ایران در رسانه های جهان چهارشنبه ۲۴ بهمن

نیویورک سان: حکومت ایران از تحولات ونزوئلا وحشت دارد

روزنامه نیویورک سان در گزارشی می‌نویسد حاکمان ایران و ونزوئلا مانند دو بال یک پرنده هستند و حوادث ونزوئلا و تغییراتی که در آن رخ می‌دهد رژیم تهران را وحشت‌زده کرده است.

نیویورک سان می‌نویسد: «رژیم‌های انقلابی تهران و کاراکاس بال‌های یک پرنده هستند که یکی از آنها سبز اسلامی است و دیگری قرمز سوسیالیستی. در حالی که حکومت جمهوری اسلامی چهلمین سال انقلاب در کشور را جشن می‌گیرد، نارضایتی و مخالفت با آن در کشور رو به افزایش گذاشته است.

همزمان حکومت انقلابی ونزوئلا نیز در آستانه سقوط قرار گرفته است.

مردم ونزوئلا به کمک غرب و واشنگتن نزدیک به سرنگون کردن حکومت کشورشان هستند. اگر فردا روزی یک‌چنین تحولی هم در ایران اتفاق بیفتد چندان شگفت‌زده نشوید. اعتراضات مردم ایران علیرغم گستردگی آن به‌خاطر کمتر دیده شدن آن در رسانه‌ها ظاهراً اینطور نشان می‌دهد که گویا ملاهای حکومتی کماکان قدرت را در دست دارند.

اما فساد داخلی و تحریم‌های بین‌المللی و پایین آمدن قیمت نفت دو کشور مهم در صادرات و بازارهای نفت جهانی را دچار مشکلات عظیم اقتصادی کرده است. در ایران حتی رئیس جمهوری سابق احمدی‌نژاد پیش‌بینی کرده است که رژیم حاکم احتمالاً سقوط می‌کند.

درحالی که در ونزوئلا رهبر مخالفان حکومتی خوان گوایدو از محبوبیت و پشتیبانی مردم برخوردار است، رهبران مخالفان ایران در داخل کشور سرکوب شده‌اند و رضا پهلوی پسر شاه که در داخل کشور از محبوبیت برخوردار است در خارج کشور به‌سر می‌برد. با این حال رهبران حکومت ایران با مشاهده سیر تحولات در ونزوئلا باید از آینده خود بیم داشته باشند.»

https://www.nysun.com/foreign/iran-trembles-as-venezuela-starts-to-teeter/90573/

سی‌ان‌ان: ایرانی‌ها علیرغم سرکوب های امنیتی به مبارزه ادامه می‌دهند

خبرگزاری سی‌ان‌ان در گزارشی می‌نویسد معترضان ایرانی علیرغم شدیدترین سرکوب‌های نیروهای امنیتی و انتظامی در ده سال گذشته، همچنان سرسختانه به مبارزه مدنی خود برای تغییرات اجتماعی و سیاسی کشورشان ادامه می‌دهند.

سی‌ان‌ان با اشاره به دستگیری و زندانی شدن سینا قنبری در تظاهرات اعتراضی سال گذشته می‌نویسد: «سینا هنگامی که در تظاهرات دی ماه گذشته بر علیه گرانی و فساد شرکت کرده بود دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. او پنج روز بعد در روز تولد 22 سالگی خود در زندان درگذشت.

مسئولان زندان به مادرش خانم فاطمه مالایان‌نژاد گفته بودند که سینا در زندان خودکشی کرده است. اما خانم مالایان‌نژاد می‌گوید پسرش از زندان به او تلفن کرده بود و گفته بود او را در زندان کتک زده‌اند. او می‌گوید داستان ساختگی خودکشی پسرش یک دروغ بزرگ است و تا روشن شدن حقیقت از پای نخواهد نشست زیرا به عقیده او سینا را به قتل رسانده‌اند.»

گزارش سی‌ان‌ان می‌افزاید: «سینا قنبری تنها یکی از نه تن از معترضان دی ماه گذشته بود که به گفته سازمان عفو بین‌الملل تحت شرایط مشکوکی در زندان‌های حکومتی درگذشتند. به‌گفته عفو بین‌الملل، در تظاهرات اعتراضی سال گذشته در ایران 26 نفر جان باخته‌اند و بیش از 7000 نفر از مخالفان حکومت دستگیر و زندانی شده‌اند.»

منصوره میلز مسئول میز ایران در این سازمان می‌گوید: «معترضان ایرانی و مخالفان حکومت احساس می‌کنند آنها چیزی برای از دست دادن ندارند. در طول سال گذشته هزاران کارگر در سراسر کشور اعتصاب کرده‌اند. شما اگر به ویدیوی این معترضان روی شبکه‌های اجتماعی گوش بدهید متوجه می‌شوید که آنها فریاد می‌زنند که از زندان و دستگیری دیگر ترسی ندارند.»

محمدعلی شبانی سردبیر بخش ایران در وبسایت خبری- تحلیلی المونیتور می‌گوید: «اهمیت اعتراضات سال گذشته در ایران همه‌گیر و سراسری بودن آن است. از آن گذشته یک نکته مهم دیگر این است که این اعتراضات از سوی نخبگان سیاسی چندان پشتیبانی نشده است و آنها تنها به ابراز همبستگی اکتفا کرده‌اند. هیچ جناح سیاسی حکومتی با آنها ابراز همدردی نکرده است.»

https://us.cnn.com/2019/02/11/middleeast/iran-crackdown-protesters-intl/index.html