دیدار حسن روحانی با وزیر امور خارجه سوئیس

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز دوشنبه در دیدار با ایگناتسیو کاسیس وزیر امور خارجه سوئیس، بار دیگر به خروج ایالات متحده امریکا از برجام داشاره کرد و با اشاره به اینکه این کشور با خروج از برجام اقدام به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ کرده است، اظهار داشت در دو سال و نیم گذشته این کشور تمام تلاش خود را برای از پا دراوردن ایران و ملت ایران انجام داده است، اما در نهایت موفق نشده است.
رئیس جمهور در بخشی از اظهاراتش با اشاره به اینکه امریکا سالهاست که بدنبال حذف نظام جمهوری اسلامی و مداخله در امور داخلی ایران است، تلاش ترامپ برای فشاد اقتصادی به ایران را محاسبه غلط ترامپ دانست و افزود وی تصور می‌کرد با این فشارها خواهد توانست ظرف مدت سه ماه جمهوری اسلامی را از پا در بیاورد.
حسن روحانی به پایبندی جمهوری اسلامی به مقررات بین‌المللی اشاره کرد و یادآور شد که هر زمان که امریکا تصمیم بگیرد که از اشباهات خود دست بردارد و اقدامات غیرقانونی خود را جبران کند، و به قطعنامه شورای امنیت و برجام باز گردد می‌تواند این اقدام را انجام دهد.
این گفتگوها بین وزیر امور خارجه سوئیس و رئیس جمهور پس از ان عنوان می‌شود که در پی گشایش‌های مالی ایجاد شده توسط سوئیس در استفاده از منابع ارزی ایران نزد سوئیس به منظور دریافت کالاهای اساسی و دارو، شایعاتی نیز در خصوص میانجی‌گری سوئیس برای رفع چالش‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا صورت گرفته بود.
وی در ادامه تاکید کرد امریکایی‌ها متوجه شده‌اند که با فشار و تحریم به اهدف خود نخواهند رسید.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران در ادامه اظهاراتش به ترور مقام عالی‌رتبه نظامی ایران اشاره کرد و با تروریسم هوایی خواندن این اقدام امریکا اظهار داشت جمهوری اسلامی انتظار دارد که کشورهای آزاد جهان در مقابل این جنایت و اقدامات غیرقانونی امریکا سکوت نکنند.
وی همچنین در ادامه خواستار توجه این کشورها به وضوع کرونا و چالش‌های مقابله با کرونا در ایران با وجود تحریم‌ها شد و اظهار داشت انتظار می‌رود که این کشورها موانعی را که در مقابل ورود داروه به ایران وجود دارد مرتفع کنند و در خصوص رفع این موانع اقدامات قاطع و صریحی انجام دهند.
در همان حال وزیر امور خارجه سوئیس نیز ضمن تاکید بر اهمیت و ضرورت رعایت قوانین و مقررات بین‌المللی از سوی همه کشورها به ضرورت توجه کشورها به وجود یک نظام حقوقی قوی در دنیا تاکید کرد و اظهار داشت این نظام حقوقی قوی باید توسط کشورها به رسمیت شناخته شود تا همه‌ی کشورهای جهان بتوانند با امنیت خاطر زندگی کنند. وی همچنین پایبندی کشورهای قدرتمند به قوانین بین‌المللی را بسیار ضروری ارزیابی کرد و آن را در احساس امنیت دیگر کشورهای جهان بسیار مهم دانست.
وی همچنین با بیان این موضوع که کشورش از مشکلات ناشی از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران آگاه است، یادآور شد که کانال مالی سوئیس برای رفع همین مشکلات طراحی و راه اندازی شده است.
ایگناتسیو کاسیس افزود کشورش برای رفع مشکلات همچنان در کنار ایران است و برای ایفای نقش خود تلاش خواهد کرد.

سفر وزیر امور خارجه سوئیس به ایران و اظهارات وی در خصوص تلاش‌‌ها برای کاهش مشکلات مردم ایران به خاطر تحریم‌ها پس از ان صورت‌ می‌پذیرد که شایعاتی جدی در خصوص تلاش‌های سوییس برای میانجی‌گری بین ایران و ایالات متحده مطرح شده بود.
پس از تشدید تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده که در پی اشغال سفارت امریکا در ایران و گروگان‌گیری صورت گرفته است، کشور سوئیس به حافظ منافع ایالات متحده در جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است و همواره در تنش‌های سیاسی و دیپلماتیک بین دو کشور نقش میانجی
ایفا کرده است