ایران در رسانه های جهان یکشنبه ۱۳ آبان

ایندی‌پندنت: شورشیان مرتبط با ایران مسئول فاجعه انسانی یمن هستند

روزنامه ایندی‌پندنت به نقل از ریاست کمیته پارلمانی رسیدگی به فروش تسلیحات نظامی انگلیس می‌نویسد شورشیان حوثی که از سوی حکومت ایران پشتیبانی می‌شوند مسئول فاجعه انسانی در یمن هستند.

برخی نمایندگان پارلمان بریتانیا از سوی هر دو حزب محافظه‌کار و کارگر، دولت خانم تریزا می را به‌خاطر ادامه فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی مورد انتقاد قرار داده‌اند. عربستان فرماندهی نیروهای ائتلاف عربی را در جنگ داخلی یمن بر علیه شورشیان حوثی به‌عهده دارد.

انتقادهای اخیر کمیته مزبور در دو مورد بمباران یک مجلس عروسی و یک اتوبوس حامل کودکان دبستانی بوده است که در آنها ده‌ها تن کشته و زخمی شده‌اند.

نماینده پارلمان گراهام جونز از حزب کارگر در گفتگو با رادیوی بی‌بی‌سی کانال 4 گفته است: «مسئولیت افزایش وضعیت اضطراری در یمن با شورشیان انصارالله است که از سوی رژیم ایران حمایت تسلیحاتی و مالی می‌شود. موشک‌باران آنها بر علیه شهرها و اهداف در عربستان سعودی مانند حملات موشکی آلمان نازی بر علیه انگلیس در زمان جنگ دوم جهانی است.»

آقای جونز که ریاست کمیته کنترل صادرات تسلیحاتی نظامی در پارلمان انگلیس را به‌عهده دارد اضافه کرده است: «صرفنظر از فاجعه انسانی جاری در یمن، گروه شبه‌نظامیان حوثی در حال حاضر بزرگترین تهدید در جهان است. ما البته در مورد فاجعه انسانی صحبت می‌کنیم، اما این فاجعه نتیجه ‘عملیات انصارالله’ است.»

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/yemen-crisis-iran-rebels-uk-arms-sales-saudi-arabia-conflict-graham-jones-a8616026.html

رویترز: امارات سیاست تجاوزکارانه ایران را دلیل تحریم‌های آمریکا خواند

خبرگزاری رویترز در گزارشی از دوبی می‌نویسد انور گارگاش وزیر خارجه امارات متحده عربی می‌گوید «سیاست‌های تجاوزکارانه حکومت ایران سهم بزرگی در اجرای تحریم‌های آمریکا علیه آن کشور دارد.»

همزمان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل از پرزیدنت ترامپ به‌خاطر بازگرداندن تحریم‌های ایران و کنار کشیدن آمریکا از توافق هسته‌ای تشکر کرده و آن‌ها را «اقدامی تاریخی» برای صلح منطقه خوانده است.

در بیانیه‌ای که دولت اسرائیل در این مورد صادر کرده آمده است: «من سال‌های سال است که خواستار اعمال و اجرای کامل تحریم‌ها علیه رژیم تروریست ایران هستم، رژیمی که با اعمال خرابکارانه خود تهدیدی بر علیه صلح جهانی است.»

https://www.reuters.com/article/us-emirates-iran-us-sanctions/uae-blames-irans-aggressive-policies-for-u-s-sanctions-idUSKCN1N80DF

نشریه آی‌تی: ویروس اینترنتی استاکس‌نت به ایران بازگشته است

نشریه ‘ آی‌تی پرو’ (IT PRO) در شماره جدید خود می‌نویسد ایران اعلام کرده است که ویروس اینترنتی استاکس‌نت (Stuxnet) که پیش از این برای تخریب سیستم‌های برنامه هسته‌ای ایران به‌کار رفته بود یک‌بار دیگر با شدتی بیش از گذشته به ارتباطات کامپیوتری در ایران بازگشته است.

‘ آی‌تی پرو’ می‌نویسد: «ویروس بدنام و پیچیده استاکس‌نت بار دیگر و با شدتی بیشتر به ایران بازگشته است و دستگاه‌ها و شبکه‌های ارتباطاتی دولت ایران را مورد هدف خود قرار داده است.»

