفسیر ندارد، علاوه بر این اصل، مهم‌ترین اصل قانون اساسی در خصوص قوای سه‌گانه را اصل ۵۷ دانست و اظهار داشت بر اساس این اصل، هیچکدام از قوا نمی توانند در سایر قوا دخالت کنند. وی قوای سه‌گانه را مستقل از هم دانست و با تاکید بر این استقلال خاطرنشان کرد قوه مجریه یک قوه مستقل است و هیچ قوه دیگر نمی‌تواند در کار قوه مجریه دخالت کند.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه طبق قانون اساسی بار اجرا بر دوش رییس جمهور و وزیران است،‌یاداور شد نباید اجازه داده شود که قانون اساسی به تعطیلی کشیده شود و قانون اساسی تخریب شود.
حسن روحانی در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به اینکه توهین به شخصی به نام حسن روحانی اهمیتی ندارد، یاداور شد توهین به فردی که در جایگاه رئیس جمهور قرار گرفته نه توهین به شخص او، بلکه توهین به جایگاه ریاست جمهوری است. وی تاکید کرد هیچکس حق ندارد این عنوان را تخریب کند وتاکید کرد وظیفه هم است که از این عنوان محافظت کند.
اطهارات حسن روحانی پس از آن عنوان می‌شود که در ماه‌های اخیر هجوم و‌توهین به رئیس جمهور به بالاترین میزان خود طی سالهای ریاست جمهوری حسن روحانی رسیده است..
فحاشی به رئیس جمهور که در روز ۲۲ بهمن به اوج خود رسیده بود، و‌ همچنین توهین‌های روزهای اخیر، که در خصوص تعقیب قضایی رئیس جمهور و ممانعت از حضور رئیس جمهور و دیگر اعضای دولت به مجلس، عنوان شده بود از مهم‌ترین اتفاقاتی است که رئیس جمهور را به واکنش در خصوص توهین به نهاد ریاست جمهوری وا داشته است..
وی همچنین با اشاره به اینکه باید در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت حداکثری داشت، اظهار داشت با این برخوردها نمی‌توان به مشارکت حداکثری امیدوار بود. وی اظهار داشت این برخوردها مردم را از مشارکت در انتخابات ناامید می‌کنند و مردم علاقه‌ای ندارند که رئیس جمهوری را انتخاب کنند که آن رییس جمهور از فردای انتخاب، هدف همه تیرهای زهرآگین و فحاشی و تهمت قرار گیرد.
روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش با ابراز نگرانی از اینکه ممکن است کسانی باشند که پشت پرده بخواهند مردم را از انتخابات مایوس کنند، گفت افرادی ممکن است هدف‌شان این باشد که به مردم بگویند اراده دست آنها است نه دست مردم. وی خاطرنشان کرد ممکن است افرادی باشند که به خواهند به مردم القا کنند که مردم کاره ای نیستند. روحانی تاکید کرد نباید اجازه داده شود که چنین فکری پشت پرده توسعه پیدا کند.
رئیس جمهور همچنین اظهار داشت تمام کسانی که توسط مردم انتخاب می‌شوند و یا توسط مردم انتخاب نمی‌شوند و طبق قانون انتصاب می‌شوند دارای احترام و جایگاه هستند و باید محترم داشته شوند.
حسن روحانی با انتقاد از نادیده گرفتن اظهارات رهبر، انتقاد منتقدان و مخالفان دولت در داخل کشور از رئیس جمهور و دولت را به خنجر زدن از پشت توصیف کرد و با یادآوری شرایط تحریم و نیز کرونا اظهار داشت نباید فراموش شود که کشور هنوز با کرونا و تحریم سخت اقتصادی وجنگ اقتصادی دست به گریبان است.
وی اظهار داشت نباید توصیه‌های رهبری در خصوص رعایت اخلاق و ادب اسلامی فراموش شود.
رئیس جمهور همچنین نسبت به ناامیدکردن مردم هشدار داد، و با بیان این موضوع که اداره کشور پیچیدگی‌های بسیار فراوانی دارد و اجرای امور کار ساده‌ای نیست، اظهار داشت با احساسات، هیجانات، فریاد، شعار نمی‌توان کشور را اداره کرد. وی همچنین تاکید کرد با شعار نمی‌توان در برابر دشمن مقابله یا برنامه‌ریزی کرد.
رئیس جمهور بر ضرورت همدلی و وحدت و انسجام بین مسئولین تاکید و اظهار داشت