آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در دیدار با مداحان، از آنها خواست برای ترویج ازدواج و فرزندآوری از طریق مداحی تلاش کنند. وی همچنین بر ضرورت ارج گذاشتن به جایگاه زنان خانهدار و نقش ویژه آنان در خانواده، تاکید کرد و موضوع ازدواج بهنگام و فرزندآوری را از نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور دانست و تاکید کرد مداحان باید بهعنوان یک رسانه بزرگ برای ترویج آن نقشآفرینی کنند.
وی همچنین با اشاره به تفاوت نگاه غرب و جمهوری اسلامی به زن، با بیان اینکه نگاه اسلام و جمهوری اسلامی به زن، نگاه تکریم و احترام است، نگاه غرب به زنان را نگاه کالایی و ابزاری دانست.
خامنهای افزود در اسلام، زن و مرد از لحاظ ارزشهای الهی و انسانی تفاوتی ندارند، اما در عین حال تاکید کرد ترکیب ساختمان جسمی زن و مرد متناسب با وظایف ویژه هرکدام آفریده شده است.
رهبر انقلاب اسلامی ایران، اظهارات غربیها در خصوص این موضوع که اسلام و حجاب اسلامی مانع رشد زن میشود، این اظهارات را دروغ خواند و گفت وضعبت زنان در جمهوری اسلامی نشان میدهد که این اظهارات خلاف واقع است. وی گفت در هیچ مقطع تاریخی تا به این حد، زن تحصیلکرده و فعال در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و هنری، علمی، سیاسی و اقتصادی حضور نداشته استاین در حالیست که جدا از تبیعضهای حقوقی میان زنان و مردان در مهمترین نهادهای تصمیم گیری مجلس خبرگان رهبری و شورای عالی امنیت هیچ زنی حض.ر نداشته است ودر کل تاریخ جمهوری اسلامی نیز فقط چند سال یک زن به وزارت رسیده است .
وی همچنین مداحی را پدیدهای ویژه و منحصر بفرد دانست و وظیفهی مداحان را گسترش الگوی زیست نبوی، علوی و فاطمی و ترویج اندیشهها و درسهای آنان دانست و تاکید کرد قالب و شکل مداحی باید همچنان حفظ شود.
خامنهای در بخش دیگری از اظهاراتش از مداحان به خاطر برگزاری مراسم در مناسبتهای ماه رمضان و عزاداری محرم که متناسب با شرایط کرونا آن را انجام دادهاند، قدردانی کرد.
این اظهارات خامنهای در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مداحان در حالی عنوان میشود که به گفتهی بسیاری از کارشناسان موج دوم و سوم شیوع کرونا در ایران دقیقا به دلیل برگزاری مراسم عزاداری و مداحیهای گسترده در کشور بود که با علت ازدحام جمعیت شرایط را برای ابتلای مردم به کرونا بسیار مهیا کرده بود.
خامنهای هچمنان با تاکید بر ضرورت افزایش فرزندآوری، فزایش جمعیت را یکی از مهمترین راهبردهای جمهوری اسلامی عنوان کرده و بر آن تاکید دارد.
به گفتهی کارشناسان، منابع فعلی ایران، حتی تکافوی جمعیت فعلی کشور را هم نمیکند و با وجود ادعاها در خصوص خودکفایی و امنیت غذایی در ایران، در حال حاضر با جمعیت ۸۰ میلیون نفری غذای بیش از نیمی از جمعیت از خارج از کشور وارد میشود.
گرچه جمهوری اسلامی با در اختیار داشتن سولههای عظیم اضطراری برای نگهداری مواد غذایی و کالاهای اساسی خود را هموره از معرض قحطی دور نگه داشته است، اما در عین حال توجه ندارد که چالشهای سیاسی گستردهی جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی، در کنار افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به غذا خود می تواند به یک چالش جدی برای جمهوری اسلامی تبدیل شود و ظرفیت بالقوهی شورش را برای جمهوری اسلامی فراهم کند.
به گفتهی برخی کارشناسان، سیاستهای علی خامنهای در خصوص افزایش جمعیت، تحت تاثیر سیاستهای جمعیتی چین در نیمه اول قرن بیستم قرار دارد که با اعمال افزایش جمعیت توانستند زمینه را برای توسعهی اقتصادی چین در ۵۰ سال بعدی فراهم کند.
به گفتهی کارشناسان گرچه افزایش جمعیت در چین و جمعیت بالا در این کشور یکی از دلایل رشد اقتصادی این کشور در دهههای اخیر است، اما در همان حال بیعدالتی گسترده در چین، کمبود هولناک مواد غذایی، شرایط سخت زندگی در چین برای خود چینیها، از جمله موارد بااهمیتی است که سیاست افزایش جمعیت را به یک امر غیرانسانی تبدیل کرده است.در عین حال کارایی نظام چین را نیز نباید فراموش کرد که نظام ایران از ان بی بهره است .