تغییر موضع مجلس بعد از حملات و انتقادادت شدید به دولت در مورد تواف هسته‌ای با آژانس بین المللی

در پی اظهارات علی خامنه‌ای در خصوص همراهی مجلس و دولت در خصوص اختلافات فیمابین، روز سه شنبه نمایندگان مجلس با صدور بیانیه‌ای که به امضای ۲۱۴ نفر از نمایندگان رسیده است، از رهبر جمهوری اسلامی به خاطر تایید قانون اقدام راهبردی تشکر کردند.
نمایندگان در این نامه تاکید کرده‌اند که مجلس شورای اسلامی برای تحقق حق هسته‌ای ملت ایران اقدام به وضع قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها کرده و دولت را ملزم به اجرای آن کرده است.
در این بیانیه همچنین به اظهارات علی خامنه‌ای در خصوص اختلافات بین مجلس و دولت درباره بیانیه مشترک دولت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره شده و نمایندگان تاکید کرده‌اند که به توصیه‌های علی خامنه‌ای در خصوص حفظ یکپارچگی و صدای وحدت لبیک می‌گویند.
نمایندگان در این بیانیه با اشاره به اینکه مجلس از هرگونه اقدام مشترک دولت و مجلس برای اجرای قانون لغو تحریم‌ها حمایت می‌کنند، تاکید کرده‌اند که به دولت برای استیفای حق مردم در کمال صداقت کمک خواهند کرد. در عین حال نمایندگان در این بیانیه تاکید کرده‌اند مجلس معتقد است بهترین راه برای خدمت به معیشت مردم نه لغو تحریم‌ها بلکه خنثی‌سازی تحریم‌ها و بی‌توجهی به رجزخوانی‌های بیرون از مرزهاست.
نمایندگان در این بیانیه همچنین به دولت توصیه کرده‌اند از تجارب هفت سال گذشته هسته‌ای که مملو از بدعهدی‌های طرف مقابل بوده، عبرت بگیرد و دل به وعده‌های پوشالی آنها نبندد.
با وجودی که در این نامه تنها به لفظ از دولت حمایت شده است و مجلس در این بیانیه در نهایت حرف خود را به عنوان معیار عمل مطرح کرده و از دولت خواسته است به رفع تحریم‌ها برای رفع مشکلات دلخوش نباشد، اما به گفته تحلیلگران همین بیانیه و اشاره بیانیه به حمایت از دولت برای ادامه اقدامات هسته‌ای می‌تواند زمینه‌ای برای کاهش فشار مستقیم بر دولت و رئیس جمهور حداقل از نظر تعقیب قضایی ایجاد کند.
اقدام مجلس در خصوص حمایت از اظهارات رهبر رهبر جمهوری اسلامی در خصوص حمایت از دولت در حالی عنوان شده است که برخی روزنامه‌های اصولگرا نیز روز سه‌شنبه نسبت به اعتراضات تند برخی نمایندگان در مجلس نسبت به طرح دکتر علی اکبر صالحی برای توافق با آژانس و در همان حال کاهش تعهدات برجامی حمایت کرده‌اند.
برخی تحلیل‌گران این حمایت روزنامه‌های اصولگرا من جمله کیهان را نشانه‌ای از حمایت نظام از طرح هسته‌ای صالحی می‌دانند و تاکید دارند این موضوع می‌تواند زمینه‌ی تفاهم گام به گام دولت و کشورهای ۵+۱ در زمینه کاهش تحریم‌ها و نیز بازگشت تدریجی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات برجامی و کاهش تنش هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و بهبود احتمالی شرایط اقتصادی دولت و کشور را به دنبال داشته باشد.