خبرگزاری اسرائیلی ‘هاداشات’ می‌گوید دولت ایران اعتراف کرده است که در چند روز گذشته سیستم‌های ارتباطاتی آن مورد حمله قرار گرفته است و این‌بار شدت این حملات سایبری بسیار بیشتر از حمله به کامپیوترهای مورد استفاده در برنامه هسته‌ای کشور است.

به گفته جامعه مسلمانان ساکن آمریکا، ژنرال غلامرضا جلیلی از مسئولان امنیت سایبری در ایران گفته است «ما اخیراً متوجه وجود یک نسل جدید از ویروس اینترنتی استاکس‌نت شده‌ایم که دارای چندین بخش است و سعی داشته است وارد سیستم‌های ما بشود.»

ویروس استاکس‌نت نخستین‌بار در سال 2010 در صدر اخبار جهان قرار گرفت و این زمانی بود که سیستم‌های کامپیوتری برنامه هسته‌ای ایران در اثر عملکرد این ویروس اینترنتی دچار صدمه شدند.

درک عمومی این است که این ویروس مشترکاً توسط سازمان‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل با هدف متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران تولید شده است.

با این حال اسرائیل هیچگاه در این مورد اظهارنظر نکرده است.

http://www.itpro.co.uk/security/32264/stuxnet-is-back-iran-admits

آمریکن کنسرواتیو: برای رشد جامعه مدنی با ایران تجارت کنید

نشریه آمریکن کنسرواتیو در مقاله‌ای می‌نویسد برای رشد جامعه مدنی و تغییر رفتار حکومت آن به‌جای تحریم اقتصادی کشور بهتر است با آن تجارت کنید.

آمریکن کنسرواتیو می‌نویسد: «تحریم‌ها گلوی اقتصاد ایران را می‌فشارد. ممکن است که افزایش تجارت با این کشور تغییر چندانی در وضعیت آن به‌وجود نیاورد. ولی ما شاهد بوده‌ایم که افزایش تحریم‌ها تنها به تقویت رژیم برای خفه کردن آزادی‌های سیاسی و جلوگیری از تغییر سیاسی در ایران می‌انجامد.

حتی اگر افزایش تجارت با ایران به تغییرات مهم سیاسی در کشور منجر نشود، حداقل زندگی میلیون‌ها ایرانی را بهتر از قبل می‌کند و در یک روند درازمدت حکومت را ناچار از انجام اصلاحات سیاسی می‌کند. از آن گذشته به نزدیکی هرچه بیشتر میان دو ملت ایران و آمریکا می‌انجامد که اکنون از آن جلوگیری می‌شود.

جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست درست گفته است که ما نمی‌توانیم خواهان رشد و تقویت طبقه متوسط و تجار و گسترش جامعه مدنی در ایران باشیم ولی همزمان آنها را زیر فشار اقتصادی قرار بدهیم.

تلاش برای خفه کردن اقتصاد ایران و به امید شورش مردم کشور بر علیه رژیمشان بیهوده به‌نظر می‌رسد.»

https://www.theamericanconservative.com/larison/the-case-for-normal-trade-with-iran/

رویترز: صندوق بین‌المللی پول خواهان ثبات اقتصادی ایران شد

خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن می‌نویسد صندوق بین‌المللی پول (IMF) می‌گوید حکومت ایران می‌بایست در دوران اجرای تحریم‌های آمریکا آن‌دسته از سیاست‌ها را به‌پیش ببرد که ضامن ثبات اقتصادی کشور باشد.

صندوق بین‌المللی پول هشدار داده است که با کاهش تولید نفت ایران، این کشور از رشد اقتصادی در سال آینده محروم خواهد شد.

به گفته صندوق بین‌المللی پول، این عدم رشد می‌تواند در اثر سوء سیاست‌های اقتصادی در سال‌های آینده نیز ادامه پیدا کند.

جری رایس، سخنگوی صندوق بین‌المللی پول روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته است این سازمان مالی از حکومت ایران خواسته است که برای ثبات اقتصادی در دوران تحریم‌ها سیاست‌های ضدپولشویی و ارسال پول به سازمان‌های تروریستی را تقویت کرده و تلاش کند تا پایان ماه فوریه آینده که ضرب‌الاجل تعیین‌شده در این مورد است همه شرایط فاتف (گروه ویژه اقدام مالی) (FATF) را بر آورده کند.

https://www.reuters.com/article/iran-usa-sanctions-imf/imf-says-iran-should-safeguard-stability-in-face-of-u-s-sanctions-idUSL2N1XC0W3?rpc=401&