مجتبی ذوالنوری نماینده تندرو مجلس و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که علیه برجام در مجلس تظاهرات میکرد اکنون به دولت امریکا پیام میدهد که اگر اصولگرایان مذاکره کنند پشتوانه اجرایی آن بیشتر است چون اصولگراها به سیاستهای نظام نزدیکتر هستند و نمیآیند خلاف سیاستهای نظام راهی را بروند که وسطش بخواهند برگردند.
وی در پاسخ به این سوال چقدر این تحلیل که بایدن برای بازگشت به برجام منتظر دولت بعدی ایران است گفت اینکه دولت بایدن منتظر دولت آینده ایران باشد خطای محض است، چراکه در خصوص ارتباط با آمریکا، مسائل هسته ای و سیاست های کلان نظام، دولت ها نیستند که تصمیم می گیرند بلکه کلیت نظام در این رابطه تصمیم می گیرد .
وی گفت دولت بعد اصولگرا هم باشد فرقی ندارد چراکه ملاک ما سیاست های نظام است. اصلاح طلب باشد باید همان سیاست ها را اجرایی کند اصولگرا هم باشد باید همان سیاست ها را اجرایی کند. فقط اگر اصلاح طلب باشد ممکن است مدتی باهم بازی کنند و نتیجه ندهد اما اصولگرا باشد و توافقی حاصل شود پشتوانه اجرای آن بیشتر است چون اصولگراها به سیاست های نظام نزدیک تر هستند و نمی آیند خلاف سیاست های نظام راهی را بروند که وسطش بخواهند برگردند .
وی افزود حرفهای که آقای روحانی و ظریف با این مضمون که اگر آمریکا امروز برگردد ما فردا برمی گردیم می زنند تماما غلط است، این حرفها هیچ ضمانتی ندارد چراکه ما در مجلس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را مصوب کردیم و در این قانون ذکر شده است که اگر طرفهای ما تعهداتشان را انجام دادند باید ریس جمهور به مجلس گزارش دهد و مجلس بررسی و راستی آزمایی کند و بعد مجلس تصمیم می گیرد که به دولت اجازه می دهد یا نمی دهد.
وی افزود اینکه رئیس جمهور می گوید با یک امضا رفتند با یک امضا برگردند حرف درستی نیست و امروز رییس جمهور دیگر نمی تواند بعد از قانون مصوب مجلس این حرف را بزند چراکه این قانون دولت را کاملا مقید و در چارچوب قرار داده است.
ذوالنوری گفت در مورد دولت جدیدی که در ایران روی کار می آید نیز باید بگویم که سیاست های نظام کاملا مشخص است و اگر برجامی منعقد شده است دولت بعد نمی تواند بگوید که این مربوط به دولت قبل است ما آن را قبول نداریم، برجام حقوق و تکالیفی برای ما دیده است. به تکالیف مان عمل کرده ایم و باید همه حقوق ما نیز تامین شود.
وی گفت تا دیروز آنها راستی آزمایی می کردند امروز مائیم که راستی آزمایی می کنیم که آیا آنها به تکالیف شان عمل کرده اند یا نه، اگر برگشتند و جبران کردند و بررسی های مجلس نیز نشان داد که جبران شده است ما نیز می توانیم مجددا به تعهداتمان برگردیم تا این اتفاق نیفتد چه در دولت آقای روحانی و چه در دولت آینده جمهوری اسلامی ایران رویه نظام در این مسیر تغییر نخواهد کرد
ذو النور با انکه سعی کرده مذاکره را به رهبری نسبت دهد با بیان اینکه مذاکره با دولت اصولگرا از ضانت اجرایی بیشتری برخوردار است میخواهد به دولت بایدن پیام دهد که سرمایه گذاری برای مذاکره با دولت روحانی کار اشتباهی است . انها نمی خواهند دولت روحانی از مزایای مذاکره برخوردارشود .