تایید پنتاگون در مورد برنامه خروج امریکا از افغانستان و ادامه روند مذاکرات صلح

به گزارش از رویترز مارک میلی ، رئیس ستاد مشترک ستاد، نخستین جزئیات مربوط به عقب نشینی امریکا از افغانستان را ارائه داد.وی گفت پنتاگون طرح های عقب نشینی از افغانستان را تصویب کرده است، و قرار است دستورات دونالد ترامپ را برای کاهش سطح نیروهای خود به 2500نفر تا 15ژانویه اجرا کند .وی افزود امریکا همچنان دو پایگاه بزرگ و یک پایگاه ماهواره ای آمریکا در افغانستان را حفظ می کند.
وی گفت علیرغم خروج نیروهای امریکایی کمک به نیروهای امنیتی افغان در درگیری با شورشیان طالبان و انجام عملیات ضد تروریستی علیه شبه نظامیان القاعده و داعش ادامه خواهد داشت.میلی اعلام نکرد که کدام پایگاه ها در افغانستان بسته می شوند.وی درباره اجرای این تصمیم در دولت بایدن گفت آنچه بعد از آن اتفاق می افتد ، این به عهده دولت جدید است.
در این میان همچنین در ادامه مذاکرات صلح در افغانستان میان دولت و گروه طالبان به گزارش رویترز یکی از اعضا تیم مذاکره کننده دولت افغانستان گفته این معامله راهی برای مذاکره کنندگان فراهم می کند تا به موضوعات اساسی تر ، از جمله مذاکرات درباره آتش بس روی بیاورند که خواسته اصلی مردم افغانستان است.همچنین قرار شده که یک کمیته مشترک پیش نویس موضوعات را برای مذاکرات صلح آماده کند.وزیر امور خارجه امریکا هم اعلام کرد که از رسیدن به نقاط مشترک خرسند است و با طرفین برای کاهش جدی خشونت و آتش بس همکاری می کند.
گفتنی است، طالبان علی رغم تاکید کشورهای غربی و نهادهای جهانی ، از آتش بس در مراحل مقدماتی مذاکرات امتناع ورزیده است و اعلام کرد که تنها در صورت توافق در مذاکرات، با آتش بس موافقت می کند.